Veel regen op komst, donderdag code geel: “Indien nodig, schalen we op naar oranje”

Donderdag wordt het zwaarbewolkt met regen en felle onweersbuien. Het KMI kondigt code geel aan en sluit een opschaling naar code oranje niet uit.

 

Meer krantenkoppen in België

Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in

Cinthia Min (42) en Céline Swinnen (21), moeder en dochter, laten vanaf 1 juni De Zeeduif herleven als eet- en praatcafé. Allebei verdienden ze reeds hun sporen in de horeca. “Het was al lang onze droom om ooit iets samen te doen.”
The post Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in appeared first on KW.be.

Lees meer »

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren op 1 en 2 juni het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge. De deelnemers moeten dan individueel of in groep zo snel mogelijk een uitdagend hindernissenparcours van 50 meter afleggen op het water. Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis zal het startschot van het evenement geven. “Met dit plezant Belgisch kampioenschap, op een

Lees meer »

Nooit eerder gehoorde tapes onthullen hoe iconische filmster Elizabeth Taylor wegliep van echtgenoot: “Ik was zo bang”

In de aankomende HBO-documentaire ‘Elizabeth Taylor: The Lost Tapes’ worden nooit eerder gehoorde bekentenissen van de legendarische actrice onthuld aan het publiek. De documentaire ging deze week in première op het Filmfestival van Cannes en bevat persoonlijke beelden en video’s van de actrice, evenals 70 uur aan ontdekte audiogesprekken. Vooral haar uitspraken over ex-echtgenoot Eddie Fisher zijn schokkend.

Lees meer »

Israëlische zangeres loopt weg na vraag over Joost Klein: “We moeten door, sorry”

Israël is zaterdagavond, niet geheel onverwacht, als vijfde geëindigd op het Eurovisiesongfestival. Het land dat de voorbije dagen en weken de nodige controverse veroorzaakte, scoorde vooraf dan ook goed bij de bookmakers. De Israëlische kandidate Eden Golan, die zowel tijdens de verschillende repetities als optredens in de halve en grote finale uitgejouwd werd door een groot deel van het publiek,

Lees meer »

Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: geen geld meer voor ‘Thuis’ en ‘FC De Kampioenen’

Als het van Vlaams Belang afhangt, hebben entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘FC De Kampioenen’ geen plaats op de openbare omroep. Dat heeft Vlaams parlementslid Chris Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang, laten verstaan in ‘De Afspraak’. Vlaams Belang vindt dat de openbare omroep zich vooral moet focussen op duiding, informatieprogramma’s en cultuur.

Lees meer »

KIJK. Burgers verlaten Vovtsjansk met tranen in de ogen door Russisch grondoffensief: “Je kan hier elk moment sterven”

Met gevulde zakken en tranen in de ogen verlaten de inwoners van de grensregio bij Charkiv hun huizen. Rusland lanceerde er een nieuw grondoffensief en heeft geprobeerd om met gepantserde voertuigen de grens over te steken. De ene na de andere luchtaanval vindt er plaats en vele woningen zijn compleet vernield. Militairen en vrijwilligers zetten zich in om burgers te

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola krijgt tweede kans in ‘Sing Again’: “Eindelijk heb ik antwoord op de vragen die ik me toen stelde”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Obussen uit Brugse ringvaart gehaald

In de ringvaart in Brugge tussen de Gentpoort en de Kruispoort worden vandaag de eerder gevonden obussen geborgen.
The post Obussen uit Brugse ringvaart gehaald appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »