Zandsculpturenfestival in Middelkerke maakt deze zomer ‘Reis rond de wereld’

Het thema van het komende Zandsculpturenfestival is bekend: ‘Reis rond de wereld’. De kunstwerken uit zand zullen de fauna en flora van verschillende landen weerspiegelen, alsook de bekende gebouwen op deze planeet. Het festival hoopt opnieuw 100.000 bezoekers naar de kust te lokken. 

Meer krantenkoppen in België

Project ‘Boterhamsters’ zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare

Sinds januari 2024 slaan beweging.net West-Vlaanderen, Gezonde Buurt (CM-zone Midden-West-Vlaanderen) en Kotee (Thuiszorgdienst Motena) de handen in elkaar omtrent de lege brooddoos-problematiek, gericht naar middelbare scholieren.
The post Project ‘Boterhamsters’ zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dader van ‘moord zonder motief’ op Leander (32) is wel degelijk toerekeningsvatbaar: “Geen sprake van een geestesstoornis”

Na drie jaar blijkt dat Jarod D., die al even lang in de cel zit na de moord op Leander Quintyn (32) in Tielt, wel degelijk toerekeningsvatbaar is. De gerechtsdeskundigen hebben de twintiger uitgebreid onderzocht en kwamen tot de vaststelling dat de jongeman niet lijdt aan een geestesstoornis. Het psychiatrisch verslag liet even op zich wachten, maar veel meer duidelijkheid

Lees meer »

Niet alleen Miss USA geeft er de brui aan: ook Miss Teen USA stapt uit het niets op

Een week nadat Miss USA Noelia Voigt (27) haar kroontje onverwachts ingeleverd heeft, heeft ook Miss Teen USA UmaSofia Srivastava (16) aangekondigd dat ze ermee stopt. Op sociale media gaf het jonge meisje aan dat haar “persoonlijke waarden niet meer passen bij de organisatie”. Voigt zelf liet weten dat ze deze “moeilijke beslissing” nam in het belang van haar mentale

Lees meer »

Gigantisch kunstwerk verwelkomt reizigers in Veurne

In samenwerking met Kunstenaarscollectief Treepack heeft in april 2024 de stationsdoorgang van Veurne een opvallende metamorfose ondergaan. Wat ooit een grijze, saaie doorgang was, is nu veranderd in een waar kunstwerk, met de hoofdletter K.
The post Gigantisch kunstwerk verwelkomt reizigers in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kermiscomité Sint-Henricus krijgt CD&V-prijs

De Prijs Johan Windels, die jaarlijks door CD&V wordt uitgereikt aan een verdienstelijke persoon of organisatie, gaat dit keer naar het kermiscomité van Sint-Henricus (foto) met Philip Slabbinck als voorzitter.
The post Kermiscomité Sint-Henricus krijgt CD&V-prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meryl Streep krijgt ere-Gouden Palm in Cannes

Het is een bijzondere dag voor Meryl Streep (74). De Amerikaanse actrice krijgt dinsdagavond een ere-Gouden Palm tijdens de openingsavond van de 77ste editie van het filmfestival van Cannes. Daarmee krijgt ze erkenning voor haar grote bijdrage aan de filmindustrie.

Lees meer »

Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen

Al diverse jaren zet de Sint-Paulusschool Campus Hemelvaart zich hard in voor Broederlijk Delen. Tijdens de vastenperiode zetten leerkrachten en leerlingen tal van acties en initiatieven op poten.
The post Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen appeared first on KW.be.

Lees meer »