“Stoute Mohamedjes”: Vlaams Belang-lijsttrekker Britt Huybrechts (24) onder vuur na fors taalgebruik

Vlaams Belang-lijsttrekker Britt Huybrechts (24) moet online heel wat kritiek slikken na enkele felle uitspraken over migratie. In een interview met Vlaams Belang TV hekelde ze onder andere “de stoute Mohamedjes” die hier naartoe zijn gekomen “om boel te zoeken.” 

Meer krantenkoppen in België

Volksfiguur Joël Devos (79) uit Izegem overleden

Joël Devos overleed zaterdag 4 mei in de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Hij werd in Izegem geboren op 13 augustus 1944 en was 79 jaar. Joël was een groot voetbalsupporter en vooral een graag geziene eenvoudige volksmens.
The post Volksfiguur Joël Devos (79) uit Izegem overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met perfecte 10-0 in Elite Gold naar de play-offs: pakt Filou Oostende dertiende titel op rij?

In het allerbeste geval viert Filou Oostende zijn dertiende landstitel op rij vrijdagavond 31 mei in eigen huis. De Zeekapiteins vatten elke play-offserie vanuit polepositie aan, eerst kwartfinales tegen Leuven Bears en bij kwalificatie halve finales tegen Charleroi of Luik.
The post Met perfecte 10-0 in Elite Gold naar de play-offs: pakt Filou Oostende dertiende titel op rij? appeared

Lees meer »

Aagje Vanthomme over Songfestival: “De camera van de vrouw zou zelfs stuk zijn volgens bepaalde bronnen”

VTM NIEUWS-reporter Aagje Vanthomme is terug uit Malmö. Ze blikt terug op een bewogen editie van het Songfestival en vertelt ons meer over het ‘incident’ met Joost Klein. “Volgens bepaalde bronnen bij de Zweedse krant Atfonbladet zou Joost toch agressiever zijn geweest dan de Nederlanders zeggen.” De camera van de vrouw zou zelfs stuk zijn, maar dat wordt vooralsnog niet

Lees meer »

Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar

Andrea Verstaen (97) en André Pollet (96) vierden op vrijdag 26 april in Koers hun 70ste huwelijksverjaardag. Ze huwden in Lichtervelde op 14 april 1954. Schepen en voorzitter van Motena Bart Wenes kwam hen en de familie namens de stad groeten en uitgebreid feliciteren.
The post Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee op twee: Pogacar vloert concurrenten eenvoudig in sprint bergop

De Giro trekt vandaag opnieuw de bergen in. De aankomst van de achtste rit ligt bovenop Prati di Tivo, een beklimming van eerste categorie. Deelt Pogacar daags na zijn overdonderende tijdrit een nieuwe tik uit aan de concurrentie? En hoe komt Cian Uijtdebroeks voor de dag? Volg het allemaal in onderstaande liveblog!

Lees meer »

Onderzoek naar wangedrag van AA Gent-icoon Elimane Coulibaly: “Als die spelers niet weggedoken waren, zouden ze in het ziekenhuis geëindigd zijn”

Tientallen opstootjes en verbaal agressief gedrag: bij KRC Gent, sinds dit seizoen de opleidingsclub van het veel grotere KAA Gent en actief in de tweede amateurklasse, is er iets op til. Er is zelfs een klacht ingediend wegens psychologisch grensoverschrijdend gedrag tegen hoofdtrainer en voormalig AA Gent-spits Elimane Coulibaly (44). Dat bevestigt Voetbal Vlaanderen aan HLN en de organisatie stelt

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Absurde beslissing die moordenaars van Hamas beloont”: Israël niet te spreken over goedgekeurde VN-resolutie

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

10 struikelstenen om Hasseltse verzetsstrijders te herdenken: “Ik denk nog dagelijks aan mijn ouders en wat hen overkomen is”

In Hasselt zijn 10 struikelstenen officieel ingehuldigd. Het zijn kleine, goudkleurige stenen met de naam van een inwoner die tijdens de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer werd van de naziterreur. "Mijn vader heeft zijn leven gegeven als verzetsstrijder. Ik denk nog elke dag na over hoe nutteloos de oorlog was", zegt Marèse Collin, dochter van twee Hasseltse verzetsstrijders.

Lees meer »

In Oegandese hoofdstad Kampala zijn controversiële wereldleiders de helden van het drukwerk

Het is drukwerk troef in Nasser Road, een mythische plek in de Oegandese hoofdstad Kampala. De straat staat bekend om haar creatieve print­industrie, in al haar facetten. Nieuwe reisdocumenten, diploma’s of een nieuwe identiteitskaart rollen er van de persen, maar naast het frauduleuzere werk vind je er verrassende posters en kalenders met een controversiële wereldleider in de hoofdrol. Soms is

Lees meer »

Pas na drie maanden had iemand het door: waarom je maar beter de kleine lettertjes in de gebruiksvoorwaarden leest

Drie maanden heeft het geduurd, alvorens iemand de fles wijn claimde die een Britse denktank gratis wilde weggeven aan de eerste persoon die het verborgen aanbod in hun privacybeleid opmerkte. De denktank wil met de stunt aanklagen dat bedrijven tijd en geld in die ellenlange gebruiksvoorwaarden moeten steken, terwijl bijna niemand die teksten ooit leest.

Lees meer »