Drie arrestaties in Verenigd Koninkrijk na dodelijke poging om Kanaal over te steken

In het Verenigd Koninkrijk zijn drie mensen opgepakt op verdenking van migratieovertredingen, nadat vijf mensen zijn omgekomen toen ze het Kanaal probeerden over te steken. Dat zeggen de Britse autoriteiten.

 

Meer krantenkoppen in België

Alexander Tanghe en Brenda Vileyn kweken pioenrozen

Landbouwer Alexander Tanghe is de zesde generatie Tanghe op de Grote Fockewerve in de Noord-Ossenaarstraat. Vijf jaar geleden begonnen hij en zijn vrouw Brenda op een stukje akkerland met het kweken van bloemen. Hun pioenrozen zijn een blijver en sinds vorige week in zelfbediening ook te koop in een koelcel aan de inrit van de hoeve.
The post Alexander

Lees meer »

Van Lieve tot Lily en Rosy

Met de geboorte van de tweeling Lily en Rosy Van De Maele op 14 maart in AZ Delta, campus Torhout werd een dubbel vrouwelijk viergeslacht gevormd. De trotse stammoeder is Lieve Dekempe (89). Ann De Vos (61) en Florien Gobeyn (37) vervolledigen dit dubbele klavertjevier. (gf)
The post Van Lieve tot Lily en Rosy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad twijfelt niet: “Schrap nachtvluchten boven Zaventem. Ze veroorzaken leerachterstand, obesitas en stress”

Depressie, angst, slaapverstoring, stress, leerachterstand, hoge bloeddruk, hartziekte, afwijkend geboortegewicht. De lijst van potentiële gezondheidsproblemen voor buren van Brussels Airport is zo lang, dat de Hoge Gezondheidsraad ervoor pleit om alle nachtvluchten te schrappen. Ook minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat ze verdwijnen. Professor Greet Schoeters (UAntwerpen) legt uit waarom die vluchten zo’n groot probleem zijn, en vraagt ook overdag

Lees meer »

Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele maakt nog kans op promotie: “Zou mooi afscheidscadeau zijn”

Dit weekend staat de topper tussen Mercurius BBC Berchem en Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele op het programma. De inzet van deze wedstrijd is groot. Beide ploegen tellen 67 punten. Wie op de tweede plaats eindigt, en dus de wedstrijd moet winnen, maakt nog kans op promotie naar eerste landelijke.
The post Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele maakt nog kans op promotie: “Zou

Lees meer »

39ste FOS De Menapiërs vernieuwt zijn jeugdlokalen met subsidie van Stad Brugge

De scoutsgroep 39ste FOS De Menapiërs heeft een aanvraag ingediend voor de vernieuwing van de jeugdlokalen in de Sint-Jansdreef in Sint-Andries. De gebouwen doen al meer dan 80 jaar dienst en zijn aan een opwaardering toe. Stad Brugge heeft een investeringssubsidie van zo’n 328.000 euro toegekend, de eigen inbreng bedraagt 70.000 euro. De werken kunnen allicht al begin volgend jaar

Lees meer »

Ook meisje (17) verkracht in Astridpark in Kortrijk, drie verdachten aangehouden

Afgelopen vrijdagnacht is een 17-jarig meisje verkracht in het Astridpark in Kortrijk. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. Drie verdachten werden onmiddellijk ter plaatse opgepakt nadat een vriend de politie belde. Intussen heeft de raadkamer beslist om het trio verder aan te houden.
The post Ook meisje (17) verkracht in Astridpark in Kortrijk, drie verdachten aangehouden appeared first on

Lees meer »