Beleggers op Wall Street sturen Dow Jones-index naar nieuw record als reactie op rentebesluit

Op de beurs van New York is de sterindex Dow Jones op een recordniveau geëindigd woensdag. Beleggers reageerden enthousiast op het rentebesluit van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. De Dow Jones sloot 1,4 procent hoger op 37.090,24 punten. Ook de technologie-index Nasdaq en de S&P 500 sloten 1,4 procent hoger en bereikten zo hun hoogste peil in bijna twee jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe hard zal onweer morgen tekeergaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Morgen zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer morgen tekeergaan? Aan wat mogen we

Lees meer »

Zelfs de tatoeages lijken hetzelfde: was Johnny Depp in Plopsaland?

Waren bezoekers deze week getuige van Johnny Depp in Plopsaland De Panne? Op woensdag dachten bezoekers van het Vlaamse attractiepark de wereldberoemde Amerikaanse acteur te spotten op een picknickbank. Een foto van een man die opvallend veel gelijkenissen vertoont met Depp gaan intussen viraal op sociale media.

Lees meer »

Waarom Bart De Wever (N-VA) tegen 20 september een regering wil

Het is een drama voor onze overheidsfinanciën, maar met het nieuwste rapport van de Vergrijzingscommissie kreeg kersvers formateur Bart De Wever (N-VA) een extra wapen in handen. Het zet de deur wagenwijd open om van de nieuwe federale coalitie een echte ‘hervormingsregering’ te maken. Maar de klok tikt. Want als hij voor 20 september geen ploeg – mét stevige hervormingen

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na moord op drie vrouwen gisteravond: “Gewapend met kruisboog”

De Britse politie organiseert momenteel een klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. De slachtoffers van 25 jaar, 28 jaar en 61 jaar werden gisteravond om 19 uur lokale tijd aangetroffen in een huis in Bushey, ten noorden van Londen. Volgens de hulpdiensten waren ze zwaargewond en overleden ze ter plaatse.

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar mogelijke lijkschennis op kerkhof Lokeren

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een opsporingsonderzoek geopend naar mogelijke feiten van lijkschennis begin vorig jaar in Lokeren. De feiten kwamen aan het licht toen een grafdelver naar de politie stapte met informatie over de wanpraktijken van zijn collega’s, onder meer over het opgraven en dumpen van het lichaam van een non.

Lees meer »