Melinda French Gates trekt zich terug uit liefdadigheidsorganisatie die ze opbouwde met ex-man Bill Gates

Melinda French Gates, de ex-vrouw van voormalig Microsoft-topman Bill Gates, trekt zich terug uit de filantropische organisatie Gates Foundation. Ze zal haar functie van medevoorzitter op 7 juni neerleggen. Het is niet duidelijk wat de reden is achter haar vertrek. 

Meer krantenkoppen in België

Pedagogisch directeur Ivan Delaere op pensioen: “En nu permanente babysitter voor zijn kleinkinderen”

Een stoet, een cabrio en zelfs een heuse erehaag. Het pensioen van Ivan Delaere, die naar meer dan 40 dienst in het onderwijs in Menen de deur definitief zal dichttrekken, draaide uit op een klein volksfeest. “Het onderwijs vaarwel zeggen? Hij spreek al van opnieuw te gaan studeren!”
The post Pedagogisch directeur Ivan Delaere op pensioen: “En nu permanente

Lees meer »

Drietal laat doodskisten met Franse vlaggen onder Eiffeltoren achter, mogelijk in opdracht van het Kremlin

Twee mannen en een tiener die ervan verdacht worden ze zaterdagochtend doodskisten aan de voet van de Eiffeltoren gezet te hebben, zijn maandag voor de onderzoeksrechter in Parijs verschenen, die besliste hen voorlopig niet aan te houden. De drie kregen het statuut van ‘témoin assisté’, wat het in het midden houdt tussen getuige en verdachte. Het drietal handelde vermoedelijk in

Lees meer »

Man (23) die Aaron kaakbeenbreuk sloeg blijft ontkennen: “Hij was zelfs niet op dat feestje!”

De 23-jarige Oostendenaar die vijf jaar geleden de kin van Aaron Vandenbussche (24) middendoor sloeg tijdens een feestje in Oostende, ontkent dat hij de bewuste slag gaf. Sterker nog: volgens hem was hij niet eens op het feestje aanwezig. Al beweerden sommigen dat anders.
The post Man (23) die Aaron kaakbeenbreuk sloeg blijft ontkennen: “Hij was zelfs niet op

Lees meer »

Jean-Marie Dedecker stemt in Middelkerke: “Ik voorspel een gitzwarte zondag”

Onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker vreest een gitzwarte zondag. Dat zegt de lijsttrekker van de federale N-VA-lijst zondag nadat hij zelf zijn stem had uitgebracht. “Ik hoop dat wij met N-VA stand houden, maar eerlijk gezegd denk ik dat het moeilijk wordt”, zegt hij.
The post Jean-Marie Dedecker stemt in Middelkerke: “Ik voorspel een gitzwarte zondag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Democratie is een werkwoord

17:51 In dit verkiezingsweekend is de wereld groter dan de Vlaamse, de Belgische of de Europese navel. De recente verkiezingen in India en Zuid-Afrika tonen de kracht van democratie. Al is het altijd zwoege…

Lees meer »

Dakloze (33) ontkent seksuele relatie met twaalfjarig meisje uit Middelkerke

Een 33-jarige dakloze vraagt in beroep de vrijspraak voor het misbruik van een twaalfjarig meisje uit Middelkerke. In eerste aanleg werd hij daarvoor nog vrijgesproken, maar bij verstek werd hij in beroep veroordeeld tot vijf jaar. Hij tekende verzet aan. “Van de dertig vragen aan de leugendetector, beantwoordde hij er geen enkele leugenachtig.”
The post Dakloze (33) ontkent seksuele

Lees meer »

Pakkend afscheid van dappere ‘Spider Siem’ (7), die overleed aan leukemie: “Je hebt bij heel wat mensen een diepe indruk nagelaten”

Familie, vrienden en klasgenoten namen zaterdag afscheid van Siem ‘Spider Siem’ Van den Dries (7) in de aula van funerarium De Ryck in Heist-op-den-Berg. De jongen uit Booischot overleed op dinsdag 28 mei, vlak voor zijn achtste verjaardag, aan leukemie. “Schitter hierboven lieve schat, zoals je bijna acht jaar gedaan hebt voor ons. Duizenden, honderdduizenden kusjes voor jou.”

Lees meer »

“Je kan evengoed met een blinddoek rondrijden”: Rijverbod voor bestuurder met 3,15 promille alcohol in het bloed

Een 27-jarige automobilist uit Menen bleek bij een controle in Moorslede maar liefst 3,15 promille alcohol in het bloed te hebben. Het deed bij de politierechter in Kortrijk het bloed koken. “Dit is totaal onverantwoord”, klonk het. Ze stuurde de man meteen naar de dokter maar kreeg een positief rapport voorgeschoteld.
The post “Je kan evengoed met een blinddoek

Lees meer »