Overheid mag AfD blijven afluisteren en bespioneren

In Duitsland blijft de partij Alternative für Deutschland ‘verdacht extreem’ en mag ze verder afgeluisterd worden. De rechtbank in Münster heeft het beroep van AfD daartegen verworpen. Dit arrest opent de lange weg naar een mogelijk verbod op de partij.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Dronegate’ eist nieuw slachtoffer in Parijs: Canada stuurt ook bondscoach weg na ‘nieuwe onthullingen’

De spionagezaak blijft niet zonder gevolgen. Het Canadees Olympisch Comité heeft na twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam ook hoofdcoach Beverly Priestman naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analyticus Joseph Lombari. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone.

Lees meer »

Loppem Zingt wordt swingend feest voor de hele familie

Daags voor Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart nodigt het Feestcomité Loppem weer uit voor een gratis volks meezingfeest op het dorpsplein. Loppem Zingt verbindt op 14 augustus vanaf 20 uur familiair gezellig het dorp. De feesttherapeut warmt een uur vooraf de kleinsten op. Vanaf 23 uur nemen dj’s Sven Ornelis en Francis Hoste het over.
The post Loppem Zingt wordt swingend feest

Lees meer »

‘Samson & Marie’ bouwen een te gek feestje in Plopsaland De Panne

Traditiegetrouw zijn Samson & Marie ook deze zomervakantie opnieuw van de partij in het Studio 100 Theater De Panne en dit iedere dag tot en met 18 augustus. Bezoekers kunnen zich opnieuw verwachten aan een fantastische show vol mooie liedjes, leuke dansjes en dolle fratsen en dít in aanwezigheid van de burgemeester en brandweerman Bill.
The post ‘Samson &

Lees meer »

Burcht van Kolmont in Tongeren officieel erkend als Vlaams monument

De ruïne van de burcht van Kolmont wordt samen met het bos errond definitief beschermd als onroerend erfgoed. Dat heeft Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) bekendgemaakt. Het Kolmontbos wordt beschermd als cultuurhistorisch landschap. De heuvel waarop de ruïne is gebouwd, wordt aangeduid als archeologische site.

Lees meer »

Van “bedankt Joe” door Obama tot de “slechtste president ooit” volgens Trump: zo reageert politiek Amerika op terugtrekken Biden

Nu Joe Biden zich heeft teruggetrokken uit de race om het Amerikaanse presidentschap, komen er vanuit zijn partij massaal veel lofbetuigingen, van Kamala Harris over Barack Obama tot de Clintons. Ook steeds meer Democraten spreken hun steun uit voor Kamala Harris, die door Biden naar voren wordt geschoven als zijn mogelijke opvolger. Vanuit Republikeinse hoek weerklinkt dan weer felle kritiek.

Lees meer »

“Hij doet dit niét voor het geld”: Jean-Marie Pfaff wil dat WK-truitje van Maradona, dat hem ruim 1 miljoen euro kan opleveren, “verder leeft”

Eenmaal, andermaal… Het shirt dat Diego Maradona droeg in de halve finale van het WK 1986 tegen de Rode Duivels wordt geveild. De waarde wordt tot zo’n 1,1 miljoen euro geschat en opvallend: het is Jean-Marie Pfaff die het unieke stuk van de hand doet. “Hij wil dat het shirt verder leeft”, zegt dochter Kelly.

Lees meer »