Man in levensgevaar na schietpartij op caféterras in Schaarbeek

Bij een schietpartij in Schaarbeek is zondagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt RTL en wordt bevestigd de Brusselse politie.

 

Meer krantenkoppen in België

De Bosalliantie schenkt Brugge het Gouden Boslabel

De Bosalliantie, een samenwerking tussen overheden en (natuur)organisaties, heeft het Gouden Boslabel uitgereikt aan de stad Brugge. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem mocht de label in ontvangst nemen: “Brugge plantte van heel Vlaanderen het meeste bomen aan. We worden beloond voor onze inspanningen om van Brugge een meer leefbare stad met meer bomen, bloemen, parken en bos te

Lees meer »

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Charles geeft militaire functie door aan kroonprins William

De Britse koning Charles (75) heeft een van zijn militaire titels overgedragen aan zijn troonopvolger prins William (41). De vorst droeg maandag aan zijn oudste zoon het erecommando van het Army Air Corps over, dat hij zelf zo’n 30 jaar bekleedde. Prins William is nu hoofd-kolonel van het gelijknamige korps.

Lees meer »

Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg

Welzijnszorg reikt dit jaar al voor de 25ste keer de Prijs Armoede Uitsluiten uit. Dit jaar bekroont Welzijnszorg organisaties die opkomen voor de rechten van mensen die dak- of thuisloos zijn. Vijf organisaties werden genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten waaronder Oranjehuis uit Heule.
The post Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg appeared

Lees meer »

En plots is Israël een van de favorieten voor het Songfestival: “Als Israël wint, is het voortbestaan van de wedstrijd in gevaar”

Al maanden is er ophef over het feit of het land wel mag meedoen aan het Eurovisiesongfestival, maar we zijn één dag voor de grote finale en plots is Israël zelfs favoriet om de liedjeswedstrijd zowaar te winnen. Zou een zege van Eden Golan met ‘Hurricane’ ook het Songfestival omver blazen? Hoe komt dat Israël opeens zo’n grote kans maakt?

Lees meer »

Onze reporter op ‘concert van de eeuw’ in Parijs, samen met andere Vlaamse Swifties: “Een jonge mama had hier 5.000 euro voor over”

Taylor Swift is zowat de grootste popster van de planeet en dat heeft onze reporter Esther De Leebeeck geweten. Als fan – ‘Swiftie’ in het jargon – was ze dan ook extatisch om de Europese aftrap van haar ‘Eras Tour’ mee te maken in Parijs gisteravond. En met haar vele andere Vlaamse Swifties. “Al jaren heb ik een Taylor Swift-spaarrekening”,

Lees meer »

Diplomatieke rel in de maak? Nieuwe president Noord-Macedonië weigert naam land correct uit te spreken

“Ik verklaar dat ik de positie van president van Macedonië in eer en geweten zal vervullen. Ik zal de Grondwet en wetten respecteren en ik zal de soevereiniteit, territoriale integriteit en onafhankelijkheid van Macedonië beschermen”, zwoer Gordana Siljanovska-Davkova zondag, bij haar inhuldiging als nieuwe president van Noord-Macedonië, zo berichten verschillende Noord-Macedonische media. De eed werd eerst voorgezegd door Jovan Mitreski,

Lees meer »

Rik Verheye en vriendin Manon hebben kinderwens: “Ik denk dat het vaderschap mij veel rust zou geven”

“Wij vormen een sterk koppel. Ik heb het volste vertrouwen in ons”, vertelt ‘Nonkels’-acteur Rik Verheye (37) openhartig in ‘Story’, over zijn relatie met stewardess Manon. En Manon kan blijkbaar zijn personage Willy Persyn moeiteloos imiteren. Dat Rik bijzonder populair is, is soms wel een uitdaging. “Mijn vriendin heeft me nooit voor mij alleen, ik ben collectief bezit.”

Lees meer »

Litouwse president en premier naar tweede ronde presidentsverkiezingen

De Litouwse president en de premier van het land zullen op 26 mei opnieuw tegenover elkaar komen te staan in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van de Baltische staat. De zittende president, Gitanas Nauseda, heeft op zondag de overwinning geclaimd in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van het land, maar behaalde niet genoeg stemmen voor een algemene meerderheid.

Lees meer »

OPROEP. Zet jij geld in op winnaar Songfestival?

Vanavond weten we wie de winnaar is van het Eurovisiesongfestival 2024. Volgens de bookmakers is er een torenhoge favoriet: Kroatië. Maar niks zegt dat Baby Lasagna vanavond ook helemaal bovenaan de puntenlijst in Malmö zal eindigen. Zal Israël Europa met verstomming slaan, of als Joost Klein toch optreedt, zal hij de Nederlanders vanavond een delirium bezorgen? Wie al het zeggen?

Lees meer »