Presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. stunt met campagnefilmpje tijdens Super Bowl, en daar is zijn familie lang niet blij mee

De onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. (70) heeft zich verontschuldigd tegenover zijn familieleden voor een campagnefilmpje dat werd uitgezonden tijdens de Super Bowl en dat duidelijk een verwijzing is naar zijn oom, oud-president John F. Kennedy.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie Borstlap in tranen tijdens helse finale ‘Kamp Waes’: “Ik probeerde tegen mezelf te zeggen: ‘ze gaan je niet echt doodschieten’”

De special Basecamp Borstlap op VRT MAX geeft een blik achter de schermen van de familie die bekend werd dankzij Kamp Waes. In een dik halfuur wordt er teruggeblikt op de kindertijd van Kaat en Dries, waarin hun ijzersterk gestel gekweekt werd. Het gezin kijkt ook samen naar het sluitstuk van het programma. “Die mannen hebben het verder geschopt in

Lees meer »

Rechtbank veroordeelt België nogmaals: “Nizar Trabelsi moet worden gerepatrieerd vanuit de Verenigde Staten”

België moet Nizar Trabelsi uit de Verenigde Staten repatriëren en een officieel verzoek daartoe richten aan de Amerikaanse autoriteiten. De Brusselse rechter van eerste aanleg heeft dat beslist op straffe van een dwangsom tot 200.000 euro, te betalen door de Belgische staat. Trabelsi heeft in ons land een celstraf wegens terreurplannen uitgezeten en is daarna aan de VS uitgeleverd. Hij

Lees meer »

“We hopen op verwondering”: Luc Tyteca en Leentje Vandenhoudt uit Koksijde hebben eigen museum met 1.200 (!) dierenschedels en 30 skeletten

Het begon met een schedel van een hond, vandaag 40 jaar later tonen biologen Luc Tyteca (62) en Leentje Vandenhoudt (63) hun collectie met maar liefst 1.200 dierenschedels en 30 skeletten in hun eigen natuurkundig museum MuseOs in Koksijde. Van een oerrund van 120.000 jaar oud tot een schedel van een potvis die 450 kilo weegt. Het is ronduit indrukwekkend.

Lees meer »

Ruim 8 ton cocaïne onderschept voor kust van Franse Antillen

Voor de kust van de Franse Antillen is in totaal 8,3 ton cocaïne in beslag genomen. Zeventien mensen zijn aangehouden tijdens verschillende operaties die tussen 22 en 29 februari op zee werden uitgevoerd. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Martinique zaterdag bekendgemaakt. De verdachten zijn een Rus, twee Britten, een Zuid-Afrikaan, Colombianen, Venezolanen en Spanjaarden.

Lees meer »

Een mogelijk vertrek van ‘de tovenaar’ en zélfs… Verstappen: hoe de affaire-Horner rampzalig kan zijn voor Red Bull

Hij zou wel snel even die vierde titel pakken. Wegens concurrentie nog altijd te zwak. Maar Max Verstappen heeft er een nieuwe tegenstander bij, en het is een zeer kwaaie: de onverkwikkelijke affaire Horner. Kan niet anders of het team zal eronder leiden, dus ook de prestaties van Max. “Ik durf niet voorspellen wat er van het succesteam overblijft als

Lees meer »

Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar

Danny Samyn en Greta Plovie uit de Guido Gezellelaan werden op het gemeentehuis ontvangen. Het koppel stapte op 15 februari 1974 in het huwelijksbootje en is inmiddels vijftig jaar getrouwd.
The post Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Turen naar “Vulva Island” aan Maas in Dilsen-Stokkem: vruchtbaarheidskunst op eiland tussen broedvogels in Brichterweerd

Er staat een nieuw kunstwerk aan de Maas in Dilsen-Stokkem. In het vogelrijke natuurgebied Brichterweerd staat de installatie "Vulva Island" van kunstenares Michèle Matyn. Vanop de veerstoep aan de Kempenstraat kunnen fietsers en wandelaars er door verrekijkers turen naar het eiland. Zo zien ze sculpturen in de vorm van meloenen, die de vruchtbaarheid op het broedeiland symboliseren.

Lees meer »

“Opa, ik heb goud!”: emotionele Van den Bergh, die 128.000 euro opstrijkt, draagt UK Open-winst op aan overleden grootvader

De UK Open is de zijne. Dimitri Van den Bergh (29) heeft na de World Matchplay zijn tweede major beet. In de finale ontspon zich een thriller van jewelste tegen wereldkampioen en nummer één Luke Humphries. Geweldig moment voor ‘The Dreammaker’, die tijdens zijn opvallende speech in tranen uitbrak én een fraaie winstpremie van 110.000 pond (ongeveer 128.000 euro) opstrijkt.

Lees meer »

“Profrenner worden is de ambitie”: Jelle Harteel bereidde zich in de Ronde van Rwanda voor op het wielervoorjaar

Jelle Harteel (20) heeft zijn eerste wedstrijd als renner van het Soudal-Quick-Step Devo Team goed verteerd. In de voorbije Ronde van Rwanda reed de Adinkerkenaar in dienst van zijn ploegmaat William Lecerf Junior. “Het parcours van de rittenkoers was wat te zwaar voor mij, maar dit was pure voorbereiding op de komende wedstrijden.”
The post “Profrenner worden is de ambitie”:

Lees meer »

Rode Kruis introduceert vrouwelijke reanimatiepop: “Om mogelijke drempels weg te nemen”

Het Rode Kruis Vlaanderen heeft in Brussel een nieuw opleidingsmiddel gelanceerd voor zijn cursisten. Het gaat om een opleidingspop met vrouwelijke anatomie voor zijn Eerste Hulp-opleidingen. “Er zijn aanwijzingen in de wetenschappelijke literatuur dat vrouwen minder snel gereanimeerd worden dan mannen”, zegt Bert Van Driessche, manager Rode Kruis Vlaanderen Brussel Hoofdstad. “Als we met deze opleidingspop ervoor kunnen zorgen dat

Lees meer »

Na 28 jaar maakt Leopold 3 comeback met nieuwe single: “We willen niet als zovelen enkel teren op oude successen”

“Onze grootste uitdaging is niet alleen de fans uit jaren 90 meehebben, maar ook echt de jongere generatie. We willen niet teren op onze successen van vroeger, maar nieuwe nummers uitbrengen”, vertelt Erik Goossens. Samen met Patje Krimson en Stefan Wuyts pikt hij na 28 jaar de draad van Leopold 3 opnieuw op. Na de eenmalige reünie in ‘Tien om

Lees meer »

Risicogroepen lieten zich in 2023 minder vaak vaccineren tegen griep

Personen ouder dan 65 jaar, chronisch zieken en zwangere vrouwen hebben zich in 2023 minder vaak laten inenten tegen de griep dan de voorbije jaren. Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Ondanks het feit dat apothekers sinds oktober 2023 ook het griepvaccin mogen toedienen, blijft de griepvaccinatiegraad daardoor ruim onder het aanbevolen niveau van 75 procent.

Lees meer »

Duitse politie laat tweede verdachte vrij na arrestatie van voormalige RAF-terroriste

In Duitsland is de tweede verdachte die dinsdag werd opgepakt nadat ook de voormalige RAF-terroriste Daniela Klette (65) in Berlijn werd gearresteerd, vrijgelaten. Dat heeft de politie woensdag gemeld. De man werd er aanvankelijk van verdacht een voortvluchtig lid van de Duitse Rote Armee Fraktion (RAF) te zijn, maar hij bleek niet een van de gezochte personen, luidde het in

Lees meer »