OVERZICHT. Verbod op dierenmarkten en dolfinaria, lager tarief voor kinderopvang en de ‘toiletresolutie’: dit heeft het Vlaams Parlement beslist

Er mogen geen wekelijkse dierenmarkten meer worden gehouden en ook dolfinaria worden verboden. Daarnaast komen er nieuwe minimumdoelen voor het secundair onderwijs en moeten er meer openbare toiletten komen. Een overzicht van de decreten die afgelopen nacht goedgekeurd werden in het Vlaams Parlement.

 

Meer krantenkoppen in België

Suikerziekte houdt Patrick De Cridts niet tegen om straffe sportieve dromen na te jagen: “Ik wil lotgenoten motiveren”

Na twaalf jaar inactiviteit stond diabeet Patrick De Cridts op Hemelvaartsdag voor de zware uitdaging om de ‘Race around Jutland’, een fietstocht doorheen Denemarken van 800 kilometer, tot een goed einde te brengen binnen 40 uur. De extreme koude en wind zorgden ervoor dat hij de race moest staken. “De volgende uitdagingen staan al gepland”, klinkt de Waarmaardenaar strijdvaardig.

Lees meer »

Virginie opent aan station De Siernetel

Zeven jaar na een verkeersongeval waarbij ze omver werd gereden, verwezenlijkt Virginie Courtial (46) haar droom. Met De Siernetel opent ze een zaak die het midden houdt tussen een tearoom en kruidenwinkel. “Mijn ongeval en corona vormden de trigger om mijn leven om te gooien.”
The post Virginie opent aan station De Siernetel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zoveel heeft Nederland betaald om dan níét te mogen deelnemen: de grote geldmachine achter het Songfestival

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker bij de publieke omroep. Hoeveel hebben zij (en wij) betaald voor hun deelname aan de liedjeswedstrijd? Wat kost het om het festival als gaststad te organiseren? En hoe zit dat met die Israëlische

Lees meer »

Week van de Korte Keten start met ‘Kasteel Kulinair’ in Ryckevelde

Bij kasteel Ryckevelde in Sijsele bij Damme werd de aftrap gegeven van de negende editie van de ‘Week van de Korte Keten’, van zaterdag 18 tot en met zondag 26 mei. In West-Vlaanderen start de week met ‘Kasteel Kulinair’, een evenement voor jong en oud met onder meer een spannende escape game vol culinaire raadsels.
The post Week van

Lees meer »

“Mensen kiezen altijd de kant van land in oorlog”: Fury heeft opvallende verklaring voor jurybeslissing om Usyk tot onbetwiste kampioen uit te roepen

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Fury, het niet

Lees meer »

Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten

Er zitten uiteraard ook mannen tussen, maar Maria Declercq uit de Eikhoek is toch vooral omringd door een vrouwelijk nageslacht: dochters, kleindochters en achterkleindochters. “Ik geniet van mijn schone familie die acht vrouwelijke viergeslachten telt”, glundert deze bijna 92-jarige dame.
The post Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Energieregulator CREG: ruim 1,2 miljoen Belgen betalen 1.000 euro per jaar te veel voor energie en gas

Meer dan 1,2 miljoen gezinnen betalen tot 1.000 euro per jaar te veel voor elektriciteit en gas. Dat zegt de federale energieregulator CREG, die zijn internettoepassing vernieuwde waarmee consumenten kunnen nagaan of ze te veel betalen. De energieleveranciers zijn echter niet opgezet met deze boodschap. “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”, klinkt het.

Lees meer »

Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem

In de tweede provinciale van het damesbasketbal zegevierde Basket Desselgem op de slotspeeldag in het burenduel van Bobcat Wielsbeke Two met klinkende 75-45-cijfers. Deze wedstrijd was voor Marthe Desmet meteen het laatste wapenfeit voor Desselgem.
The post Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Noorwegen en Egypte tot Kenia en de VS: de uitzonderlijke (leef)wereld van kroonprinses Elisabeth

Kroonprinses Elisabeth (22) verhuist naar de Verenigde Staten: ze gaat voortstuderen aan de prestigieuze universiteit van Harvard. Daarmee kan ze op de wereldkaart een nieuw land prikken dat haar leven heeft veranderd. Van haar vroegere kostschool in Wales en haar vaste zomervakanties op een Frans eiland tot haar historische reis naar Egypte: dit is ‘de wereld van Elisabeth’.

Lees meer »