DISCUSSIE. Goed voor bijen en vlinders, maar “contraproductief” volgens tuinaannemers: wat vind jij van Maai Mei Niet?

Nog enkele dagen en dan begint de Maai Mei Niet-maand weer. Een maand lang onderhouden mensen hun tuin dan door het gras niet af te rijden en bloemen niet te snoeien. Het idee is dat tuinen “een wapen kunnen zijn in de strijd tegen de klimaat- en milieucrisis”, stelt initiatiefnemer ‘Knack’.

 

Meer krantenkoppen in België

Minstens twee cipiers gedood bij ontsnapping van gevangene op Franse snelweg: beelden tonen hoe overvallers hun wapen richten op voertuig

In het Franse departement Eure (Normandië) is een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Minstens twee cipiers werden doodgeschoten, drie anderen raakten zwaargewond. Persbureau AFP meldt op basis van een bron bij de politie dat bij de aanval drie cipiers zijn omgekomen. De gevangene kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Club-spelers verzamelen op Basecamp, groep van Riemer heeft nog vrije dag

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu bijt van zich af na dreigement Biden: “Indien nodig zullen we vechten met onze vingernagels”

Lees hier al het nieuws terug van donderdag 9 mei over de oorlog in Gaza en de politieke crisis in het Midden-Oosten. In Israël wordt verbijsterd gereageerd op de nieuwste zet van Joe Biden. De Amerikaanse president dreigde ermee om de wapenleveringen stop te zetten als het grondoffensief niet stopgezet wordt. “Dit kan onze operationele planning in de war sturen”,

Lees meer »

Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin Mathilde: “Ze liet ons weten dat ze er enorm van genoten heeft”

Organisator Greg Broekmans van Golazo begeleidde koningin Mathilde tijdens de vijfde editie van de AG Coast Walk. ”Dit evenement, dat we net voor de coronapandemie hebben opgestart, is een initiatief waarin we sterk geloofden. Wandelen wordt steeds populairder en trekt ook steeds meer jonge mensen aan.”
The post Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin

Lees meer »

Songfestival sjoemelde met geluid van Israël: luid boegeroep weggewerkt met speciale technologie

Wie gisteren naar de halve finale van het Eurovisiesongfestival keek, was misschien verrast om tijdens het controversiële optreden van Israël geenboegeroep te horen. Dat terwijl er al heel de dag voor de deuren van het zaal geprotesteerd werd, en zangeres Eden Golan ook tijdens haar repetities werd uitgejoeld. Tijdens de uitzending weerklonk er enkel groot applaus, maar dat zou volgens

Lees meer »

UNIZO Deerlijk versterkt al 75 jaar de lokale economie

Tijdens een ontvangst in het gemeentehuis voor het jubilerende UNIZO werd een lans gebroken voor de lokale economie. Burgemeester Croes verwelkomde de bestuursleden en de bezielers van de afdeling. “Dit feest van het 75-jarig bestaan en deze ontvangst zijn geen eindpunt, maar een gelegenheid om terug te blikken en vooruit te kijken.”
The post UNIZO Deerlijk versterkt al 75

Lees meer »