Trump aanvaardt uitnodiging van Biden voor verkiezingsdebatten op 27 juni en 10 september: “Ik ben er klaar voor”

De huidige Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag zijn uitdager Donald Trump uitgenodigd om nog twee keer te debatteren voor de presidentsverkiezingen van november. Trump heeft de uitnodiging aanvaard.

 

Meer krantenkoppen in België

Gloednieuw wzc Sint-Jan Baptist feestelijk geopend: “Nieuwe dynamiek in onze gemeente”

Met trots kondigde vzw Curando de officiële opening aan van de gloednieuwe woon- en zorgsite Sint-Jan Baptist in de Elleboogstraat, hartje Spiere-Helkijn. De feestelijke ceremonie vond plaats op vrijdag 7 juni in aanwezigheid van enkele bijzondere buitenlandse gasten. “Het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist is de start van een nieuwe dynamiek in Helkijn”, aldus burgemeester Dirk Walraet (79).
The post

Lees meer »

4 Amerikaanse docenten neergestoken in China

In de Chinese stad Jilin, in het noordoosten van het land, zijn 4 Amerikaanse docenten neergestoken met een mes in een openbaar park. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken werden de slachtoffers niet geviseerd. De 4 docenten worden verzorgd. Ze zijn gewond, maar niet in levensgevaar.

Lees meer »

Doden bij Israëlisch bombardement op VN-school

Het Israëlische leger heeft donderdagochtend vroeg een bombardement uitgevoerd op een school van het agentschap van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) in de Gazastrook. Daar was volgens het leger een basis van de radicale Palestijnse beweging Hamas en terreurorganisatie Islamitische Jihad ingericht.

Lees meer »

Vlaamse onafhankelijkheid niet langer een must voor Bart De Wever (N-VA) als confederalisme goed werkt

Als het confederalisme goed functioneert, hoeft een onafhankelijk Vlaanderen niet langer voor Bart De Wever. Hiermee lijkt de N-VA-voorzitter terug te komen op artikel 1 van de statuten van zijn partij, dat stelt dat de partij streeft naar een onafhankelijke republiek Vlaanderen, lidstaat van een democratische Europese Unie. Hij raadt ook lokale N-VA-mandatarissen aan om samenwerking met Vlaams Belang zoveel

Lees meer »

Conner Rousseau wordt wellicht toch niet vervolgd: parket vraagt dagvaarding na “zattemansklap” onontvankelijk te verklaren

Het parket heeft maandagochtend gevorderd om de zaak rond Conner Rousseau (Vooruit) onontvankelijk te verklaren. De rechtszaak in Dendermonde draait rond racistische uitspraken over de Romagemeenschap die Rousseau maakte in een Sint-Niklaas café. De voormalig partijvoorzitter is niet in persoon aanwezig, maar zijn advocaat sluit zich aan bij de vraag van het openbaar ministerie.

Lees meer »