Eneco past om nog te investeren in windenergie in Nederland, maar wat met ons land?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw natuur- en recreatiegebied als uitbreiding voor domein Ter Borcht in Meulebeke: “Picknickruimte met zicht op groene skyline”

In 2020 kocht de gemeente Meulebeke een perceel grond van 2ha dat aansluit op het sport- en recreatiedomein Ter Borcht. Het perceel is gelegen naast de jeugdlokalen op de Hoeve Vincent in de Krekelstraat. Bedoeling is om een nieuwe, publieke toegankelijke ontmoetingsplaats te creëren met ruimte voor natuur en recreatie.
The post Nieuw natuur- en recreatiegebied als uitbreiding voor domein

Lees meer »

Na “stoute Mohamedjes”-uitspraak: wie is Vlaams Belang-lijsttrekster Britt Huybrechts (24)? En klopt het wel wat ze zegt?

De 24-jarige Britt Huybrechts, Kamerlijsttrekker voor Vlaams Belang in Vlaams-Brabant, zorgt voor ophef met uitspraken over “stoute Mohamedjes” en onze ontwikkelingssamenwerking. Partijvoorzitter Tom Van Grieken steunt haar volop: “Goed zo, Britt, blijven doen”, reageert hij op sociale media. Maar wie is Huybrechts? Wat heeft ze precies gezegd en zijn haar beweringen wel juist?

Lees meer »

Diaken William Van Damme (76) overleden

Op woensdag 24 april is diaken William Van Damme op 76-jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden. William Van Damme laat een echtgenote, Georgette Sys en twee kinderen na.
The post Diaken William Van Damme (76) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Situatie aan het front is verslechterd”: Oekraïens leger trekt zich op meerdere plaatsen terug

Het Russische leger zegt zondag een dorp in de regio Donetsk in het oosten van Oekraïne te hebben veroverd. De bevelhebber van het Oekraïense leger geeft toe dat de troepen zich hebben teruggetrokken uit verschillende dorpen. “De situatie aan het front is verslechterd”, schreef hij op Facebook. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 28 april terug.

Lees meer »

Verfijnde, gezonde brunch en lunch bij Sprezzatura: “Zonde dat we deze mooie ruimte enkel ’s avonds benutten”

De prachtig gedecoreerde cocktailbar Sprezza van Hotel Damier aan de Graanmarkt is je wellicht wel bekend. Sinds vorige week kreeg de lounge een upgrade naar salon en is het bijkomend lunchconcept ‘Sprezzatura’ open van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15 uur. “We willen ook de koffiecultuur in Kortrijk meer laten opleven”, zegt eigenaar en general manager Catherine

Lees meer »

Mechele helpt de onwel geworden Tolu en pareltje Puertas zorgt voor orgelpunt: alle JPL-hoogtepunten op een rij

Anderlecht: 42 punten, Club Brugge: 42 punten en Union: 41 punten. Drie ploegen op een zakdoek na deze zesde speeldag in de play-offs. Een blunder van Mark McKenzie zette blauw-zwart op weg naar een nieuwe zege. In Cercle-Anderlecht ging het dan weer over twee strafschopfases op het einde. Cameron Puertas plaatste met een pareltje een orgelpunt op de overwinning van

Lees meer »

Jaarcijfers Limburg.net bekend: Limburgers en Diestenaren sorteren hun afval steeds beter

Afvalintercommunale Limburg.net heeft haar afvalcijfers voor het jaar 2023 bekendgemaakt. Het aantal kilogram afval per inwoner stabiliseert na een piek in de coronaperiode. Limburg.net ziet ook dat mensen steeds beter sorteren. Meer tekst en uitleg over de grootschalige cyberaanval op de afvalintercommunale komt er niet in het jaarverslag van 2023. Dat is pas voor het volgende verslag.

Lees meer »