ONZE OPINIE: “De gratis-politiek van Steve Stevaert is terug bij Vooruit”

“Gratis gezonde maaltijden op school voor elk kind of Vooruit stapt niet in de Vlaamse regering. Een symbolisch breekpunt zoals die wel eens opduiken in de campagne en waarover je kunt discussiëren. De geest van wijlen Steve Stevaert waart weer door de partij”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. 

Meer krantenkoppen in België

“De meesten kregen hun gigantische fortuin van hun ouders”: zo decadent (of bescheiden) leven de jongste miljardairs

Een nieuwe generatie superrijken is opgestaan. Jongeren die miljoenen euro’s op hun bankrekening staan hebben, vooral met dank aan de goedgevulde portefeuille van vader- of moederlief. Sommigen pronken niet met hun luxe, anderen schuimen maar al te graag decadente feestjes af. Wie behoort tot dit select groepje gelukzakken? En hoe hebben ze hun fortuin verzameld? “Ik ben als kind nooit

Lees meer »

Macron sluit uit dat hij aftreedt na parlementsverkiezingen

De Franse president Emmanuel Macron sluit uit dat hij aftreedt, “ongeacht de uitslag” van de vervroegde parlementsverkiezingen die hij maandag uitschreef na de nederlaag van zijn partij bij de Europese verkiezingen. Dat zei de president dinsdag in een interview in Le Figaro Magazine.

Lees meer »

Man uit Zonnebeke krijgt 48.186 euro voor gestolen bitcoins terug van Londense oplichter

Een 38-jarige oplichter uit Londen heeft in de strafrechtbank van Veurne 20 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, en 800 euro boete gekregen wegens oplichting en witwassen. Via een schimmige website maakte hij een man uit Zonnebeke bitcoins afhandig. Het slachtoffer krijgt nu een schadevergoeding van 48.146 euro.
The post Man uit Zonnebeke krijgt 48.186 euro voor gestolen

Lees meer »

Podcast over aan overdosis overleden Roger Van de Velde: “Een van de beste Vlaamse schrijvers, maar totaal onbekend”

In 2025 zou de Antwerpse auteur en journalist Roger Van de Velde honderd jaar worden. Een ideaal moment om een podcast te lanceren waarin het verhaal van de aan een overdosis overleden auteur tot leven wordt gebracht. “Van de Velde is een van de beste schrijvers van ons taalgebied, maar totaal onbekend bij het publiek. De podcast kan hierin verandering

Lees meer »

Griet Vanryckegem (N-VA) uit Menen is nieuwkomer in het Vlaams Parlement: “Ontdekte het pas toen ik vannacht naar mijn auto wandelde”

De Meense schepen Griet Vanryckegem is een van de nieuwkomers in het Vlaams Parlement. Ze behaalde 9159 stemmen tijdens de Vlaamse verkiezingen en is daarmee de vijfde parlementariër uit West-Vlaanderen voor de partij.
The post Griet Vanryckegem (N-VA) uit Menen is nieuwkomer in het Vlaams Parlement: “Ontdekte het pas toen ik vannacht naar mijn auto wandelde” appeared first on

Lees meer »

Jumbo komt naar Menen: mogelijk al opening in voorjaar van 2025

Jumbo komt naar Menen! Met een overduidelijke boodschap op sociale media komt hiermee een einde aan het maandenlange gissen en gokken. Voor de uitbating van de nieuwe supermarkt zocht de Nederlandse keten het niet ver van huis: Jumbo Lauwe zal een nieuw filiaal aan hun portefeuille toevoegen.
The post Jumbo komt naar Menen: mogelijk al opening in voorjaar van

Lees meer »