Na “stoute Mohamedjes”-uitspraak: wie is Vlaams Belang-lijsttrekster Britt Huybrechts (24)? En klopt het wel wat ze zegt?

De 24-jarige Britt Huybrechts, Kamerlijsttrekker voor Vlaams Belang in Vlaams-Brabant, zorgt voor ophef met uitspraken over “stoute Mohamedjes” en onze ontwikkelingssamenwerking. Partijvoorzitter Tom Van Grieken steunt haar volop: “Goed zo, Britt, blijven doen”, reageert hij op sociale media. Maar wie is Huybrechts? Wat heeft ze precies gezegd en zijn haar beweringen wel juist? 

Meer krantenkoppen in België

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

Nederlands voor anderstaligen in zomerschool

In de zomervakantie kunnen kinderen van het eerste tot en met het vijfde leerjaar uit de drie Lichterveldse basisscholen, lessen volgen in de zomerschool.
The post Nederlands voor anderstaligen in zomerschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Hoe ernstig is blessure van Thiago? En hoe stoomt paars-wit zich klaar? Volg de aanloop naar de clash een hele week op HLN!

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Klassegoals van Union en Anderlecht, tranen bij geblesseerde Thiago: alle JPL-hoogtepunten op een rij

Wat was het bij momenten genieten geblazen op de achtste speeldag van de play-offs. Met een slot aan 200 kilometer per uur in Club-Union – een match waar een klassegoal maar ook tranen vielen. Pareltjes waren er ook te bewonderen in Anderlecht-Genk, dat ook even onderbroken werd voor een eerbetoon. Bekijk hieronder alle hoogtepunten en samenvattingen van de speeldag.

Lees meer »