Grote zorgen over Russisch momentum in oorlog in Oekraïne: ‘Ze beginnen hun oorlogen vaak slecht en eindigen sterk’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Mollenvanger Marc Denys in gesprek met de Mol van het 12de seizoen

Het spel is gespeeld: de Mol is ontmaskerd en dit is de winnaar van het 12e seizoen. OPGELET, SPOILER ALERT! In de finale van ons favoriet programma is Senne ontmaskerd als de snoodaard van dit seizoen. Bernard kroonde zich tot winnaar. Hij haalde het van Michaël en gaat met de groepspot van 24.160 euro naar huis.
The post Mollenvanger

Lees meer »

Virginie opent aan station De Siernetel

Zeven jaar na een verkeersongeval waarbij ze omver werd gereden, verwezenlijkt Virginie Courtial (46) haar droom. Met De Siernetel opent ze een zaak die het midden houdt tussen een tearoom en kruidenwinkel. “Mijn ongeval en corona vormden de trigger om mijn leven om te gooien.”
The post Virginie opent aan station De Siernetel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tineke uit Lichtervelde haalt op 17de verjaardag als jongste Belg ooit diploma van helikopterpiloot

Het feest kan niet op voor Tineke Vandamme uit Lichtervelde. Ze viert vandaag, vrijdag, namelijk haar 17de verjaardag en schenkt zichzelf hiervoor een uniek cadeau. Tineke legde namelijk succesvol het praktijkexamen helikopterpiloot af. Ze is daarmee de jongste Belg ooit die het diploma PPL(H) – kort voor Private Pilot Licence (Helicopter) – behaalt, en mogelijk ook de jongste piloot van

Lees meer »

“Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro”

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt donderdag uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten

Lees meer »

Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle

Integratie via voetbal, Barakat Ali Noori (16) toont dat het kan. Na zijn vlucht uit Afghanistan werd hij kampioen met de U21 in Langemark, leerde er Nederlands en maakte vrienden in de regio. “We breiden deze succesformule nu uit naar andere lokale verenigingen”, aldus Fedasil.
The post Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle appeared

Lees meer »

Marlin (24) belandt in water van haven waar het krioelt van de haaien: “Hadden nog gezegd dat het me je gedaan is als je daar invalt”

Marlin Wakeman (24) werkt al een tijdje op een boot en ging de ochtend van 26 april gezwind naar het werk. Maar toen hij aan boord wilde klimmen, zette hij een verkeerde stap en viel hij in het water van de haven. Water waar minstens twintig haaien rondzwommen. “Enkele dagen eerder hadden we onder collega’s nog zitten zeggen dat je

Lees meer »

Briljant voor Julien Waeghe en Simone Bullynck

Op 2 april 1959 beloofden Julien Waeghe en Simone Bullynck elkaar eeuwige trouw. 65 jaar later maken ze dit nog altijd waar en daarom vierden ze hun briljanten huwelijksjubileum met heel de familie in het parochiaal centrum van Westkapelle. Het koppel heeft drie zonen (Peter, Luc en Frank) en al voldoende klein- en achterkleinkinderen om
The post Briljant voor

Lees meer »

IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem

Zondag vierde Jo Vally niet enkel moederdag, maar ook zijn cd-/vinylvoorstelling ‘45/65’ bij Arno Depoorter en Yannick Haerins in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Zo’n 150 mensen waren present.
The post IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de streek”

Sander en Sue Ellen zijn in café ’t Fonteintje aan hun laatste maanden bezig, maar daarna verkassen ze naar De Nieuwe Muide. Het jonge koppel combineert het horecaleven met een fulltime job. “We werken graag en ik heb weinig slaap nodig”, verduidelijkt Sander.
The post Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de

Lees meer »