Minstens tien doden bij brand in Braziliaans daklozenhotel

In de stad Porto Alegre, in het zuiden van Brazilië, zijn minstens tien doden gevallen bij een brand in een hotel waarin daklozen worden opgevangen. Dat meldt de lokale brandweer.

 

Meer krantenkoppen in België

Daniek Vanhelsuwé (Eendracht De Haan) stopt definitief met keepen: “De pijn is echt niet meer te harden”

Het blessureleed van Daniek Vanhelsuwé begon bij de start van de voorbereiding van het net afgelopen kampioenschap. Pas op zondag 4 februari van dit jaar, vierde de reus zijn rentree tegen Daring Brugge. De kustformatie degradeerde, niet omdat er te weinig talent beschikbaar was, wel wegens de onvoorstelbaar zware blessurelast.
The post Daniek Vanhelsuwé (Eendracht De Haan) stopt definitief

Lees meer »

Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele maakt nog kans op promotie: “Zou mooi afscheidscadeau zijn”

Dit weekend staat de topper tussen Mercurius BBC Berchem en Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele op het programma. De inzet van deze wedstrijd is groot. Beide ploegen tellen 67 punten. Wie op de tweede plaats eindigt, en dus de wedstrijd moet winnen, maakt nog kans op promotie naar eerste landelijke.
The post Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele maakt nog kans op promotie: “Zou

Lees meer »

Asbestophaling aan huis 3 jaar verlengd voor Limburg en Diest

Limburgers en Diestenaars kunnen nog 3 jaar langer goedkoop asbestafval thuis laten ophalen. Het project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter werd 4 jaar geleden opgestart om komaf te maken met asbestvervuiling. De Vlaamse regering heeft beslist om het project verder te zetten en investeert 2,25 miljoen euro.

Lees meer »

Dronken wegpiraat (19) vlucht voor politie en crasht in gevel van appartementsgebouw: “Hij verloor zelfs een band tijdens achtervolging”

Een 19-jarige wegpiraat uit Deinze richtte afgelopen nacht een ravage aan toen hij met zijn BMW crashte in de gevel van een appartementsgebouw in Aartrijke (Zedelgem). De man was even voordien weggevlucht voor de politie in Ichtegem. “Daarbij reed hij bijzonder roekeloos over de weg, aan hoge snelheid en verloor hij zelfs een band, nog voor het ongeval”, zegt Annemie

Lees meer »

Jeugdcoach Ali (43) reanimeert Geert (48) die tijdens jeugdvoetbalwedstrijdje hartfalen kreeg: “Ons gezin is hem en iedereen die hielp, eeuwig dankbaar”

Jeugdcoach Ali Bourfa heeft maandagavond het leven gered van papa Geert Van Praet. Geert kreeg een hartfalen tijdens een voetbalwedstrijdje tussen ouders en kinderen op SK Londerzeel. Ali reanimeerde eerst handmatig en zette daarna het AED-reanimatietoestel van de club in. Zoon Rune (14) zag het allemaal gebeuren, het gezin krijgt psychologische bijstand.

Lees meer »

Vliegen op Londen vanuit Antwerpen niet meer mogelijk

Begin 2023 heropende de “iconische verbinding” tussen London City Airport en Antwerpen. Door personeelstekort bij de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair zal het traject opnieuw worden geschrapt vanaf juni. Dat bevestigt de luchthaven van Deurne.

Lees meer »

‘Ruimte zkt kunstenaar’ geeft podium aan lokaal talent

Zaterdag opende in exporuimte De Meridiaan de tentoonstelling ‘Ruimte zkt kunstenaar’. Zeven lokale artiesten krijgen er een maand lang de kans om hun werken te tonen aan het publiek.
The post ‘Ruimte zkt kunstenaar’ geeft podium aan lokaal talent appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 200 doden bij overstromingen in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Baghlan alleen al zijn meer dan 200 doden gevallen door overstromingen op vrijdag, waarbij 2.000 woningen zijn verwoest. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. De plotse overstromingen waren het gevolgd van de hevige regenval van vrijdag.

Lees meer »

Berichten-app Telegram komt onder Belgisch toezicht

De berichten-app Telegram is dé online trekpleister voor extreemrechts, dealers en terroristen. Europa wil de massa illegale inhoud op de omstreden app inperken. Het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) mag toezicht houden, meldt De Standaard.

Lees meer »

Eekhoorns lagen mogelijk aan basis van lepra in de middeleeuwen

Eekhoorns hebben in de middeleeuwen mogelijk een rol gespeeld bij de verspreiding van lepra onder mensen. Dat vermoeden onderzoekers na het vergelijken van menselijke en eekhoornbotten op een Engelse archeologische site. Het is de eerste keer dat wetenschappers een middeleeuws dier identificeren als drager van een menselijke ziekte.

Lees meer »

Politie verjaagt manifestanten met wapenstok uit buurt Amsterdamse universiteit: “Met elke politieknuppel zullen wij verder escaleren”, reageren activisten

Na de ontruiming van het pro-Palestina protest aan het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA), laat het organiserend comité ‘Amsterdam Encampment’ woensdagavond weten dat de acties door zullen gaan “totdat de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en het Amsterdam University College alle banden met Israël verbreken.”

Lees meer »