LIVEBLOG GIRO. Peloton laat niemand wegrijden in mini Strade Bianche, Uijtdebroeks: “Ik verwacht een hectische dag”

De zesde rit in de Giro is er een tussen Viareggio en Rapolano Terme. En eentje die voor spektakel kan zorgen, want we krijgen een Strade Bianche light. Gravelstroken dus. Wat doet Tadej Pogacar, die twee maanden geleden straf uitpakte in de Strade? Volg het in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Markt ruimt vanaf 15 juni plaats voor Markttuin

De wekelijkse donderdagmarkt krijgt tot half september een iets andere opstelling. Vanaf 15 juni komt op het Marktplein immers een Markttuin. De kramen die op het parkeergebied van het Marktplein stonden, verhuizen tijdelijk naar de Vrijdomkaai.
The post Markt ruimt vanaf 15 juni plaats voor Markttuin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat ik ook schilder”

In de Sint-Janskapel op de Steenakker in Wervik exposeert Willy Degryse (71) uit Geluwe een week lang zijn schilderijen. Hij stelt voor de allereerste keer zijn werken alleen tentoon. “Er zullen 95 schilderijen te zien zijn, van realistisch tot abstract”, zegt Willy.
The post Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Aftredend president Abinader herverkozen op Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is aftredend president Luis Abinader herverkozen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Hij zal het land opnieuw voor vier jaar leiden. In zijn campagne focuste hij op de economische successen tijdens zijn presidentschap en zijn harde houding tegenover migratie uit Haïti.

Lees meer »