Van Holsbeeck en Henrotay doorverwezen voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht aan Marc Coucke

De Brusselse raadkamer heeft beslist dat voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, ex-CEO Jo Van Biesbroeck en makelaar Christophe Henrotay moeten zich voor de correctionale rechtbank moeten verantwoorden voor gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke in 2017. Ex-voorzitter Roger Vanden Stock, ex-clubadvocaat Luc Deleu en de advocatenkantoren Clifford Chance en Van Landuyt en Vennoten werden niet doorverwezen. 

Meer krantenkoppen in België

“Molenaarsleven met paplepel meegegeven”: Ruud De Keukelaere (37) is in de ban van molens

Ruud De Keukelaere heeft een grote voorliefde voor molens, iets wat hij al vroeg ontdekte en dat dankzij de hobby van zijn vader. Intussen heeft de Aarselenaar een eigen molentje in de tuin, restaureert hij molens en draait hij er ook. Een bijzonder ambacht. “De beroepsmolenaars verdwijnen, maar de liefhebbers nemen toe.”
The post “Molenaarsleven met paplepel meegegeven”: Ruud

Lees meer »

België op 3e plaats op Europese ranking LGBTI+-rechten: “Wetgeving in goede richting, maar samenleving niet altijd mee”  

Ons land staat dit jaar op de 3e plaats in de jaarlijkse Europese Rainbow Index. Daarvoor wordt geëvalueerd hoe inclusief het beleid van een land is op vlak van LGBTI+-rechten. Rémy Bonny, directeur van vzw Forbidden Colours, geeft meer uitleg bij deze ranglijst. "Dit jaar halen we 78 procent, maar dat betekent ook dat we nog 22 procent kunnen verbeteren."

Lees meer »

Gewezen loonwerker Lionel Vanneste overleden

In het AZ Groeninge Kortrijk is Lionel Vanneste uit Wevelgem overleden op 75-jarige leeftijd. Lionel was een loonwerker in hart en nieren. Hij was een zeer bekende naam bij zowel loonwerkers als landbouwers.
The post Gewezen loonwerker Lionel Vanneste overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse premier Robert Fico ondergaat “moeilijke operatie” na schietpartij en hij verkeert in levensgevaar

De Slovaakse premier Robert Fico is na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova neergeschoten. Na de vergadering schudde hij de handen van verschillende aanhangers. Er zijn vijf schoten afgevuurd en een verdachte is opgepakt. De 59-jarige Fico is in levensgevaar. "Het gaat om een heel moeilijke operatie en de komende uren zouden kritiek zijn", meldt correspondent Charlotte Waaijers vanuit Bratislava

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Tevergeefse stormloop op tickets: paars-wit had Lotto Park twee keer kunnen uitverkopen

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

KIJK. Goed nieuws voor containerschip dat al maanden vastzit in Baltimore: laatste restanten van ingestorte brug eindelijk weggehaald

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »