Volksfiguur Joël Devos (79) uit Izegem overleden

Joël Devos overleed zaterdag 4 mei in de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Hij werd in Izegem geboren op 13 augustus 1944 en was 79 jaar. Joël was een groot voetbalsupporter en vooral een graag geziene eenvoudige volksmens.

Joël woonde zijn hele leven in de Werkhuizenstraat. Hij is er geboren en na zijn huwelijk in 1966 met de Rumbeekse Eliane Huvaere, dochter uit café ‘De Gouden Schaar’, ook blijven wonen. Eliane stierf in november 2019.

Zeemacht

Na zijn schooltijd hielp Joël tot zijn 18 jaar mee in de bierhandel van zijn ouders. Toen tekende hij bij de Zeemacht, maar na drie jaar in het leger hield hij het voor bekeken en ging werken in betonbedrijf Desloovere in Izegem. Daarna werkte hij nog veertien jaar bij Romel Bouwbedrijf in Izegem. Na operatieve ingrepen aan beide heupen moest Joël noodgedwongen stoppen met zijn job in de bouwsector. Hij hielp dan in de aardappelhandel van zijn vrouw Eliane, waar ze aardappelen schilden voor de frituren en de horeca.

Supporter

Joël was supporter van KFC Izegem en later Mandel United. Hij was ook supporter van RSC Anderlecht en lid van Paars-Wit Izegem uit lokaal café Sportief in de Meensesteenweg in Izegem.

Na de dood van Eliane kon Joël, als het nodig was, rekenen op zijn buren Lindsey Naert en Orphée Deman. “Mijn bovenste beste buren en twee goeie zielen”, zei hij in een interview met onze krant in juli 2021.

Gezondheid

Met de gezondheid van Joël ging het sinds eind 2022 minder goed. Hij werd donderdag 2 mei opgenomen in de Sint-Jozefskliniek, waar hij twee dagen later ook overleed.

Joël was de vader van wijlen Patrick die overleed in mei 2023 en van Ronny en zijn vrouw Sophie Desmet. Hij was de grootvader van Kenneth en partner Shanna, Farah en haar man Jeffry, Febe en haar partner Björn, Florian en partner Sofie en wijlen Nigel die overleed in 2010. Hij was de overgrootvader van Alyna, Loewis, Nohlan, Eden en Jayden.

De familie neemt zaterdag 11 mei om 11 uur afscheid van Joël rond zijn urne in de Sint-Tillokerk aan het Kerkplein in Izegem. Nadien wordt zijn urne geplaatst in het familiegraf van de begraafplaats aan de Nederweg in Izegem.

The post Volksfiguur Joël Devos (79) uit Izegem overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Albert (69) en Marlies (79) krijgen al derde keer water in huis na overstroming: “Het ging zo snel. In een kwartier stond het water al kniehoog”

Zijn vrouw, de polissen, een mand vol eten en drinken, twee familie-albums en de fles cognac die hij diezelfde avond nog voor zijn verjaardag had gekregen: dat bracht Albert Plusquin (69) – en in die volgorde – boven in veiligheid, nadat zijn huis in Moelingen aan een razendsnel tempo onder water liep. Over prioriteiten bij overstromingen moet Albert niet meer

Lees meer »

Somers & Delatter in De Vonke

Heulenaar Claude Delatter (57) en Chris Somers (64) uit Geraardsbergen zijn vrienden muzikanten voor het leven. Samen spelen zij in drie groepen. Met deze drie groepen brengen Claude en Chris op 1 juni een avond muziekspektakel.
The post Somers & Delatter in De Vonke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gaat ‘Thermomixbende’ vrijuit?Rechter weert info van telefonie-onderzoek uit dossier: “Dit is tegen alle regels van de privacy”

“Het recht op een eerlijk proces is miskend en alle bewijs dat via het retro-actief telefonie-onderzoek is verkregen, moet uit het dossier worden geweerd.” De rechter in Kortrijk oordeelde dat er in het onderzoek naar een Brusselse bende, die verdacht wordt van de roof van 921 Thermomixen en dure stofzuigers van het merk Kobold in Beveren-Leie bij Waregem, geen wettelijke

Lees meer »