Veel regen op komst, donderdag code geel: “Indien nodig, schalen we op naar oranje”

Donderdag wordt het zwaarbewolkt met regen en felle onweersbuien. Het KMI kondigt code geel aan en sluit een opschaling naar code oranje niet uit.

 

Meer krantenkoppen in België

BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen

BS Geluveld kon zich vorig jaar niet redden in tweede provinciale. Met de komst van heel wat nieuwe spelers en de opstart van een B-elftal maken ze zich in Geluveld klaar om mee te strijden bovenaan in derde provinciale.
The post BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD. De opmerkelijkste beelden van de openingsceremonie van de Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn vrijdagavond officieel van start gegaan. 37 Belgische atleten namen deel aan de vier uur durende openingsceremonie op de Seine. Natgeregend, maar veilig en wel bereikten de atleten en de olympische vlam het eindpunt; de Eiffeltoren. Ook koning Filip, koningin Mathilde en premier Alexander De Croo ontsnapten niet aan de regen tijdens de openingsceremonie. Bekijk hier de

Lees meer »

“Ze werd snel familiair: vrijwel meteen stuurde ze aan op een ontmoeting”: na BV’s wilde ‘Eveline’ ook naaktfoto’s van parketmagistraten

Een nieuwe naam én een nieuw doelpubliek. Gregory R. (31) die eerder al naaktfoto’s en filmpjes ontfutselde bij BV’s als ‘Eveline’, had het vlak voor zijn opsluiting vorig jaar als ‘Emily’ gemunt op magistraten en politiemensen. Twee magistraten met lange staat van dienst worden als slachtoffers beschouwd. Robrecht De Keersmaecker, advocaat-generaal in Antwerpen en expert cybercrime, ontving ook ‘familiaire’ berichtjes:

Lees meer »

Waanzin op olympisch voetbaltoernooi: gelijkmaker Argentinië na bijna twee uur (!) afgekeurd, match voor paar minuten uitgespeeld in leeg stadion

Te gek voor woorden. Zo valt de ontknoping in Argentinië-Marokko, de openingsmatch van het olympisch voetbaltoernooi, het best te omschrijven. De Argentijnen leken in de 106de (!) minuut alsnog de gelijkmaker te scoren na een knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Bijna twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog

Lees meer »

Waarom stapt Joe Biden dan toch op? En kan Kamala Harris president worden?

Joe Biden stapt op als presidentskandidaat voor de Democraten. Na zijn flaters van de afgelopen weken die Trump zijn kans op winnen alleen maar vergrootten, trekt Biden zich dan toch terug. Vicepresident Kamala Harris lijkt klaar te staan om het stokje over te nemen. Wat betekent dit voor de presidentsverkiezingen? En maakt Kamala Harris een kans om Trump te verslaan?

Lees meer »

Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot”

Op zondag 4 augustus organiseren Simon Boudry, Philip Lajoie en Yvan Cauwenberg voor de tweede keer een recreatief padeltornooi op de padelvelden bij het Ieperse zwembad. Tijdens het tornooi houden ze een minuut stilte voor de overleden schepen van Sport en hun padelmakker Patrick Benoot.
The post Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot” appeared

Lees meer »

“Een grote herdenking zou ze niet gewild hebben”: precies één jaar geleden verloor Martine Tanghe strijd tegen kanker

“Ik betrap mezelf erop dat ik het even goed wil doen als Martine.” Op 23 juli is het al één jaar geleden dat Martine Tanghe, de coryfee van de VRT-nieuwsdienst, op 67-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloor. Maar voor Wim De Vilder (55), haar jarenlange collega en ook goede vriend, voelt het helemaal niet zo aan. In een openhartig

Lees meer »

Babykledingzaak La Petite Rooze opent de deuren

Rita Lauwerier (55) opende zopas haar nieuwe babykledingzaak La Petite Rooze aan de Driftweg. Het merk La Petite Rooze bestaat al sinds 2013: Rita ontwikkelde vanuit haar eigen persoonlijkheid handgemaakte lifestyleproducten, zoals juwelen en toilettasjes.
The post Babykledingzaak La Petite Rooze opent de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daags nadat BMW vitrine van Toolstation Oostende binnenrijdt, gaat winkel weer open: “Een halfuur eerder waren er nog klanten aanwezig”

Toolstation Oostende in de Torhoutsesteenweg opende donderdagochtend opnieuw de deuren. Nog geen twaalf uur eerder reed een 54-jarige automobiliste met haar BMW de glazen vitrine van de winkel binnen. De materiële schade is enorm, maar gewonden vielen er niet. “Het klonk net als vuurwerk”, zegt filiaalmanager Angelo Sarrazin (40).
The post Daags nadat BMW vitrine van Toolstation Oostende binnenrijdt,

Lees meer »

Belgen in actie

Team Belgium trekt met de grootste naoorlogse delegatie naar de Olympische Spelen in Parijs. Verspreid over twee weken verdedigen 166 atleten de Belgische kleuren. Wie komt wanneer in actie?

Lees meer »