Mysterie in Nederland: 17 meter lang kunstwerk van 500 kilo is plots verdwenen

Het Nederlandse dorp Akersloot, in de provincie Noord-Holland, staat voor een mysterie. Een groot kunstwerk, met een lengte van wel 17 meter en een gewicht van ruim 500 kilo, is plots verdwenen, en niemand lijkt te weten waarheen.

 

Meer krantenkoppen in België

Applaus, maar vooral ook véél boegeroep: zo klonk het optreden van Israël vanuit de zaal

De Israëlische Eden Golan (20) bracht tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag een feilloze versie van ‘Hurricane’. De finaliste werd tijdens haar optreden aangemoedigd, maar wie goed luisterde, kon dit keer in het begin van de act en tijdens het laatste Hebreeuwse stuk wél boegeroep en ‘Free Palestine’ horen. Tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival zou het EBU

Lees meer »

Een bloedrode lijn in Gaza

20:16 De VS trekken een rode lijn in de Gaza-oorlog: als Israël de aanval op Rafah inzet, valt de wapentoevoer stil. Maar is er al niet langer een rode lijn overschreden?

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël meldt raketaanval op belangrijke grensovergang voor noodhulp aan Gaza

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle

Lees meer »

Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap

Het graspleintje in de wijk het Hoogland heeft plaats gemaakt voor een speellandschap. Die wijziging kadert in het project ‘Groene Prikkels’ van het Regionaal Landschap.
The post Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Ter Vichten wint provinciale award ‘Inkleding en Verhalend Kader’: “Decors maken kamp speciaal”

Tot aan het einde van vorige zomer hadden jeugdbewegingen de tijd om het verhaal en bijhorende foto’s en filmpjes van de decorruimte van de voorbije kampen door te sturen naar KSA Noordzeegouw. Zij organiseerden als provinciale koepel een wedstrijd. KSA Ter Vichten kreeg met grote onderscheiding de award ‘Inkleding en Verhalend Kader’.
The post KSA Ter Vichten wint provinciale

Lees meer »

Israëlische vertegenwoordiger versnippert VN-handvest na resolutie over toetreding van Palestijnse staat

In de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is een nieuwe resolutie goedgekeurd rond de toelating van een Palestijnse staat tot de VN. Een symbolische resolutie, want enkel de VN-Veiligheidsraad kan een nieuw lid officieel goedkeuren. Even symbolisch versnippert de vertegenwoordiger van Israël het handvest van de VN. "Het zijn jullie die dit handvest versnipperen", klinkt het.

Lees meer »

Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei wordt het Open Heuvellands Kubb Kampioenschap georganiseerd. Voor het eerst vindt dit tornooi plaats op de recreatiezone aan De Croonaert in Wijtschate.
The post Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Notoir vrouwenduo slaat Torhouts café kort en klein en gooit koffietas in gezicht klant: jaar cel met uitstel

Twee vrouwen uit Koekelare hebben voor de Brugse rechtbank een jaar celstraf met uitstel gekregen voor de ravage die ze aanrichtten in een Torhouts café. S.D. (27) en T.N. (32) deelden ook rake klappen uit. Voor een vrouwelijke klant waren de gevolgen niet min.
The post Notoir vrouwenduo slaat Torhouts café kort en klein en gooit koffietas in gezicht

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: “Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat

Lees meer »

Rhizo lanceert kookboek

Rhizo Hotelschool lanceert een nieuw en eigen geschreven kookboek. Klas 3 horeca werkte daarvoor samen met auteur Wim Chielens en ging actief aan de slag met taal. Dit ambitieuze project werd gelanceerd in het kader van het ‘Iedereen Leest’.
The post Rhizo lanceert kookboek appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Laatste restanten van ingestorte brug in Baltimore tot ontploffing gebracht: “Op koers om kanaal tegen eind mei te heropenen”

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »

Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie

De Spartanen van Dikkebus zijn er net niet in geslaagd om een ticket te veroveren naar tweede provinciale. In de eerste ronde van de eindronde verloren ze na strafschoppen van Daring Ruddervoorde.
The post Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie appeared first on KW.be.

Lees meer »