Thibau Nys heeft goed gerust en goed getraind, maar is dat ook genoeg voor eerste koers? “Ik ben een klein beetje bang”

Bij de klassieke coureurs mag de riem eraf, maar voor Thibau Nys (21) begint het seizoen nu pas. Vandaag trapt de youngster van Lidl-Trek zijn wegcampagne in gang in de Ronde van Romandië in Zwitserland. Hongerig, ambitieus, maar ook een beetje met een klein hartje. “Ik denk dat ik het grootste vraagteken in de ploeg ben.” 

Meer krantenkoppen in België

Hoe de kokosnoot Papoea-Nieuw-Guinea van brandstof voorziet

Op het eiland Karkar in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), ten noorden van Australië, onderzoeken wetenschappers hoe kokosnoten een goedkoper alternatief kunnen voorzien voor brandstoffen wereldwijd. Jaren geleden was het fruit een groot exportproduct voor het land. Maar doordat het minder gewaardeerd wordt op de internationale markt, verschuift de functie van de vrucht.

Lees meer »

Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak: het is groot en spuwt vuur!”

Het proces in beroep tegen zeven leden van een grote Koerdische mensensmokkelbende, is met een sisser begonnen. De advocaat van een van de kopstukken, vond dat er te veel stukken in het dossier ontbraken. “Dit dossier is een draak: het is groot, lelijk en het spuwt vuur!”
The post Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak:

Lees meer »

Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke

Jamie De Waele (32) verhuisde recent met haar mama- en babypraktijk Le Petit D’eau naar het centrum van Rumbeke. Op het Kerkplein palmt ze een ruimte in het pand in waar sinds december de vroedvrouwen van Villa Mama huizen.
The post Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Landschapsfotograaf legt noorderlicht vast in Torhout

Dit weekend is hoogst uitzonderlijk het noorderlicht te zien in onze streken. Landschapsfotograaf Glenn Vanderbeke uit Torhout kon het bijzondere fenomeen vast leggen.
The post Landschapsfotograaf legt noorderlicht vast in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit is het programma van de Europafeesten: nieuwe spiegeltent, expo over 65-jarig bestaan in huis Mulle én Natalia op het marktpodium

In de voorhal van het stadhuis werd dinsdag het volledige programma van de Tieltse Europafeesten op 5, 6 en 7 juli bekendgemaakt. Zo werd onthuld dat Natalia vrijdagavond op het marktpodium staat met haar ‘20 Years Greatest Hits Tour’, al heeft de 65ste editie van het gratis stadsfestival nog veel meer in petto.
The post Dit is het programma

Lees meer »