Amerikaanse beursindex Dow Jones sluit voor het eerst boven de 40.000 punten

De Amerikaanse beursindex Dow Jones is vrijdagavond op Wall Street voor de eerste keer ooit boven de 40.000 punten gesloten. De laatste jaren heeft de index een flinke opmars doorgemaakt. Nog maar in 2020 rondde hij de kaap van 30.000 punten. 

Meer krantenkoppen in België

Weduwe van buschauffeur drama Sierre krijgt 8 maanden cel met uitstel nadat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder

De 40-jarige weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het busongeval in Sierre krijgt acht maanden cel voor het oplichten van tal van ouders van opvangkindjes. De vrouw gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder zonder over de verplichte vergunningen te beschikken. De celstraf is met uitstel onder voorwaarden opgelegd, waardoor ze niet naar de cel moet.

Lees meer »

Kieskring Antwerpen: Vlaams Belang kan N-VA niet onttronen, PVDA behaalt historische cijfers

In de provincie Antwerpen wordt Vlaams Belang verrassend dan toch niet de grootste partij, dat blijkt uit de eerste resultaten. N-VA houdt stand ondanks enkele percentpunten verlies, mede dankzij stemmenkanonnen Bart De Wever en Jan Jambon. Groen en Open VLD krijgen klappen en verliezen fors in vergelijking met de vorige verkiezingen. PVDA behaalt dan weer historische cijfers, in de stad

Lees meer »

Sint-Jozefschool in Ingelmunster moet zich opmaken voor uitdoofscenario en zal op termijn sluiten: “Vijfde- en zesdeklassers verhuizen al naar de Centrumschool”

De Sint-Jozefschool, de wijkschool die samen met de Centrumschool deel uitmaakt van De Wegwijzer, in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster gaat op termijn de deuren dicht doen. De sluiting van de school zal nog meerdere jaren op zich laten wachten, maar ondertussen verhuist de oudste graadsklas (vijfde en zesde leerjaar) al naar de Centrumschool in de Schoolstraat.
The post Sint-Jozefschool

Lees meer »

Ongemakkelijk momentje op herdenking D-Day wanneer Brigitte Macron hand van koningin Camilla wil vastpakken

Het werd donderdag even ongemakkelijk toen koningin Camilla en Brigitte Macron bloemenkransen neerlegden bij het Britse oorlogsmonument in Ver-sur-Mer. De Franse first lady beging een protocollair foutje toen ze voor het oog van de camera’s de hand van de Britse vorstin wilde vastgrijpen terwijl ze de Britse soldaten die sneuvelden op D-Day herdachten. Camilla leek echter niet van plan om

Lees meer »

Ubbe Descamps van Brooklyn kijkt uit naar de Batjes“Dit is een volksfeest dat zijn gelijke niet kent”

Brooklyn verscheen in 1972 in het Roeselaarse straatbeeld en meer dan 50 jaar later is de ‘brands and pants-winkel’ nog altijd nadrukkelijk aanwezig in de Ooststraat én online. Zaakvoerder en eigenaar Ubbe Descamps geeft tekst en uitleg.
The post Ubbe Descamps van Brooklyn kijkt uit naar de Batjes“Dit is een volksfeest dat zijn gelijke niet kent” appeared first on

Lees meer »

Middelkerke vereenvoudigt parkeerplan: blauwe zones samengevoegd tot één groot geheel

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft besloten om de blauwe parkeerzones in het centrum samen te voegen tot één grote blauwe zone. Deze aanpassing vloeit voort uit nieuwe tendensen, evaluaties en feedback van bewoners. Door deze wijziging wordt het residentieel parkeren eenvoudiger en efficiënter. Bovendien zullen aanvullende voorzieningen zoals ANPR-camera’s de mobiliteit en veiligheid verbeteren.
The post Middelkerke vereenvoudigt parkeerplan:

Lees meer »