4 Amerikaanse docenten neergestoken in China

In de Chinese stad Jilin, in het noordoosten van het land, zijn 4 Amerikaanse docenten neergestoken met een mes in een openbaar park. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken werden de slachtoffers niet geviseerd. De 4 docenten worden verzorgd. Ze zijn gewond, maar niet in levensgevaar. 

Meer krantenkoppen in België

Jennifer Aniston haalt uit naar running mate Trump nadat die het neerbuigend heeft over “kinderloze kattenvrouwen”

Actrice Jennifer Aniston heeft op Instagram woedend gereageerd op een uitspraak van J.D. Vance, de running mate van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. In een interview met ‘Fox News’ uit 2021 dat deze week opnieuw opdook en viraal ging, haalde Vance uit naar mensen zonder kinderen. Hij zei dat ze geen recht hebben om mee de toekomst te bepalen.

Lees meer »

Soms worden adoptiekinderen teruggestuurd

De voorbije tien jaar is een tiental buitenlandse adoptiekinderen geweigerd net voor of na aankomst in hun adoptiegezin. Drie kinderen uit Portugal werden teruggestuurd, eentje verbleef eerst nog in een ander, Nederlands gezin.

Lees meer »

Herbeleef de slotdag van Tomorrowland: doelman Thibaut Courtois en Average Rob & Omdat Het Kan hebben glansrol op nationale feestdag

Het eerste festivalweekend van Tomorrowland 2024 zit erop. De Belgische artiesten hebben de nationale feestdag een tricolore randje gegeven, met Average Rob & Omdat Het Kan op kop. Dimitri Vegas & Like Mike hebben het festival afgesloten, samen met Steve Aoki als 3 Are Legends. Tijdens die slotshow kreeg special guest Thibaut Courtois een bijzondere opdracht.

Lees meer »

Man springt van brandend flatgebouw in Oostende, recht op dak van buren: “Je hoorde de kinderen op straat schreeuwen”

Bij een hevige brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft een man maandagnamiddag van het dak moeten springen om aan de vlammen te ontsnappen. De bewoner van de flat waarin de brand ontstond, is zwaargewond. Of hij de man is die van het dak sprong, is nog onduidelijk. Nog drie andere mensen moesten met een rookvergiftiging naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Oud-Lichterveldenaar Modest Maertens (92) overleden: “We zullen hem echt missen”

Modest Maertens overleed op zaterdag 14 juli in wzc Patershof in Beernem, op 92-jarige leeftijd. Modest woonde al meer dan een halve eeuw in Assebroek, waar hij leraar was, maar hij bleef nauw verbonden aan zijn geboortedorp Lichtervelde, waar hij opgroeide aan de Posterij op de Markt.
The post Oud-Lichterveldenaar Modest Maertens (92) overleden: “We zullen hem echt missen”

Lees meer »

Zuid-Korea: “Noord-Korea stuurde opnieuw ballonnen met afval de grens over”

Noord-Korea heeft volgens Zuid-Korea opnieuw meerdere ballonnen met afval de grens over gestuurd. De ballonnen zijn volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg naar de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt, meldt het persagentschap Yonhap zondag. De bevolking krijgt de raad de ballonnen niet aan te raken en aangifte te doen bij de politie.

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »