Genk sluit logementshuis Concordia in Waterschei: “Enige optie”

De stad Genk sluit nu toch het logementshuis Concordia in Waterschei. Enkele weken geleden raakte bekend dat de bewoners daar in erg erbarmelijke omstandigheden leven. De stad wou hen toen niet op straat zetten, maar volgens de brandweer is het gebouw te onveilig geworden. 

Meer krantenkoppen in België

Is Oekraïne oorlog aan het verliezen? “Wat zich de voorbije dagen heeft afgespeeld, was een afleidingsmanoeuvre”

Dreigt Oekraïne definitief de oorlog te verliezen, nu Rusland de voorbije dagen 100 vierkante kilometer veroverde en op 30 kilometer van Charkiv is gesignaleerd? “Dat Oekraïne het niet meer onder controle zou hebben, daar ben ik het niet mee eens, al is de situatie wel precair”, zegt kolonel Roger Housen, die een analyse maakt van de Russische strategie.

Lees meer »

Notoir vrouwenduo slaat Torhouts café kort en klein en gooit koffietas in gezicht klant: jaar cel met uitstel

Twee vrouwen uit Koekelare hebben voor de Brugse rechtbank een jaar celstraf met uitstel gekregen voor de ravage die ze aanrichtten in een Torhouts café. S.D. (27) en T.N. (32) deelden ook rake klappen uit. Voor een vrouwelijke klant waren de gevolgen niet min.
The post Notoir vrouwenduo slaat Torhouts café kort en klein en gooit koffietas in gezicht

Lees meer »

Van belastingbrief tot verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »

LIVE. Interpol stuurt ‘red notice’ uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië, 350 Franse speurders ingezet

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Onder hen maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie. Er is ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de

Lees meer »

Veel regen op komst, donderdag code geel in heel België

Het wordt een grijze woensdag met veel bewolking en kans op onweer, en vannacht kan er veel regen vallen. Dat meldt het KMI. Morgen geldt zelfs code geel voor zware regenval in het hele land, die indien nog in bepaalde provincies nog opgeschaald wordt tot code oranje.

Lees meer »

Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt

Een 30-jarige Zedelgemnaar heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor grof geweld in de Brugse uitgaansbuurt. Gillan W. sloeg en schopte een dronken man bewusteloos. “Hij schiep daar een duivels genoegen in”, aldus de procureur.
The post Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt appeared first on

Lees meer »