LIVEBLOG RONDE VAN ROMANDIË. Van Wilder en co gunnen vroege vlucht geen grote voorsprong in koninginnenrit

Klimmen geblazen in de koninginnenrit van de Ronde van Romandië. Onze landgenoot Ilan Van Wilder (Soudal-Quick Step) staat daar tweede in de stand op zeven seconden van leider Juan Ayuso. Kan hij de Spanjaard vandaag volgen bergop en doet hij nog een worp naar de eindzege? Volg het op deze pagina! 

Meer krantenkoppen in België

Amnesty wil onderzoek naar optreden politie bij protesten in Amsterdam

Amnesty International wil dat er een onderzoek komt naar de manier waarop de politie woensdag heeft ingegrepen bij de ontruiming van een terrein van de Universiteit van Amsterdam. Volgens de mensenrechtenorganisatie is het recht om te demonstreren essentieel, “vooral in tijden van maatschappelijke onrust en politieke onzekerheid”.

Lees meer »

Jan De Nul boekt opnieuw recordomzet

De Belgische baggeraar en bouwer van windmolenparken in zee Jan De Nul heeft voor het tweede jaar op rij een recordomzet gerealiseerd, van bijna 3 miljard euro. Ook het orderboek was nog nooit zo dik, zo heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Frustraties, flukse sprints en ploegmaat op de rug: unieke beelden tonen hoe Courtois vanop de bank vol meeleefde

De volgspot op Thibaut Courtois (31). Unieke beelden tonen hoe de doelman de absolute nagelbijter tussen Real Madrid en Bayern München vanop de bank beleefde. De ploegmaats aanvurend, maar ook met een blik op de monitor om het werk van de scheidsrechter te beoordelen. Én driemaal een stevig sprintje trekkend waarvan hij er één middenin moest onderbreken. Leef in onderstaande

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

Leuvens parket trekt 515 rijbewijzen in tijdens actiemaand ‘gsm-gebruik achter het stuur’

Tijdens de afgelopen maand maart heeft het Leuvense parket voor de 4e maal een actiemaand gehouden rond gsm-gebruik achter het stuur. Daarbij werden 515 bestuurders van motorvoertuigen betrapt terwijl ze een mobiel elektronisch apparaat gebruikten achter het stuur. Zij zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

Lees meer »