Overheid mag AfD blijven afluisteren en bespioneren

In Duitsland blijft de partij Alternative für Deutschland ‘verdacht extreem’ en mag ze verder afgeluisterd worden. De rechtbank in Münster heeft het beroep van AfD daartegen verworpen. Dit arrest opent de lange weg naar een mogelijk verbod op de partij.

 

Meer krantenkoppen in België

Albert Heijn moet werken nieuwe supermarkt in Ruiselede staken: “Klacht van buurtbewoners over afmetingen en hoogte van het gebouw”

Naar verluidt zijn er problemen bij de bouw van de nieuwe Albert Heijn supermarkt in de Aalterstraat in Ruiselede. Eén of meerdere buurtbewoners hebben klacht ingediend, omdat er sprake zou zijn van bouwovertredingen. Naar aanleiding daarvan is er door een stafmedewerker van DVV Midwest een bevel tot onmiddellijke staking ingediend. Het stakingsbevel is een voorlopige maatregel om de zaak te

Lees meer »

Minivoetbalploeg Athletic Club start in vierde provinciale

Minivoetbalploeg A. C. K Athletic Club Kortrijk werd kampioen in vierde nationale. Het sein voor de club om ook het liefhebbersvoetbal vaarwel te zeggen en te starten in vierde provinciale met veldvoetbal.
The post Minivoetbalploeg Athletic Club start in vierde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brillen Bonte en Heilige Familie Ieper zetten zich in voor Light for the World Belgium

De etalage van Brillen Bonte werd ingericht als samenwerking tussen Light for the World Belgium en de leerlingen van het vierde jaar Decor en Etalage van Heilige Familie Ieper. Onder begeleiding van leerkracht Kurt Vangheluwe kregen de leerlingen de kans om hun creatieve vaardigheden te tonen. Brillen Bonte is als Eye Care Ambassador actief betrokken
The post Brillen Bonte

Lees meer »

Eerste attractie met zwarte prinses als thema opent in Disney World

In het attractiepark Disney World in de Amerikaanse staat Florida gaat eind deze maand een attractie open met het thema ‘de Prinses en de Kikker’. Dat is een Disneyfilm uit 2009. Het is de eerste keer dat een zwarte prinses het thema is van een attractie in een park van Disney. De opening wordt zowel toegejuicht als bekritiseerd.

Lees meer »

Musk zal iPhones verbieden na deal Apple en OpenAI

Elon Musk verbiedt het gebruik van iPhones door medewerkers van zijn bedrijven als die Apple-smartphones gebruik gaan maken van AI-chatbot ChatGPT van OpenAI. Musk ziet hierin een groot veiligheidsrisico, schreef hij op zijn socialmediaplatform X.

Lees meer »

KFC Poperinge op zoek naar nieuwe voorzitter: “We zijn Kristof dankbaar”

Kristof Lobeau besliste eind vorige week om te stoppen als voorzitter van voetbalclub KFC Poperinge. De 52-jarige Poperingenaar haalt enkele redenen aan voor zijn vertrek: een onoverbrugbaar verschil in visie met bepaalde leden van het bestuur en de ontgoocheling dat hij de club organisatorisch niet heeft kunnen brengen waar hij wou. Intussen zoekt de club naar een opvolger.
The

Lees meer »

Dreamland verhuist en heropent op 29 juni in Roeselare

Dreamland neemt op zaterdag 29 juni zijn intrek in de Brugsesteenweg 353 in Roeselare, en dat wordt gevierd. Door de verhuizing is Dreamland er sinds maandag eventjes tussenuit.
The post Dreamland verhuist en heropent op 29 juni in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »