Dit zijn de kandidaat-Kraks van Lo-Reninge: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Lo-Reninge.

Stem Mieke Verkarre tot Krak van Lo-Reninge

Mieke Verkarre. (foto KVCL)

Mieke Verkarre (62) uit Pollinkhove stond 38 jaar achter het fornuis van brasserie De Lisdodde op de wijk Fintele in Pollinkhove. Eind november trok ze de deuren van De Lisdodde achter zich dicht na een carrière van 45 jaar in de horeca. “Ik had deze nominatie niet verwacht”, zegt Mieke. “Ik heb altijd met hart en ziel gekookt en met veel liefde samen met mijn man Dirk, en later met de hulp van onze dochter Shaline, De Lisdodde uitgebaat. Veel klanten en buren zijn vrienden geworden. De vele leukegesprekken met de klanten, de Fintele-kermissen en de herinneringen aan onze medewerkers door de jaren heen: ik denk dat ikhet wel zal missen.”

Stem Julien Slembrouck tot Krak van Lo-Reninge

Julien Slembrouck. (foto gf)

Julien Slembrouck (22) uit Lo was drie jaar bondsleider van KSA Lo, maar zette daar in september een punt achter. “Ik woon al heel mijn leven in Lo-Reninge”, zegt Julien. “Van kinds af aan was ik lid van deKSA en daarna werd ik leider. Vervolgens maakte ik drie jaar met veel plezier deel uit van de hoofdleiding. Ik hoop nog lang in Lo-Reninge te mogen wonen, want hier zijn veel vriendschappen ontstaan. Binnen de jeugdraad van Lo-Reninge blijf ik wel nog altijd actief”, besluit Julien. “Maar nu wil ik eerst mijn studies afwerken. Ik zit in mijn laatste jaar grafische designer.Ik ben uiteraard zeer vereerd met deze Krak-nominatie.”

Stem Pascal Hendriks tot Krak van Lo-Reninge

Pascal Hendriks. (gf)

Pascal Hendriks (51) uit Noordschote gaf na zes jaar voorzitterschap van Unizo Lo-Reninge de fakkel door aan Lindsy Swartelé. Hij blijft wel ondervoorzitter van de plaatselijke afdeling van de zelfstandigenorganisatie. Pascal behaalde als trainer van de U17 van JV Lo-Reninge het voorbije seizoen ook de kampioenstitel. “Ik heb nooit de bedoeling gehad om nominaties of awards binnen te halen, integendeel”, zegt de uitbater van computerzaak First Computers in Reninge. “Ik heb het enkel gedaan omdat ik het graag deed en omdat ik er veel voldoening uit haalde. Maar als zo’n Krak-nominatie er uiteindelijk toch komt, dan ben ik daar uiteraard wel een beetje trots op.”

Stem Kurt Boone tot Krak van Lo-Reninge

Kurt Boone reed al drie keer in Kortrijk. (foto DM) © Mares David

Rallypiloot Kurt Boone (34) heeft er een druk rallyseizoen opzitten. “We namen deel aan 16 wedstrijden, 13 met de Mitsubishi en drie met de nieuwe Fiesta R5”, zegt de autohandelaar uit Pollinkhove. “We hebben een goed seizoen gereden. We stonden in totaal vijf keer op het podium. Ik vind de nominatie wel bijzonder. De reden dat ik dit jaar aan zoveel wedstrijden deelnam, is omdat ik volgend jaar minder zal rijden”, vervolgt Kurt. “Dan staat namelijk de verhuis van mijn garagebedrijf op de planning wegens onteigening voor de heraanleg van de N8.Wanneer we precies verhuizen, is nog niet duidelijk. Alles hangt af van de vergunning van de nieuwe locatie.”

Stem Eveline Bollengier tot Krak van Lo-Reninge

Eveline Bollengier (foto KVCL)

Eveline Bollengier (40) uit Pollinkhove runt samen met haar man Dietrich Leuridan het bedrijf Leuridan Agro Logistics. Dit jaar organiseerden ze de fuif ‘N8 van de Ketsploate’. “We hadden nooit durven dromen dat ons ideetje dat ontstond op onze teambuilding, om enkele lokale landbouwers met gezondheidsproblemen te helpen, zo’n groot succes zou worden”, zegt Eveline. “We konden een opbrengst van ruim 21.000 euro doorstorten naar de vzw Boeren op een Kruispunt. Op 20 januari 2024 organiseren we een tweede editie. Ik zie het als een nominatie voor ons team, ze verdienen het. Het is ook een pluim op de hoed voor alle verenigingen die ons helpen.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Lo-Reninge: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt zo haar derde Belgische titel van het seizoen

Bijzonder straffe prestatie van junior Ylken Seynave (17) uit de Moerput in Geluwe. Zondag won ze in Beringen het BK mountainbike, dit seizoen meteen al haar derde tricolore. In januari werd ze in Meulebeke verrassend Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren. Later won ze ook het BK tijdrijden.
The post Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt

Lees meer »

IJsboerke en Radio2 vieren Belgische Olympische medailles met gratis Frisko’s in Blankenberge

IJsboerke en Radio2 kondigen met trots een unieke samenwerking aan in het kader van de Olympische Spelen in Parijs, die op vrijdag 26 juli starten. De iconische Belgische ijsproducent en de grootste familiezender van Vlaanderen zullen bij elke medaille die een Belgische atleet wint, gratis ijsjes uitdelen aan de Radio2-studio in Blankenberge.
The post IJsboerke en Radio2 vieren Belgische

Lees meer »

Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de Koninklijke Orde van de Paardevisser een paellaverkoop op de Zeedijk van Oostduinkerke op zaterdag 13 juli 2024.
The post Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers”

Landelijke Gilden West-Vlaanderen pakt voor de 29ste keer uit met ‘t Vijfde Wiel. De organisatie van deze gezinsvriendelijke fietshappening op donderdag 15 augustus is deze keer in handen van de Landelijke Gilden van Gistel, Eernegem-Bekegem en Ichtegem.
The post Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Okra Wijtschate huldigt petanque-kampioenen

Okra Wijtschate zette de petanquers in de bloemetjes. De kampioenstitel bij de dames was voor Gisele Feys, Monique Deschildre werd de de koningin.
The post Okra Wijtschate huldigt petanque-kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen chaos op dak na aanslag op Trump

Nieuwe vrijgegeven beelden tonen een chaotische nasleep van de aanslag op Trump, terwijl verschillende mensen van de veiligheidsdienst op het dak staan. Naast hen ligt Thomas Crooks, de 20-jarige schutter die werd doodgeschoten door de Secret Service. De veiligheidsdiensten proberen zo snel mogelijk te weten te komen wat er precies is gebeurd, maar het wordt alsmaar duidelijker dat de communicatie

Lees meer »

“Drie grote rondes winnen is realistisch”: Evenepoel toont zich ambitieus na sterke Tour, ook Dirk De Wolf gelooft dat hij “Pogacar kan kloppen”

Wint Remco Evenepoel op een dag de Tour de France? Zelf vindt hij het alleszins een “realistische droom” om ooit de drie grote rondes te winnen, zo blijkt uit beelden van Evenepoels speech op het feestje van Soudal Quick-Step zondagavond. Oud-wielrenner en analist Dirk De Wolf predikt geduld, maar gelooft er ook in. “Waarom zou Remco de Tour niet kunnen

Lees meer »

“We gaan voor het hoogste”: Verschaeren spreekt klare taal nadat Anderlecht scheve situatie omkeert in galamatch tegen Wolfsburg

Een mindere eerste helft en een véél betere tweede. Anderlecht heeft z’n galamatch met 2-1 gewonnen van het Duitse Wolfsburg. De inbreng van het Deense duo Dreyer-Dolberg was nodig. Paars-wit maakt zich wel zorgen om Francis Amuzu, die voor de rust uitviel met een (zware?) blessure. Yari Verschaeren was na de wedstrijd duidelijk over de doelstellingen van Anderlecht komend seizoen.

Lees meer »