Amerikaanse beursindex Dow Jones sluit voor het eerst boven de 40.000 punten

De Amerikaanse beursindex Dow Jones is vrijdagavond op Wall Street voor de eerste keer ooit boven de 40.000 punten gesloten. De laatste jaren heeft de index een flinke opmars doorgemaakt. Nog maar in 2020 rondde hij de kaap van 30.000 punten. 

Meer krantenkoppen in België

Werken op oude site ‘De Ark’ gaan van start: schoolgebouw maakt plaats voor duurzaam woonproject ‘Dune’

Op de oude schoolsite van ‘De Ark’ in Koksijde zijn de werken van het nieuwe woonproject ‘Dune’ van start gegaan. ‘Dune’ biedt straks plaats aan 27 duurzame en luxueuze villa-appartementen, die perfect aansluiten bij de omliggende residentiële wijk. Bijzonder aan het project is dat het om een unieke samenwerking gaat tussen de vrije basisschool en RAAK Invest.
The post

Lees meer »

“Wie een fiets schenkt, is een jaar lang gratis lid”: veilig verhuur dankzij ‘De Fietsbieb’

Fietsen is gezond, zoveel is duidelijk. Maar een fiets aanschaffen, heeft zijn prijs. Gelukkig ‘fietst’ uitleensysteem ‘De Fietsbieb’ in Menen in de bres voor al wie zich geen eigen fiets kan veroorloven met mooie, veilige tweewielers voor jong en oud.
The post “Wie een fiets schenkt, is een jaar lang gratis lid”: veilig verhuur dankzij ‘De Fietsbieb’ appeared first

Lees meer »

Grotten en ijskelder Kasteel van Loppem in authentieke glorie hersteld

In het Park van Loppem is de restauratie van het grottencomplex en de ijskelder succesvol afgerond. Een grondige aanpak met authentieke materialen was nodig om de erfgoedwaarde te beschermen en instorting te voorkomen. Voor het grote publiek blijft de grottenheuvel afgesloten waar vooral vleermuizen de enige welgekomen gasten blijven.
The post Grotten en ijskelder Kasteel van Loppem in authentieke

Lees meer »

Noodtoestand Nieuw-Caledonië wordt maandagavond opgeheven

De noodtoestand in Nieuw-Caledonië, waar het al een tijdje onrustig is, zal maandagavond om 20 uur (in Parijs, dinsdag 5 uur lokale tijd) worden opgeheven. Dat heeft het Franse presidentschap zondagavond bekendgemaakt, dat verder meedeelde 480 mobiele gendarmes in te zetten in het overzeese gebied.

Lees meer »

Raket van Noord-Korea belandt in zee, schending van VN-resoluties

Noord-Korea heeft een raket afgevuurd, die in de zee is terechtgekomen. Dat zeggen Japan en Zuid-Korea. Eerder vandaag had het communistische regime van Noord-Korea laten weten dat het deze week met een raket een satelliet de ruimte in zou sturen. VN-resoluties verbieden Noord-Korea om ballistische raketten te lanceren.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onderzoek naar Sven Pichal (45) nu écht afgerond: parket wil ex-radiomaker ook voor drugsverkoop vervolgen

Het zedenonderzoek naar ex-radiopresentator Sven Pichal is nu echt helemaal afgerond. Het parket zal de raadkamer vragen om hem naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Voor bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik. Opvallend: twee dagen later verschijnt hij nog eens voor de raadkamer. Voor drugsbezit, maar ook voor verkoop. Pichal verkocht drugs door aan een VRT-collega. “Hij bekijkt

Lees meer »

Clubsupporters eisen een nieuw stadion tijdens kampioenenviering op de Markt in Brugge

‘Stadion, stadion’. Met die woorden riepen Clubsupporters ‘boe’ op de Markt in Brugge, toen burgemeester Dirk De fauw de spelers feliciteerde met hun negentiende titel. Het was de enige smet tijdens de kampioenenviering maandagavond die door duizenden supporters bijgewoond werd.
The post Clubsupporters eisen een nieuw stadion tijdens kampioenenviering op de Markt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »