Amerikaans presidentskandidaat Robert Kennedy had ruim tien jaar lang worm in zijn brein

De Amerikaanse onafhankelijke presidentskandidaat Robert Kennedy (70) had ruim tien jaar geleden een parasiet in zijn hoofd, bericht The New York Times. De worm at waarschijnlijk een deel van zijn brein en is toen gestorven.

 

Meer krantenkoppen in België

Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten inboeten.

Lees meer »

Verenigde Staten zullen dan toch wapenpakket van 1 miljard euro leveren aan Israël

De Amerikaanse regering zal dan toch voor ongeveer een miljard euro aan wapens leveren aan Israël. Nochtans heeft VS-president Joe Biden er vorige week mee gedreigd die leveringen tijdelijk te beperken door het Israëlische offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. "Dit is een teken dat de Verenigde Staten Israël onverminderd blijven steunen", zegt Amerikacorrespondent Björn Soenens.

Lees meer »

UGent bouwt voor het eerst zelfrijdende elektrische racewagen en hoopt als 1e Belgische universiteit deel te nemen aan internationale wedstrijd

De Universiteit van Gent heeft voor het eerst een zelfrijdende elektrische racewagen gebouwd. De UGent wil daarmee als eerste Belgische universiteit deelnemen aan internationale wedstrijden. Dat wordt spannend, want ook in Leuven is zo’n wagen gebouwd. De UGent hoopt nog vóór Leuven de nodige keuringen te krijgen om aan een wedstrijd te mogen deelnemen.

Lees meer »

“Ik ben misschien wel beter dan ooit”: nieuwe clean sheet voor onwrikbare Courtois, kan Ancelotti nog om hem heen voor CL-finale?

“Ik ben nog steeds dezelfde Courtois. Of misschien zelfs beter.” Derde basisplaats, derde clean sheet voor de doelman van Real Madrid. Ancelotti dropte hem opnieuw in de basis voor de galawedstrijd tegen Alaves, dat afdroop met forfaitcijfers. Courtois toonde zijn klasse, vooral met een straffe redding op een schot van Hagi. “Op die parade ben ik best trots.”

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Mechele in zomerse outfit en VIP-chauffeur Skoras: Club-spelers verzamelen op Basecamp

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen met onweer deze namiddag en avond: “Zou lokaal voor problemen kunnen zorgen, want bodem is verzadigd”

Het is nog niet gedaan met de regen. “Ik verwacht dat er in de loop van de namiddag nog een paar buien doorheen het land trekken”, voorspelt onze weervrouw Jill Peeters. Een stortvloed zoals gisteren moeten we niet verwachten, maar lokaal kan het onweer nog voor overlast zorgen. “We zien nu al een waakstand op de bekkens van de rivieren

Lees meer »

Jan Bakelants breekt in ‘Special Forces’ en Davina haalt dankzij Loïc toch de finish van loodzware klimloop

Uitgeput en afgepeigerd. Aflevering vier van ‘Special Forces’ werd het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen onderschatte rekruut Loïc Van Impe (30) en advocate Davina Simons (28), een dame met ijzeren wil. En terwijl het kwik naar 35 graden steeg, smolten ook de pantsers en deed Jan Bakelants (38) een opmerkelijke biecht over zijn wielercarrière: “Het had beter gekund.”

Lees meer »