Lindsy Swartelé nieuwe voorzitter van Unizo Lo-Reninge: “Ik zal heel veel bijleren”

Lindsy Swartelé (37) uit Noordschote volgt Pascal Hendriks (51) op als voorzitter van Unizo Lo-Reninge. Ze is daarmee de eerste vrouwelijk voorzitter. Op zondag 24 september organiseert Unizo Lo-Reninge een Gezinsfietstocht.

Unizo Lo-Reninge is het nieuwe werkjaar gestart met een voorzitterswissel. Pascal Hendriks geeft na zes jaar de fakkel door aan Lindsy Swartelé. Ze is daarmee de eerste vrouwelijke voorzitter van Unizo Lo-Reninge. Lindsy runt samen met haar man Christophe Deschrevel het decoratiebedrijf Deco-Deschrevel.

“Het bestuur van Unizo Lo-Reninge is een groep gemotiveerde mensen die klaar staat voor alle ondernemers in Lo-Reninge”, zegt de kersverse voorzitster. “Die verdienen een goed ondernemersnetwerk. We staan als Unizo Lo-Reninge klaar om zowel de ancien als de jonge starter te ondersteunen en samen te brengen met een ruim aanbod aan activiteiten, zowel informatief als ontspanning. We staan ook voor vernieuwing om het onze ondernemers zo makkelijker te maken op het vlak van administratie en dergelijke. En dat is wat mij motiveert om voorzitter te worden: de mensen samenbrengen en luisteren naar wat leeft binnen Lo-Reninge, wat gaat goed en waar kan het beter voor de ondernemer.”

Welke accenten ze zal leggen, weet ze nog niet precies. “Deze vraag zullen we gaandeweg kunnen invullen denk ik”, zegt Lindsy. “Ik ben er wel van overtuigd dat ik veel zal bijleren.”

Interieurstyling

Ondanks haar drukke beroepsbezigheden en nu ook het voorzitterschap van Unizo Lo-Reninge, heeft Linsdy Swartelé toch nog een beetje tijd voor andere zaken. “Zo volg ik een opleiding interieurstyling”, zegt ze. “Ik zie dat als een hobby, die ik wel heel goed kan gebruiken in ons bedrijf. Een misschien uit de hand gelopen hobby zijn onze mortexmeubelen onder de naam Chri’Lin. Die werken we samen uit van basis tot afwerking. Voorts zit ik in het bestuur van de oudervereniging van basisschool De Ladder Reninge waarmee we ook geregeld samenkomen.”

Tot slot heeft ze nog een woord van dank over voor haar voorganger Pascal Hendriks, die trouwens ondervoorzitter blijft. “Hij was de eerste voorzitter van Unizo Lo-Reninge na de fusie tussen Unizo Lo-Pollinkhove en Unizo Reninge-Noordschote”, besluit Lindsy. “Hij heeft een heel mooi parcours afgelegd, waarvoor dank.”

Enorm verrijkend

“Ik stop deels door tijdsgebrek”, zegt uittredend voorzitter Pascal Hendriks, zaakvoerder van First Computers uit Reninge. “Ik ben sinds kort voetbaltrainer. Ik was vorig jaar jeugdtrainer bij JV Lo-Reninge en nu bij KFC Poperinge. Maar ook omdat na zes jaar een nieuwe voorzitter voor nieuwe impulsen en ideeën in onze bestuursploeg zorgt. Ik blik met veel voldoening terug op mijn periode als voorzitter van Unizo. Het was op menselijk vlak enorm verrijkend door de veelvuldige en warme contacten met onze eigen bestuursleden en leden, bestuursleden van andere Unizo-afdelingen en de talrijke deelnemers aan de activiteiten die we samen organiseerden. Ik ben trots op het feit dat we de reeds hechte bestuursploeg grotendeels hebben kunnen samenhouden en zelfs nog uitbreiden met enkele nieuwe en jongere bestuursleden en op het gevarieerde activiteitenaanbod dat we onze leden steeds weer konden voorstellen.”

Gezinsfietstocht

De eerstvolgende activiteit van Unizo Lo-Reninge is een Gezinsfietsdocht op zondag 24 september. Het betreft een een ontspannende fietstocht voor alle leeftijden van 27 kilometer langs landelijke wegen met bij mooi weer zelfs een weliswaar goed berijdbaar stukje offroad. De tocht start en eindigt in de Woestenstraat 12 in Reninge bij Geert en Hilde Vanpeteghem. Onderweg zijn er enkele tussenstops met hapjes en drankjes om de innerlijke mens te versterken. Er is ook avondeten en een dessert voorzien. De deelnameprijs bedraagt 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Inschrijven kan door het verschuldigde bedrag te storten op het rekeningnummer BE48 1030 2496 3727.

The post Lindsy Swartelé nieuwe voorzitter van Unizo Lo-Reninge: “Ik zal heel veel bijleren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Duitse voetbalbond komt met ‘originele’ bekendmaking EK-selectie, maar zet zo ook deur open voor ‘fake news’

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. De geselecteerde spelers worden dezer dagen namelijk op originele wijze bekendgemaakt: op de ochtendradio of zelfs via een 93-jarige oma. Máár de Duitse bond zet met de actie ook de deur op een kier voor ‘fake news’. Vraag dat maar aan voormalig Union-spits Deniz Undav (27) en Mats Hummels (35).

Lees meer »

Boegeroep in Malmö wanneer presentator afwezigheid van Joost Klein aankondigt: “Hopelijk is hij morgen terug”

Joost Klein mag niet deelnemen aan de belangrijke juryshow, vanavond in Malmö. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt omdat er een onderzoek loopt naar een mogelijk “gewelddadig incident” dat zich achter de schermen zou hebben afgespeeld. Een beslissing die bij het aanwezige publiek niet in de smaak valt. Wanneer de presentator afroept dat Nederland er niet bij zal zijn, klinkt luid

Lees meer »

1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein. Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige
The post 1 miljoen

Lees meer »

‘Bikepacker’ Steven fietste 812 kilometer met z’n mountainbike in amper 66 uur: “Je komt jezelf sowieso tegen, maar een klik maken en doorbijten”

In het dagelijks leven is hij boekhouder, maar in zijn vrije tijd zoekt Steven Demyttenaere resoluut het avontuur op. De 38-jarige Westrozebekenaar heeft een passie voor bikepacking-wedstrijden, waarbij hij met z’n mountainbike solo enorme afstanden aflegt. Afgelopen weekend nam hij deel aan ‘All Along The Watchtowers’, een loodzware route van 812 kilometer. Steven finishte na amper 66 uur.
The

Lees meer »

Provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem viert zestigste verjaardag directrice Hilde

Groot feest dinsdag in provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem. Daar vierden de bewoners en personeelsleden de zestigste verjaardag van directrice Hilde Vierstraete. Zij trakteerde met een dessertbuffet, maar werd op haar beurt op enkele verrassingen getrakteerd.
The post Provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem viert zestigste verjaardag directrice Hilde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adembenemende vulkanische bliksemschichten gefilmd: “Het voelde alsof mijn hart uit mijn borstkas sprong”

De Amerikaanse Dani aanschouwde vorige maand een uniek fenomeen op reis in Guatemala. Na een bergbeklimming van vier uur kwam ze aan bij het basiskamp van Volcán Acatenango, dat op een hoogte van ongeveer 3400 meter ligt. En toen de zon eindelijk onderging, werd ze beloond met adembenemende vulkanische bliksemschichten. “Het voelde alsof mijn hart uit mijn borstkas sprong”, schrijft

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »