Stad Lo-Reninge geeft leerlingen brooddoos met informatie over gezonde voeding

De stad schenkt alle leerlingen van de drie basisscholen een brooddoos. Het wil zo de aandacht vestigen op het feit dat niet alle kinderen met een goed gevulde en gezonde brooddoos naar school gaan. In de Sint-Pieterskerk in Lo is een fotoreportage te bezichtigen met foto’s van Lieve Blancquaert.

De leerlingen mochten de witte brooddozen met het logo van de stad Lo-Reninge deze week in ontvangst nemen. “In de brooddoos zit allerlei info over gezonde voeding zoals een flyer rond de voedingsdriehoek, een weetjesboek vol gezonde tips en recepten voor kinderen, de brochure ‘Gezond eten om goed te groeien’ en info over wat een gezonde brooddoos is”, zegt Julie Regheere, intergemeentelijke preventiewerker van Logo Midden-West-Vlaanderen. “Maar in de brooddoos steekt ook info over de Katrol, een project dat voor studie- en gezinsondersteuning aan huis zorgt bij kwetsbare en kansarme gezinnen”, klinkt het.

De stad Lo-Reninge wil met de brooddozenactie samen met Logo Midden-West-Vlaanderen de aandacht vestigen op het belang van gezonde en evenwichtige voeding.

Tentoonstelling

Dat dit niet vanzelfsprekend is, toont de expo ‘Brooddozen met een verhaal’ die van zaterdag 30 maart tot zondag 7 april tussen 10 en 18 uur te bezichtigen is in de Sint-Pietkerskerk in Lo. De fotoreportage van Lieve Blancquaert schetst samen met de begeleidende teksten een beeld van hoe de brooddozen van scholieren er vandaag soms uitzien. Zo zijn er foto’s te zien van lege brooddozen en brooddozen gevuld met chips of restjes pizza.

Het vijfde en zesde leerjaar van VBS Oogappel uit Lo bracht dinsdagnamiddag een bezoek aan de sociale kruidenier, waar inwoners die het (tijdelijk) minder goed hebben maandelijks gratis voedingswaren kunnen afhalen. Aan de hand van enkele foto’s legde de sociale dienst de werking van het project uit. Na het infomoment kregen de leerlingen hun brooddoos overhandigd en brachten ze een bezoek aan de expo.

The post Stad Lo-Reninge geeft leerlingen brooddoos met informatie over gezonde voeding is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrieskou bezorgt wijnboeren slapeloze nachten: “Je kan je er moeilijk op voorbereiden”

Door te sproeien met verdampingsremmers en te blazen met een gasbrander proberen Dirk Syx en schoonzoon Philip Vanrolleghem van wijndomein Den Nachtegael in Zonnebeke deze week hun wijnranken te beschermen tegen de vrieskou. Jaarlijkse kost die nog geen oogst kostte, maar wel al veel slapeloze nachten.
The post Vrieskou bezorgt wijnboeren slapeloze nachten: “Je kan je er moeilijk op voorbereiden”

Lees meer »

Koninklijke Serres van Laken weer open voor grote publiek

Net zoals de voorbije jaren openen de Koninklijke Serres van Laken ook deze lente opnieuw ruim drie weken lang de deuren voor het grote publiek. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag 26 april tot en met 20 mei 2024 in de serres terecht voor heel wat bloemen- en plantenpracht.

Lees meer »

Politie Westkust betrapt 17 bestuurders onder invloed tijdens controleactie

Politiezone Westkust hield afgelopen weekend een controleactie op drie plaatsen op haar grondgebied. 239 bestuurders moesten een ademtest afleggen en voor 17 bestuurders of 7% was die positief. Er konden geen verdachte handelingen in het kader van transmigratieproblematiek gedaan worden, waar de politie extra waakzaam voor is.
The post Politie Westkust betrapt 17 bestuurders onder invloed tijdens controleactie appeared first

Lees meer »

Florian Vermeersch op weg naar UAE van Pogacar

Florian Vermeersch verlaat Lotto-Dstny na vijf seizoenen om sportief en extrasportief een stap hogerop te zetten. Er ligt bij Team UAE een meerjarig contract klaar voor de 25-jarige Oost-Vlaming en de overeenkomst is quasi in kannen en kruiken. Tadej Pogacar krijgt volgend jaar een tweede Belgische ploegmaat naast Tim Wellens.

Lees meer »

“Pogacar is de Messi van de fiets, wie durft zeggen dat hij nooit Parijs-Roubaix zal winnen?”

Tadej Pogacar schreef zondag Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam. Onhoudbaar, onstopbaar was de Sloveen. Een zege met een emotioneel kantje maar ook de zoveelste bevestiging/demonstratie van “een gigatalent met een lichtjaar voorsprong op de tegenstand”, aldus onze analist Michel Wuyts, die nu al reikhalzend richting Giro kijkt. “De Ronde van Italië als doekje voor het bloeden, schrap dat maar.”

Lees meer »

Van Holsbeeck en Henrotay doorverwezen voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht aan Marc Coucke

De Brusselse raadkamer heeft beslist dat voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, ex-CEO Jo Van Biesbroeck en makelaar Christophe Henrotay moeten zich voor de correctionale rechtbank moeten verantwoorden voor gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke in 2017. Ex-voorzitter Roger Vanden Stock, ex-clubadvocaat Luc Deleu en de advocatenkantoren Clifford Chance en Van Landuyt en Vennoten werden niet

Lees meer »