Leger ingezet om havens en luchthaven Nieuw-Caledonië te beveiligen, noodtoestand van kracht en verbod op TikTok

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië wordt het leger ingezet om de havens en de luchthaven “te beveiligen”. Dat kondigde de Franse premier Gabriel Attal woensdag aan.

 

Meer krantenkoppen in België

New Yorkse ‘coronaterrassen’ worden blijvend

In New York hebben de zogenaamde ‘coronaterrassen’ een permanente status gekregen. Deze terrassen die tijdens de pandemie werden opgezet om restaurants en cafés meer ruimte te bieden, staan op stoepen en langs straatranden. Lokale horecaondernemers kunnen nu een permanente vergunning aanvragen, aldus zender WABC.

Lees meer »

Geniet van stoofpotjes uit grootmoeders tijd bij Cocotte in Brugge

In de Langestraat 83 openen Annick Gies (56) en Willem Steyaert (53) half september de deuren van restaurant Cocotte. Op het menu: stoofpotjes zoals waterzooi, coq au vin of boeuf bourguignon. “Niet alleen de gerechten, maar ook het interieur, inclusief Leuvense stoof, doen terugdenken aan grootmoeders tijd”, zegt Willem.
The post Geniet van stoofpotjes uit grootmoeders tijd bij Cocotte

Lees meer »

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht in Europese Unie

Het alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Mark Gillis mag dienst intensieve zorgen nog niet verlaten: “Hij is enorm verward en met tijden angstig”

Mark Gillis (28) ontwaakte vorige week dan wel uit zijn kunstmatige coma, maar het ‘Massa is kassa’-gezicht heeft duidelijk nog een lange weg te gaan. In een persverklaring laat Marks familie weten dat hij de dienst intensieve zorgen voorlopig nog niet mag verlaten. Op mentaal vlak gaat het namelijk absoluut niet goed met de zoon van miljonair Peter Gillis.

Lees meer »