Jaarcijfers Limburg.net bekend: Limburgers en Diestenaren sorteren hun afval steeds beter

Afvalintercommunale Limburg.net heeft haar afvalcijfers voor het jaar 2023 bekendgemaakt. Het aantal kilogram afval per inwoner stabiliseert na een piek in de coronaperiode. Limburg.net ziet ook dat mensen steeds beter sorteren. Meer tekst en uitleg over de grootschalige cyberaanval op de afvalintercommunale komt er niet in het jaarverslag van 2023. Dat is pas voor het volgende verslag. 

Meer krantenkoppen in België

Sergio Herman en Marc Coucke zijn er weg, de Belgen blijven: “Maar noem Cadzand alsjeblieft niet het nieuwe Knokke”

Wie dacht dat Cadzand na het vertrek van Sergio Herman en zijn Michelinsterren op sterven na dood is, heeft het mis. Vorige week werd een appartement van Marc Coucke er voor een recordprijs van 8 miljoen euro verkocht. Wij gingen langs in een ander miljoenenappartement en zochten uit hoe de toekomst van de door Vlamingen geliefde badstad eruitziet: “Bouwen in

Lees meer »

Overheid mag AfD blijven afluisteren en bespioneren

In Duitsland blijft de partij Alternative für Deutschland ‘verdacht extreem’ en mag ze verder afgeluisterd worden. De rechtbank in Münster heeft het beroep van AfD daartegen verworpen. Dit arrest opent de lange weg naar een mogelijk verbod op de partij.

Lees meer »

Martijn laat in ‘Boer zkt vrouw’ voor het eerst in z’n hart kijken en Robbe en Branko brengen samen de nacht door

“Wij willen weten waar we staan.” Chrissy en Lisanne eisten in ‘Boer zkt vrouw’ duidelijkheid van Martijn. En dus maakte de melkveehouder een definitieve keuze, waarbij hij een verrassende onthulling deed. Ook bij boer Michiel volgde een moeilijk keuzemoment. En Robbe en Branko zetten een volgende stap in hun relatie: voor het eerst brachten zij samen de nacht door.

Lees meer »

Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker

De Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke zat vrijdagmiddag 10 mei afgeladen vol voor de begrafenisplechtigheid van Dorine Geersens. Ze overleed in de ochtend van vrijdag 3 mei 2024 aan de gevolgen van kanker. Ze werd 62 jaar.
The post Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Manifestanten pro-Palestijns protest op Amsterdamse campus afgevoerd: wel nog onrustig in omgeving

In Amsterdam heeft de politie de laatste pro-Palestina-activisten weggehaald van het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De politie sleepte de betogers een voor een van de campus af, zag een verslaggever van persbureau ‘ANP’. Op en rond het terrein is een ravage aangericht. Overal liggen straatstenen en pallets waarmee de betogers barricades hadden gebouwd. De muren zijn beklad

Lees meer »

Dit is het programma van de Europafeesten: nieuwe spiegeltent, expo over 65-jarig bestaan in huis Mulle én Natalia op het marktpodium

In de voorhal van het stadhuis werd dinsdag het volledige programma van de Tieltse Europafeesten op 5, 6 en 7 juli bekendgemaakt. Zo werd onthuld dat Natalia vrijdagavond op het marktpodium staat met haar ‘20 Years Greatest Hits Tour’, al heeft de 65ste editie van het gratis stadsfestival nog veel meer in petto.
The post Dit is het programma

Lees meer »