Dit zijn de kandidaat-Kraks van Lo-Reninge: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Lo-Reninge.

Stem Mieke Verkarre tot Krak van Lo-Reninge

Mieke Verkarre. (foto KVCL)

Mieke Verkarre (62) uit Pollinkhove stond 38 jaar achter het fornuis van brasserie De Lisdodde op de wijk Fintele in Pollinkhove. Eind november trok ze de deuren van De Lisdodde achter zich dicht na een carrière van 45 jaar in de horeca. “Ik had deze nominatie niet verwacht”, zegt Mieke. “Ik heb altijd met hart en ziel gekookt en met veel liefde samen met mijn man Dirk, en later met de hulp van onze dochter Shaline, De Lisdodde uitgebaat. Veel klanten en buren zijn vrienden geworden. De vele leukegesprekken met de klanten, de Fintele-kermissen en de herinneringen aan onze medewerkers door de jaren heen: ik denk dat ikhet wel zal missen.”

Stem Julien Slembrouck tot Krak van Lo-Reninge

Julien Slembrouck. (foto gf)

Julien Slembrouck (22) uit Lo was drie jaar bondsleider van KSA Lo, maar zette daar in september een punt achter. “Ik woon al heel mijn leven in Lo-Reninge”, zegt Julien. “Van kinds af aan was ik lid van deKSA en daarna werd ik leider. Vervolgens maakte ik drie jaar met veel plezier deel uit van de hoofdleiding. Ik hoop nog lang in Lo-Reninge te mogen wonen, want hier zijn veel vriendschappen ontstaan. Binnen de jeugdraad van Lo-Reninge blijf ik wel nog altijd actief”, besluit Julien. “Maar nu wil ik eerst mijn studies afwerken. Ik zit in mijn laatste jaar grafische designer.Ik ben uiteraard zeer vereerd met deze Krak-nominatie.”

Stem Pascal Hendriks tot Krak van Lo-Reninge

Pascal Hendriks. (gf)

Pascal Hendriks (51) uit Noordschote gaf na zes jaar voorzitterschap van Unizo Lo-Reninge de fakkel door aan Lindsy Swartelé. Hij blijft wel ondervoorzitter van de plaatselijke afdeling van de zelfstandigenorganisatie. Pascal behaalde als trainer van de U17 van JV Lo-Reninge het voorbije seizoen ook de kampioenstitel. “Ik heb nooit de bedoeling gehad om nominaties of awards binnen te halen, integendeel”, zegt de uitbater van computerzaak First Computers in Reninge. “Ik heb het enkel gedaan omdat ik het graag deed en omdat ik er veel voldoening uit haalde. Maar als zo’n Krak-nominatie er uiteindelijk toch komt, dan ben ik daar uiteraard wel een beetje trots op.”

Stem Kurt Boone tot Krak van Lo-Reninge

Kurt Boone reed al drie keer in Kortrijk. (foto DM) © Mares David

Rallypiloot Kurt Boone (34) heeft er een druk rallyseizoen opzitten. “We namen deel aan 16 wedstrijden, 13 met de Mitsubishi en drie met de nieuwe Fiesta R5”, zegt de autohandelaar uit Pollinkhove. “We hebben een goed seizoen gereden. We stonden in totaal vijf keer op het podium. Ik vind de nominatie wel bijzonder. De reden dat ik dit jaar aan zoveel wedstrijden deelnam, is omdat ik volgend jaar minder zal rijden”, vervolgt Kurt. “Dan staat namelijk de verhuis van mijn garagebedrijf op de planning wegens onteigening voor de heraanleg van de N8.Wanneer we precies verhuizen, is nog niet duidelijk. Alles hangt af van de vergunning van de nieuwe locatie.”

Stem Eveline Bollengier tot Krak van Lo-Reninge

Eveline Bollengier (foto KVCL)

Eveline Bollengier (40) uit Pollinkhove runt samen met haar man Dietrich Leuridan het bedrijf Leuridan Agro Logistics. Dit jaar organiseerden ze de fuif ‘N8 van de Ketsploate’. “We hadden nooit durven dromen dat ons ideetje dat ontstond op onze teambuilding, om enkele lokale landbouwers met gezondheidsproblemen te helpen, zo’n groot succes zou worden”, zegt Eveline. “We konden een opbrengst van ruim 21.000 euro doorstorten naar de vzw Boeren op een Kruispunt. Op 20 januari 2024 organiseren we een tweede editie. Ik zie het als een nominatie voor ons team, ze verdienen het. Het is ook een pluim op de hoed voor alle verenigingen die ons helpen.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Lo-Reninge: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wingene heeft het minste werklozen van Vlaanderen

De cijfers zijn in de nationale media een beetje ondergesneeuwd door de slechte resultaten in Brussel en Wallonië, maar het stond er wel zwart op wit: Wingene telt met amper 2,24 % het minste aantal werklozen in heel Vlaanderen. Schepen voor Lokale economie Ann Mesure is niet verbaasd. “We tellen hier heel wat sterke ondernemers”, reageert ze.
The post

Lees meer »

Zowel de advocaat als ‘de gewone werkmens’ draagt zondag een paars-witte sjaal: hoe Anderlecht toeleeft naar belangrijkste match in zeven jaar

RSC Anderlecht houdt de adem in. Paars-wit is twee wedstrijden van negentig minuten verwijderd van de landstitel. Zaterdagavond werd in een bijwijlen uitzinnig sfeertje gewonnen van Racing Genk. Maar het moet nóg straffer. Het Lotto Park maakt de borst nat voor de komst van Club Brugge, komende zondag. The roof will be on fire.

Lees meer »

INTERVIEW. Jeroen Meus over zijn nieuwe verspakketten: “Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »

Hamont-Achel wil dat Vlaamse natuurinspectie kappen van bomen door Fluvius onderzoekt: “Iedereen gelijk voor de wet”

Het stadsbestuur van Hamont-Achel heeft de Vlaamse natuurinspectie gevraagd om een onderzoek te openen naar het kappen van bomen langs de Beukenlaan. Die bomen werden door Fluvius geveld om aan de riolering te kunnen werken. Fluvius had daar een vergunning voor, maar heeft de voorwaarden van die vergunning niet gevolgd. Zo is er niet gecontroleerd of er nesten van vogels

Lees meer »

Gilles is derde generatie kapper in zelfde pand: “Ik kon amper lopen toen ik al zei dat ik het haar van de mensen zou wassen”

Bijna zeventig jaar nadat zijn grootvader Roger en oma Jacqueline er al het haar van mensen knipten, heeft barbier Gilles Vanoverbeke (30) op dezelfde locatie in de Markegemstraat in Wakken zijn kapsalon geopend, nadat ook zijn moeder er al kapster was. Daarmee is hij de derde generatie die hetzelfde vak op die plek uitoefent. Verschillende memorabilia in Studio Morpho, die

Lees meer »

Vlaanderen duidt toekomstige centra gespecialiseerde invasieve beroertezorg aan, waaronder az groeninge

Elk jaar, op de tweede dinsdag in mei, is het de Europese Dag van de Beroerte. Het tijdig herkennen van een beroerte – in de top 10 van belangrijkste aandoeningen in Vlaanderen – is ontzettend belangrijk, het organiseren van een kwaliteitsvol aanbod van beroertezorg is dat evenzeer. Vlaanderen neemt daarom acht ziekenhuizen op in haar planning voor centra invasieve beroertezorg,

Lees meer »

Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie: optreden van iolanda pas later online gezet omwille van “pro-Palestijnse elementen” op haar nagels

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

Aagje Vanthomme over Songfestival: “De camera van de vrouw zou zelfs stuk zijn volgens bepaalde bronnen”

VTM NIEUWS-reporter Aagje Vanthomme is terug uit Malmö. Ze blikt terug op een bewogen editie van het Songfestival en vertelt ons meer over het ‘incident’ met Joost Klein. “Volgens bepaalde bronnen bij de Zweedse krant Atfonbladet zou Joost toch agressiever zijn geweest dan de Nederlanders zeggen.” De camera van de vrouw zou zelfs stuk zijn, maar dat wordt vooralsnog niet

Lees meer »

Italië betaalde al 32 miljoen euro voor onderhoud van inbeslaggenomen jachten en villa’s van Russische oligarchen

De Italiaanse regering heeft sinds de start van de grootschalige Russische invasie in Oekraïne ongeveer 32 miljoen euro uitgegeven voor het onderhoud van bevroren Russische tegoeden zoals jachten en villa’s. Volgens de wet moet de Italiaanse staat tussenkomen voor die kosten, hoewel het land de vele luxejachten liever officieel in beslag neemt en verkoopt.

Lees meer »

Duo dat horloge probeerde te stelen van burgemeester Francesco Vanderjeugd mag na acht maanden cel verlaten: “Ze leken te dansen, maar dat was enkel afleiding”

Twee mannen hebben voor de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen nadat ze in een Oostends café het horloge probeerden te stelen van Francesco Vanderjeugd (Open VLD), de burgemeester van Staden. Mohammed A. en Yassin B. mogen na acht maanden voorhechtenis de cel verlaten. Het duo ging volgens Vanderjeugd heel sluw te werk. “Ze leken wel te dansen”,

Lees meer »