Eneco Clean Beach Cup 2024: samen opruimen voor een schone Noordzeekust

Op zondag 24 maart staat de 15de editie van de Eneco Clean Beach Cup gepland, een evenement dat een vaste waarde is geworden voor strandliefhebbers en milieubewuste families. Het is een dag waarop mensen samenkomen om het strand op te ruimen maar ook om te genieten van een dag vol activiteiten en entertainment.

Initiatiefnemer van het eerste uur Sven Fransen, uitbater van surfclub Windekind in Oostduinkerke, beschrijft het evenement als een combinatie van gezelligheid en zinvolle actie. “De Clean Beach Cup is een warm familie-evenement in combinatie met iets nuttigs”, aldus Fransen. “Het begon allemaal vanuit de passie van surfers, die zich bewust werden van de toenemende vervuiling van de stranden en oceanen. Het resultaat was de oprichting van de Surfrider Foundation en de jaarlijkse Clean Beach Cup, die plaatsvindt op de eerste zondag van de lente.”

Optreden Ozark Henry

Dit jaar wordt het hoofdevenement gehouden bij surfclub Windekind in Oostduinkerke, waar Studio Brussel live zal uitzenden en waar bezoekers kunnen deelnemen aan kinderanimatie, strandspelletjes en educatieve workshops. Ook kunnen ze getuige zijn van de unieke ervaring van de garnaalvissers te paard, en genieten van een liveoptreden van Ozark Henry, die een speciaal lied over afval ten gehore zal brengen, geschreven voor de Eneco Clean Beach Cup.

Praktische informatie voor deelnemers: het evenement vindt plaats op zondag 24 maart tussen 13 en 18 uur op een van de 18 deelnemende locaties langs de Belgische en Nederlandse kust. Opruimmateriaal wordt verstrekt, inclusief grijpers, handschoenen, emmers of vuilniszakken en fluohesjes. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een locatie naar keuze en krijgen een opruimpakket bij aankomst op de dag van het evenement.

Op de hoofdlocatie in Oostduinkerke worden extra activiteiten georganiseerd, zoals een kick-off evenement, live-uitzending van Studio Brussel, educatieve workshops en animatie voor kinderen. Mount Gay Barbados Rum biedt na de opruimactie cocktails aan en wie er afval inlevert, maakt kans op een 2-sterrenlunch in de Jonkman in Brugge.

Inschrijven via enecocleanbeachcup.eu

The post Eneco Clean Beach Cup 2024: samen opruimen voor een schone Noordzeekust is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrachtwagenchauffeur sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien: “Met een koord aan de brug gebonden. Om te moorden”

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. Zijn vrouw – die als passagier naast hem zat – kon de vrachtwagen doen stoppen. “De daders hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN HONGARIJE. Cavendish rijdt Nys virtueel uit de groene puntentrui, stelt Belg z’n eindzege veilig in pittige slotetappe?

Tijd voor de slotetappe in de Ronde van Hongarije. Thibau Nys pakte zowel vrijdag als zaterdag de dagzege en begint aan de laatste rit met een voorsprong van 14 seconden op Diego Ulissi. De aankomst vandaag ligt op een klimmetje van 2,3 kilometer aan gemiddeld 8,7 procent. Pakt Nys nog eens uit? En stelt hij de eindzege veilig? Volg het

Lees meer »

“Een diploma is na vier jaar achterhaald”: het belang van levenslang leren volgens bedrijfsexperts:

Levenslang leren zit in de lift. Zowel werkgevers als werknemers worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Als bedrijf krijg je almaar meer te maken met hedendaagse vraagstukken zoals ‘Hoe los ik tekorten op de arbeidsmarkt op?’ ‘Of ‘Hoe onderneem ik verantwoord en duurzaam?’. Het antwoord daarop is: ‘Volg een opleiding onder de noemer levenslang leren!’ Helaas hangt aan deze term

Lees meer »

Ondanks omstreden deelname was Israël een publieksfavoriet: boycot, lobby of gewoon een leuk nummer? 

Hoewel de deelname van Israël aan het Songfestival niet ongecontesteerd was, was de Israëlische inzending ‘Hurricane’ een van de publieksfavorieten. Zangeres Eden Golan kreeg in totaal van maar liefst 15 landen de maximumscore, waaronder België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Israël eindigde zo op de tweede plaats bij de televoting. "Dat heeft verschillende oorzaken", zegt VRT NWS-journalist Gianni Paelinck.

Lees meer »

Nieuw speeltoestel voor Slachthuiswijk

Naar aanleiding van de prijsuitreiking gingen marktkramers, een delegatie van het gemeentebestuur, marktgangers en vrijwilligers van Oranje op de foto.
The post Nieuw speeltoestel voor Slachthuiswijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico in levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw GVA-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »