Diaken William Van Damme (76) overleden

Op woensdag 24 april is diaken William Van Damme op 76-jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden. William Van Damme laat een echtgenote, Georgette Sys en twee kinderen na.

Op zondag 21 april voelde de diaken zich niet lekker tijdens de eucharistieviering in Jonkershove. Later die dag is hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een hersenbloeding vastgesteld.

Diaken

William Van Damme werd op 17 februari 2008 in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Houthulst tot diaken gewijd. Op 1 januari 2023 ging hij als diaken met pensioen. Hij kreeg een eervol ontslag als diaken, medeverantwoordelijk voor de pastoraal in P.E. Sint-Pieter Diksmuide. Toch bleef hij nog altijd actief bij de verschillende vieringen. Hoeveel kindjes hij gedoopt heeft, is ontelbaar. Hoeveel verenigingen hij zegende al evenmin. Hij ging zieken bezoeken, ging mensen die iemand verloren hadden steun bieden, hij hielp mee bij talloze huwelijksvieringen, verzorgde mee de uitvaarten, kortom tot op het laatst was William blijvend aan het werk in en voor de kerk.

Bescheiden en heel gelovig

William was een bescheiden en heel gelovige mens, die ook zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven heel wat goede werken deed. Zo bracht hij bijvoorbeeld hulppakketten naar mensen in nood, zelfs tot ver in het buitenland.

Ten dienste staan van de gemeenschap droeg hij hoog in het vaandel. Het evangelie voorlezen liet hem denken aan de vele plaatsen waar Jezus genezingen deed, vertelde hij laatst nog. William hield ook van fotografie, een hobby die hij met passie en oog voor detail heel graag deed.

Hij is opgebaard bij uitvaartcentrum Logghe in Zarren. De plechtige uitvaartdienst is voorzien op donderdag 2 mei in de Sint-Laurentiuskerk in Klerken.

The post Diaken William Van Damme (76) overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij kan niet weg, dus leef je maar uit”: video op groot scherm in rechtbank toont hoe cocaïnedief gruwelijk verminkt wordt

De zaal is haast te klein wanneer de verdachten met hun advocaten de correctionele rechtbank in Turnhout binnenlopen. Daar wordt vandaag woensdag de zaak behandeld van Henri W., die aan de dood wist te ontsnappen na een urenlange foltering. Die gruwelijke mishandeling werd vastgelegd op beeld en gelivestreamd naar Marbella. Daar zaten de opdrachtgevers Jonas W. en Yersen V. instructies

Lees meer »

Vandaag opent bakkerij Lorenzo de deuren in Kortrijksestraat in Izegem

Vandaag, maandag 13 mei, opent de nieuwste vestiging van bakkerij Lorenzo in de Kortrijksestraat 210 in Izegem. Om dat te vieren worden er openingsacties gehouden. Zo wil Lorenzo de Izegemnaren laten proeven van zijn ruim assortiment.
The post Vandaag opent bakkerij Lorenzo de deuren in Kortrijksestraat in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kim Huybrechts succesvol geopereerd aan sleutelbeen na vechtpartij: “Plots werd ik aangevallen met motorhelm”

Kim Huybrechts (38) is succesvol geopereerd. De darter brak bij een vechtpartij na de bekerfinale tussen Antwerp en Union het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelde hij daarover aan VTM Nieuws vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne. Gelukkig gaat het niet om een complexe breuk, Huybrechts hoopt over vier weken alweer te kunnen darten.

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

Djokovic wil zich na flesincident en exit in Rome verder laten onderzoeken: “Voelde me een compleet andere speler”

De derde ronde van het Masters 1.000-toernooi in Rome is het eindstation geworden voor ‘s werelds nummer een Novak Djokovic. De 36-jarige Serviër verloor in twee korte sets vrij kansloos van de Chileen Alejandro Tabilo (ATP 32) met 6-2 en 6-3. Mogelijk speelde de drankfles die ‘Nole’ vrijdag op zijn hoofd kreeg hem parten, want: “Het voelde op de baan

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf maar effectieve boete voor partnergeweld in Roeselare: “Bereid een cursus agressiebeheersing te volgen”

Een man uit Roeselare krijgt een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden en een boete van 400 euro. Hij pakte zijn vriendin tot drie keer toe stevig aan. Als hij uit de cel wil blijven, moet hij zich wel aan enkele voorwaarden houden, zoals een begeleiding voor zijn agressie.
The post Voorwaardelijke celstraf maar effectieve boete voor partnergeweld in Roeselare:

Lees meer »

Suikerziekte houdt Patrick De Cridts niet tegen om straffe sportieve dromen na te jagen: “Ik wil lotgenoten motiveren”

Na twaalf jaar inactiviteit stond diabeet Patrick De Cridts op Hemelvaartsdag voor de zware uitdaging om de ‘Race around Jutland’, een fietstocht doorheen Denemarken van 800 kilometer, tot een goed einde te brengen binnen 40 uur. De extreme koude en wind zorgden ervoor dat hij de race moest staken. “De volgende uitdagingen staan al gepland”, klinkt de Waarmaardenaar strijdvaardig.

Lees meer »

“Penalty is onbegrijpelijk”: De Cuyper haalt uit naar ref, ‘dader’ Mechele wordt getroost door ploegmaats

Uiteraard bedroefde gezichten bij Club Brugge, na de match tegen Fiorentina. En vooral Brandon Mechele moest getroost worden. Hij veroorzaakte in het slot een penalty, waardoor de droom om de finale in de Conference League te bereiken uit elkaar spatte. De Cuyper was het achteraf niet eens met de beslissing van de ref: “Hij floot de hele wedstrijd zo’n fouten

Lees meer »

LIVEBLOG. Woekerprijzen voor tickets: wie betaalt bijna vijf keer meer dan normaal? – Italianen ‘s nachts opgeschrikt door vuurwerk

Club Brugge staat voor dé match van de waarheid tegen Fiorentina. Blauw-zwart moet in de halve finale van de Conference League in het eigen Jan Breydel een 3-2-achterstand uit de heenmatch in Firenze goedmaken. Krijgen we eindelijk nog eens een Belgische club in een Europese finale? Aan de Brugse sfeergroep North Fanatics zal het niet gelegen hebben: zij staken vannacht

Lees meer »

Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode Duivels zullen hier te zien zijn”

Over precies een maand gaat het EK voetbal van start. De uitbaters van de cafés De Kroon, De Botermand en Furna Pub op de Grote Markt van Veurne bundelen hun krachten om de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te vertonen.
The post Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode

Lees meer »

Versufte vrouw (33) en hond uit auto gehaald op parking in Veurne

De hulpdiensten werden vrijdag kort voor de middag opgeroepen voor een noodsituatie op de parking van de padelclub in Veurne. Een 33-jarige versufte vrouw moest er samen met haar hond uit een afgesloten wagen worden gehaald.
The post Versufte vrouw (33) en hond uit auto gehaald op parking in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ophef na ontslag vakbondskandidaat ArgenX in Gent: “Directie maakt sociaal overleg onmogelijk”

Bij biotechbedrijf Argenx in Gent eisen vakbonden dat het ontslag van een vakbondskandidaat ongedaan wordt gemaakt. De werknemer was 1 van de 2 kandidaten om de vakbond te vertegenwoordigen. Volgens de vakbond is de werknemer ontslagen, omdat de directie zo geen sociaal overleg moet organiseren. Bij Argenx in Gent werken ongeveer 350 mensen. De directie was nog niet bereikbaar voor

Lees meer »