Verfijnde, gezonde brunch en lunch bij Sprezzatura: “Zonde dat we deze mooie ruimte enkel ’s avonds benutten”

De prachtig gedecoreerde cocktailbar Sprezza van Hotel Damier aan de Graanmarkt is je wellicht wel bekend. Sinds vorige week kreeg de lounge een upgrade naar salon en is het bijkomend lunchconcept ‘Sprezzatura’ open van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15 uur. “We willen ook de koffiecultuur in Kortrijk meer laten opleven”, zegt eigenaar en general manager Catherine Debal.

Voor de klassieke keuken kan je terecht bij Brasserie Damier aan de Grote Markt. “Bij Sprezzatura gaan we de vernieuwende kant op én ik heb een chef gevonden die mee kan in dat verhaal. De Ierse Jay Holohan (27) heeft de leiding over het volledige keukenteam. Hij wou mee in het concept van een verfijndere, gezonde keuken”, vertelt Catherine. Jay was eerder ook chefkok bij Mary’s Irish Pub en Va et Vient. “Ik ben niet gepind op de klassieke keuken, maar ik kan het wel. Ik vind gezonde veganistische opties leuk. Ik wil voor iedereen iets kunnen koken, ook internationaal, dus de basis van elk gerecht is plantbased, maar een supplement van vlees of vis is steeds mogelijk. Alles is vers in huis gemaakt. Mijn favoriet is de ramen met noedels, paksoi, shiitake, taugé, soja en gemarineerd ei.”

Quinoa met lentegroenten, witte en groene asperges, doperwten, radijs en een wasabidressing © Sprezzatura

De wereldkeuken van Sprezzatura serveert gerechten tussen de 18 en 25 euro. “We willen ons niet op één ding toespitsen, zo staan op de kaart ook lentesalade, beef tataki, Japanse roerbakschotel, vegan red thai of een pasta. Maar je kan hier ook terecht voor brunch, bijvoorbeeld een omelet natuur met houthakkersbrood, granola parfait of toast gerookte zalm. Vanaf het laatste weekend van april kan je eveneens de lekkernijen van bakkerin Brigitta Soros proeven, zoals haar populaire cinnamon rolls, die ze ook verkoopt in Malmo.”

Catherine hoopt met Sprezzatura een nieuw cliënteel aan te boren. “In slechts een halfuurtje kan je hier genieten van een volwaardige maaltijd in een mooi kader. Het was een zonde we deze mooie ruimte enkel ’s avonds benutten voor de cocktailbar. Het is de bedoeling om op warme, zonnige dagen ook ons terras buiten te zetten, langs de toekomstige groene Kortrijkse Ramblas, tussen de hoogwaardige horecazaken in deze straat. Voor de wat oudere jeugd”, lacht Catherine.

The post Verfijnde, gezonde brunch en lunch bij Sprezzatura: “Zonde dat we deze mooie ruimte enkel ’s avonds benutten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeilboot van Staf Versluys gaat (voorlopig) dan toch niet naar Bredene: gouverneur vernietigt beslissing gemeenteraad

De wedstrijdboot waarmee de overleden zeiler en scheepsbouwer Staf Versluys 2 keer rond de wereld is gevaren, komt voorlopig dan toch niet naar Bredene. Het gemeentebestuur had de schenking van de Rucanor Tristar aanvaard, maar de oppositie was daartegen, omdat er volgens hen niet was nagedacht hoeveel het onderhoud van het jacht zou kosten. Ze dienden klacht in bij de

Lees meer »

“Een revolutie van locals kan de sector redden”: protesten tegen massatoerisme zetten volgens expert iets in gang

In Venetië komen bewoners op straat, op Tenerife gingen er zelfs in hongerstaking. De locals zijn de massa’s toeristen die hun thuisplaats bezoeken meer dan beu. En net die revolutie van inwoners kan het toerisme misschien wel redden, zegt expert Jan van der Borg (Universita Venezia, KU Leuven). “Zij wakkeren het idee aan dat het dringend anders moet.”

Lees meer »

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartsweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.

Lees meer »