‘Ruimte zkt kunstenaar’ geeft podium aan lokaal talent

Zaterdag opende in exporuimte De Meridiaan de tentoonstelling ‘Ruimte zkt kunstenaar’. Zeven lokale artiesten krijgen er een maand lang de kans om hun werken te tonen aan het publiek.

“Door de covidcrisis en bijhorende agendaverschuivingen was het lang geleden dat we lokale kunstenaars in de kijker hebben gezet. Dat Blankenberge heel wat beeldend talent heeft, was te zien aan de vele kwalitatieve inschrijvingen: liefst vijftig kunstenaars waagden hun kans. Geen eenvoudige taak dus voor het cultuurcentrum en de externe juryleden om een keuze te maken.”

“Maar of het nu gaat om fotografie, beeldhouwwerken, schilderkunst of multimediale creaties, de diversiteit en creativiteit van het lokale talent zal zeker verrassen. De expo ‘Ruimte zkt kunstenaar’ toont aan dat Blankenberge barst van het creatieve talent. Elk kunstenaar heeft een eigen unieke stijl, van realistisch tot abstract, maar allen delen ze dezelfde passie en talent die ze willen delen met het publiek. Het is een boeiende selectie geworden van diverse kunstenaars en stijlen”, zegt Kathy Kamoen (Open VLD), schepen van Cultuur in Blankenberge.

Nog tot en met zondag 9 juni

De expo ‘Ruimte zkt kunstenaar’ loopt nog tot en met zondag 9 juni in exporuimte De Meridiaan aan het Casinoplein. Ze is gratis te bezichtigen van woensdag tot zondag, telkens van 14 tot 17 uur. De deelnemende kunstenaars zijn Alain De Caluwé (keramiek), Ann Declerck (fotografie), Brent Bourguignon (comic art), Chiara Labbadia (schilderkunst), Michel Vileyn (fotografie), Oleksandr Rumyantsev (schilderkunst) en Ralph Hauser (beeldhouwkunst).

Meer info over de expo vind je opwww.ccblankenberge.be.

Lees hier een interview met de deelnemende comic art-kunstenaar Brent Bourguignon.

The post ‘Ruimte zkt kunstenaar’ geeft podium aan lokaal talent is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wil de beroepsfierheid aanwakkeren”: Bertrand Vande Ginste uit Diksmuide zet zich volop in voor Belgische beenhouwers

Al negen jaar is Bertrand Vande Ginste (70) met pensioen, maar nog steeds zet hij zich vol enthousiasme in voor zijn vak, onder andere bij de Belgische Beenhouwersbond, de VLAM en de oudleerlingenbond, maar ook bij het bewonersplatform van Woumen.
The post “Ik wil de beroepsfierheid aanwakkeren”: Bertrand Vande Ginste uit Diksmuide zet zich volop in voor Belgische beenhouwers

Lees meer »

De Croo heeft “emotioneel gesprek” gehad met radiopresentator die opriep om hem “neer te knallen”: “Hij beseft dat hij te ver is gegaan”

De presentator van de lokale radiozender Waregem1 “heeft een rode lijn overschreden” door luisteraars op te roepen om Alexander De Croo “neer te knallen”. Dat heeft de premier gezegd aan onze collega’s van het radionieuws in zijn eerste reactie op het incident. “Ik heb hem gisteren op eigen initiatief gebeld. Hij beseft dat hij te ver is gegaan”, aldus De

Lees meer »

Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge

Aan het station van Brugge zijn een Israëlische man en zijn dochter maandag betrokken geraakt bij een schermutseling. Dat bevestigt de lokale politiezone Brugge. In het station deed zich later nog een tweede incident voor.
The post Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke

Na zeven jaar aan het roer van JET heeft Wim Belaen onlangs het dirigeerstokje doorgegeven aan Gilles Demeurisse. De 31-jarige Izegemnaar komt voor het eerst in actie als dirigent van het orkest op 26 mei in de idyllische tuin van B&B Droomkerke in Ruiselede.
The post JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke appeared first

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Plaatsing buste Cowboy Henk op rondpunt bij E17-afrit opnieuw uitgesteld

Er komt een nieuwe pop art versie van de zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit in Kortrijk. Hoewel de plaatsing voorzien was in de week 13 mei, moet die genoodzaakt opnieuw aangepast worden. “Door de uitzonderlijke grootte van het beeld is er onvoorzien meer tijd nodig voor het beeldhouwen en het afwerken van

Lees meer »

Een lichtje, een piep, een trilling of automatische begrenzing: vanaf juli moet onze auto vertellen dat we te snel rijden

Als je sneller rijdt dan toegelaten, zal je binnenkort een waarschuwing krijgen. Vanaf 7 juli moet elke nieuw verkochte auto uitgerust zijn met een systeem van ‘intelligente snelheidsassistentie’. Op basis van gps-gegevens en camerabeelden kan het systeem opmerken of je sneller dan de toegestane snelheid rijdt en je daar op verschillende manieren op wijzen.

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »