Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele maakt nog kans op promotie: “Zou mooi afscheidscadeau zijn”

Dit weekend staat de topper tussen Mercurius BBC Berchem en Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele op het programma. De inzet van deze wedstrijd is groot. Beide ploegen tellen 67 punten. Wie op de tweede plaats eindigt, en dus de wedstrijd moet winnen, maakt nog kans op promotie naar eerste landelijke.

Vorig weekend boekte de ploeg van afscheidnemend coach Steven Deprez zijn twintigste zege van het seizoen tegen e5 Sgolba Aalter. Het werd 86-78. “Het was geen eenvoudige opdracht”, vertelt coach Steven Deprez.

Top drie

“We kwamen 20 punten voor en hielden het hoofd koel toen ze nog kwamen opzetten. Uiteindelijk kwamen we niet meer in de problemen. Zondag zullen we het met Mercurius tegen een ploeg moeten opnemen met heel wat ervaring in hun rangen. In de heenronde hielden we de drie punten thuis met 8 punten verschil. Nu kunnen we opnieuw op Jérome Vandenberghe rekenen die al een drietal wedstrijden terug is na zijn blessure. Afhankelijk van wat er nog gebeurt in de andere reeksen kunnen we nog als tweede promoveren naar eerste landelijke. We hebben dat besproken en zowel de spelers als bestuur willen hiervoor gaan. Dit zou een mooi afscheidscadeau zijn. Na een niet zo vlotte start met heel wat geblesseerde sleutelspelers eindigen we al zeker in de top drie. Dit is toch wel een mooie teamprestatie. Nu nog zorgen voor een mooie afsluiter, iets waar de groep op gebrand is.”

“Winnen is de enige optie”

“Volgend jaar zoek ik dus andere oorden op”, gaat de 42-jarige Vichtenaar verder. “Het wordt iets totaal anders. Ik ga de U19 meisjes Niveau 1 van House Of Talents Kortrijk Spurs onder mijn vleugels nemen. Dat doe ik op vraag van Bruce Minne, de coach van de A-ploeg in TDW. Een nieuwe uitdaging, met een doel, dat ik met veel plezier aanga. Ik heb ook nog twee baskettende zonen bij Deerlijk-Zwevegem. Een daarvan voetbalt ook bij de Groene Duivels van Ingooigem. Ik zal mij dus nog steeds niet vervelen tijdens de weekends”, besluit Steven die Holstra vorig seizoen al van eerste provinciale naar tweede landelijke loodste.

Zondag 12 mei om 12.30 uur: Mercurius BBC Berchem – Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele.

The post Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele maakt nog kans op promotie: “Zou mooi afscheidscadeau zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

LIVEBLOG LOMMEL-KORTRIJK. 0-1! Kadri treft raak vanop de stip

In de heenwedstrijd van de barragematchen neemt Lommel SK het in eigen huis op tegen KV Kortrijk. De ploeg uit Limburg wil na 22 jaar terug naar de Jupiler Pro League en zal daar alles aan doen in de thuismatch. KV Kortrijk speelt al vijftien seizoenen in de hoogste afdeling, komt daar een zestiende bij? Volg het hier in de

Lees meer »

Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt

Eerder organiseerde Mandel United in de Skyline Arena al de provinciale finales van de Jeugdcup. En komende zondag 19 mei mag het nu ook als gastheer fungeren voor de nationale finales.
The post Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels op groot scherm

Op vrijdagavond 17 mei opent pop-upzomerbar Boho Village Experience voor de vierde keer de deuren in Blankenberge. Naast zwoele beats en voetbal op groot scherm, kan je er dit jaar voor het eerst ook genieten van een frisse plons in het openluchtzwembad. “Uniek aan onze kust.”
The post Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels

Lees meer »

Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters

De Koutershotters uit Kortemark, een organisatie die jongeren met een fysieke beperking tussen 7 en 16 de kans geeft om een sportief balletje te trappen, organiseren op zaterdag 25 mei hun eerste G-voetbaltornooi. Bij G-voetbal zijn er alleen maar winnaars.
The post Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters appeared first on KW.be.

Lees meer »