‘Eurosong’ komt terug in 2025: Vlaamse inzending Songfestival wordt opnieuw gekozen met preselectiewedstrijd

In 2025 mag opnieuw een Vlaamse zanger of zangeres ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, en net als vorig jaar wordt de inzending gekozen via de preselectie ‘Eurosong’. Dat bevestigden Peter Van de Veire en VRT aan songfestival.be. 

Meer krantenkoppen in België

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »

Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar

De Belgische webshop met duurzaam speelgoed www.fairplace.be breidt uit met zes speelgoedpakketten van Re-Play, een jong initiatief van de Deerlijkse jonge mama Lore Derumeaux. Via haar webshop kan je origineel en duurder speelgoed huren in plaats van dat aan te kopen.
The post Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is Oekraïne oorlog aan het verliezen? “Wat zich de voorbije dagen heeft afgespeeld, was een afleidingsmanoeuvre”

Dreigt Oekraïne definitief de oorlog te verliezen, nu Rusland de voorbije dagen 100 vierkante kilometer veroverde en op 30 kilometer van Charkiv is gesignaleerd? “Dat Oekraïne het niet meer onder controle zou hebben, daar ben ik het niet mee eens, al is de situatie wel precair”, zegt kolonel Roger Housen, die een analyse maakt van de Russische strategie.

Lees meer »

“Weekendjes Parijs, gedrenkt in Dom Pérignon”: ex-topman De Voorzorg weet vandaag of hij voor corruptie naar rechter moet

De negen verdachten in het corruptiedossier rond de socialistische mutualiteit De Voorzorg, onder wie ex-topman Tony Coonen, horen vandaag van de Hasseltse raadkamer of ze voor een strafrechter moeten verschijnen. Coonen wordt aanzien als spilfiguur, die zich liet omkopen door vastgoedmagnaten. Al zou dat niet het enige zijn wat de ‘socialistische krokodil’, die in 2019 nog de kamerlijst voor sp.a

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

Olivier Vandecasteele, die vorig jaar werd vrijgelaten uit Iraanse cel, werkt aan humanitair project: “Ik ben aan het herstellen”

Olivier Vandecasteele werd vorig jaar in mei bevrijd uit een Iraanse cel. Hij bracht er maar liefst 455 dagen door in erbarmelijke omstandigheden. “Wat mij overkwam, is goed afgelopen. Welja, goed … It stays with me, dat is zeker”, zegt Vandecasteele in een interview met Bruzz. Vandaag werkt hij aan een nieuw humanitair project. “Het is een moeilijk evenwicht tussen

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Dat politici durven tonen dat ze soms een bloedhekel hebben aan elkaar, maakt van hen net mensen van vlees en bloed”

“Dit keer gaan Donald Trump en Joe Biden niet met elkaar in debat voor de presidentsverkiezingen. Ze gaan een weekend samen in een kasteel doorbrengen, laten zich filmen en koken samen spaghetti bolognese.” Wat in de VS ondenkbaar zou zijn, gebeurt in Vlaanderen wel voor het VTM-programma ‘Het conclaaf’. “Politiek is in dit land veel menselijker dan het cliché ons

Lees meer »

Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp

Op de begraafplaats van Stene-Dorp zijn schilderwerken aan de gang. Naast diverse muren worden ook het schrijnwerk en de stenen boog met kruisbeeld voorzien van een nieuw laagje verf. De werken zijn op 26 april gestart en duren tot eind mei.
The post Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Decramer wint vinkenzetting van De Staalbekken

In lokaal Spoorlijn 64 van de Koninklijke Vinkenmaatschappij De Staalbekken werd de traditionele vinkenzetting georganiseerd naar aanleiding van de Dag van de Arbeid.
The post Rik Decramer wint vinkenzetting van De Staalbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen wzc De Zathe voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie, oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal nu eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »