Drie jongeren zwaargewond bij steekpartij aan station van Geel, dader vermoedelijk weggevlucht met trein

Bij een steekpartij aan het station van Geel zijn drie zwaargewonden gevallen, alle drie minderjarigen van Antilliaanse origine. Dat bevestigt burgemeester Vera Celis aan onze redactie. Eén persoon is opgepakt, maar het is niet duidelijk of die betrokken is bij de feiten.

 

Meer krantenkoppen in België

Beuk & Noot richt stilteklas in na overlijden van ‘kleine superheld’ Lowie (6): “Hij is altijd een deel van onze school gebleven”

De gemeentelijke basisschool Beuk & Noot in Sint-Antonius Zoersel verkeert in rouw. Haar dappere leerling Lowie (6) is zondag overleden. De kleine superheld verloor de strijd tegen een hersentumor. Met hun verdriet kunnen zijn schoolgenoten, leerkrachten en ouders van leerlingen terecht in een stilteklas. “Dit brengt heel veel emoties naar boven, maar tegelijkertijd verbindt het ons allemaal”, aldus directrices Heidi

Lees meer »

Grote problemen met noodknop voor slachtoffers huiselijk geweld: wie stalkingsalarm gebruikt, belandt in wachtrij

Het mobiele stalkingsalarm, het digitale schild in de strijd tegen huiselijk geweld, stuit op barrières. De ‘snelle en discrete’ knop om de politie te verwittigen, blijkt verre van perfect te werken: slachtoffers belanden zelfs in de wachtrij als ze de politie willen contacteren. En dat is niet het enige pijnpunt. “Dit kan verwoestende gevolgen hebben.”

Lees meer »

Opnieuw negen lijken gevonden in Mexicaanse stad

In de Mexicaanse deelstaat Zacatecas, in het noorden van het land, zijn woensdag negen lijken teruggevonden in de stad Morelos. Dat heeft het Openbaar Ministerie in de deelstaat woensdagmiddag bekendgemaakt. Een dag eerder werden er ook al negen levenloze lichamen gevonden in een naburige stad.

Lees meer »

Gelijkheidsstraat in het nieuw

Onder de noemer ‘Beter in mijn straat’ geeft Stad Oostende drie straten in de wijk Westerkwartier een maand lang een make-over, samen met de wijkbewoners. De Gelijkheidstraat mag de spits afbijten en wordt in mei onder handen genomen.
The post Gelijkheidsstraat in het nieuw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van rijbewijs tot attest kinderopvang samen in één digitale portefeuille: overheid lanceert app MyGov.be

De federale overheid heeft zijn nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan vanaf vandaag door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, rijbewijs, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen in een digitale portefeuille op je telefoon: handig. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit waartoe de app nog meer in staat is. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-BAYERN (VTM 2). Geen snelle gelijkmaker: doelpunt Nacho afgekeurd

Kan Real Madrid hun goede uitgangspositie van de heenmatch vasthouden? Die eindigde in 2-2 dankzij twee doelpunten van Vinicius Junior. Voor Bayern troffen Sané en Kane raak. Courtois staat niet onder de lat bij de thuisploeg. “Met Lunin spelen was altijd het plan”, aldus Ancelotti. Krijgen we hetzelfde spektakel te zien als in de heenwedstrijd? Volg de wedstrijd op VTM

Lees meer »

Premier De Croo verdedigt Tinne Van de Straeten in conflict met MR-voorzitter Bouchez: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoeks­commissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »