Meerdere gewonden na vechtpartij in Antwerpse gevangenis

Bij een zware vechtpartij in de overbevolkte gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat zijn gisterenmiddag meerdere gewonden gevallen.

 

Meer krantenkoppen in België

Duurste attractie van Bellewaerde Park in Ieper ligt al week stil: “Bijkomende testen nodig om op volle capaciteit te werken”

In Bellewaerde Park in Ieper ligt het nieuwe paradepaardje, de waterattractie Amazonia, al een week stil. De attractie van 14 miljoen euro werd 3 weken geleden geopend, maar kende al enkele problemen. "Amazonia is een prototype, een attractie die nog nergens bestaat, dat vergt veel rekenwerk en bijkomende testen", zegt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe.

Lees meer »

Actievoeren zonder geweld: in het Zweedse Malmö kan het

Vele duizenden mensen hebben donderdag in het Zweedse Malmö deelgenomen aan een vreedzame manifestatie tegen de deelname van Israël aan het Songfestival in die stad. Vurig was het protest bij momenten zeker, maar nooit grimmig, laat staan gewelddadig. En dat was bij de buitenlandse studentenprotesten van de afgelopen dagen en weken wel anders.

Lees meer »

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »

Huiszoeking op drie sites van bandenproducent Goodyear na dodelijke ongevallen

Er vinden dinsdag op drie Europese sites van de Amerikaanse bandenproducent Goodyear huiszoekingen plaats. Dat is het geval voor de sites in Frankrijk en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel, zo bevestigt het parket van Besançon. Dat heeft een onderzoek geopend naar onvrijwillige doodslag na verschillende dodelijke ongevallen door klapbanden bij vrachtwagens.

Lees meer »

Gynaecoloog uit Torhout moet DNA afstaan na vermoedelijke inseminatie met eigen sperma: 1.500 euro dwangsom per dag als hij niet meewerkt

De rechtbank van eerste aanleg in Brugge heeft een gynaecoloog verplicht om een vergelijkend DNA-onderzoek te laten uitvoeren. Het onderzoek werd gevorderd door een man die sterke vermoedens heeft dat de gynaecoloog eigen zaad gebruikte bij de inseminatie van zijn moeder. Als de gynaecoloog niet meewerkt, moet hij een dwangsom van 1.500 euro per dag betalen.
The post Gynaecoloog

Lees meer »

Heb jij een vraag voor Het Grote Debat van VTM NIEUWS?

Op 4 juni vindt Het Grote Debat van VTM NIEUWS plaats. Zeven politieke kopstukken nemen het daarin tegen elkaar op: Alexander De Croo (Open Vld), Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Sammy Mahdi (CD&V), Petra De Sutter (Groen), Melissa Depraetere (Vooruit) en Raoul Hedebouw (PVDA). Het Grote Debat draait rond vijf thema’s: geld, migratie, defensie/veiligheid, onderwijs en

Lees meer »

Bewoners van Kortrijkse wijk aan bos waar twee dames misbruikt werden, zagen het rond hen verloederen: “Ik zal blij zijn als ik hier weg ben”

Kortrijk is nog altijd in de ban van twee verkrachtingszaken. Yandro Vandemaele en Kaste Dene groeiden op in de Scheutistenlaan op de Sionwijk, palend aan het Kabouterbos waar een van de verkrachtingen gebeurde. Hun wijk is sinds enkele jaren negatief veranderd, zeggen de twee. “We zien het met lede ogen aan, vooral de afgelopen jaren is het erger geworden.”

Lees meer »