Jeugdcoach Ali (43) reanimeert Geert (48) die tijdens jeugdvoetbalwedstrijdje hartfalen kreeg: “Ons gezin is hem en iedereen die hielp, eeuwig dankbaar”

Jeugdcoach Ali Bourfa heeft maandagavond het leven gered van papa Geert Van Praet. Geert kreeg een hartfalen tijdens een voetbalwedstrijdje tussen ouders en kinderen op SK Londerzeel. Ali reanimeerde eerst handmatig en zette daarna het AED-reanimatietoestel van de club in. Zoon Rune (14) zag het allemaal gebeuren, het gezin krijgt psychologische bijstand.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

Levenslange schorsing voor scheidsrechter die 4 (!) rode kaarten uitdeelt én vervolgens meeviert met de kampioen: “Ik begrijp er niets van”

Opschudding in de vierde klasse van het Nederlandse amateurvoetbal. Een scheidsrechter trok bij een kampioenswedstrijd vier rode kaarten om vervolgens vrolijk mee te feesten met de winnende club. Maar dat blijft niet zonder gevolgen. De KNVB schorst de bewuste scheidsrechter voor levenslang, die er op zijn beurt niets van begrijpt: “Het is lachwekkend, ik heb enkel een lied gezongen en

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Italiaans trio krijgt weinig ruimte van het peloton, Merlier: “Zal geen rustige etappe worden door wind”

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

“De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B

Na de bekerwinst voor de A-ploeg mocht ook de B-ploeg feestvieren. Ze schakelden KSV Moorsele B (na strafschoppen) en KSK Wenduine (4-1-zege) uit in de eindronde en maken zich op voor derde provinciale.
The post “De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stichting Marguerite Yourcenar herrijst met Franse partners: “Streven naar natuurgebied dat grensoverschrijdend is”

De Stichting Marguerite Yourcenar krabbelt recht na de plotse dood van bezieler Piet Hardeman, vorig jaar. Onder impuls van twee nieuwe voorzitters en enkele nieuwe bestuursleden organiseerde ze in samenwerking met Franse partners onlangs een eerste activiteit sinds het overlijden.
The post Stichting Marguerite Yourcenar herrijst met Franse partners: “Streven naar natuurgebied dat grensoverschrijdend is” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gevlucht naar Amerika? Italië in de ban van mysterie rond nu ook officieel gestopte Camila Giorgi

Op de gravelbanen van het Foro Italico, waar momenteel het toernooi van Rome plaatsvindt, is ze hét gespreksonderwerp. Want nadat Camila Giorgi (32) vorige week als onvindbaar was opgegeven voor tennisbond WTA, is het mysterie rond de Italiaanse er alleen nog maar groter op geworden. Giorgi heeft inmiddels haar afscheid aan het tennis bevestigd, maar naar haar whereabouts is het

Lees meer »

Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro

In twee decennia tijd evolueerde Mulder Natural Foods tot een toonaangevende producent van ontbijtgranen. Het is een verhaal van groei, innovatie en continu streven naar verbetering, maar vooral ook van gedreven medewerkers en een succesvolle samenwerking met al zijn stakeholders.
The post Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Scheuren in Israëlische oorlogskabinet: Benny Gantz dreigt met opstappen als premier Netanyahu niet met plan komt voor naoorlogs Gaza

Oppositieleider Benny Gantz, die deel uitmaakt van het Israëlische oorlogskabinet, dreigt ermee uit de noodregering te stappen als de Israëlische premier Benjamin Netanyahu niet met een concreet plan komt voor naoorlogs Gaza. Gantz geeft Netanyahu tot 8 juni. "Als jullie de natie naar de afgrond leiden, zullen wij ons terugtrekken uit de regering en een regering vormen die een echte

Lees meer »

Winnaar Yves De Graef loopt 301 km in Doomkerkse ultraloopwedstrijd

Doomkerke beleefde vanaf vrijdagavond 20 uur de vierde ‘WUK M&M Backyard Ultra’ loopwedstrijd, waarbij zo’n honderd lopers dag en nacht lopen tot er nog één man overblijft. Na 45 ronden van 6,7 km langs de straten en bossen van Doomkerke won Yves De Graef (43) uit Mechelen. Hij liep in totaal 301 km en eindigde zondagnamiddag als laatste man om

Lees meer »

Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten inboeten.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Meerdere doden bij bombardement op recreatiezone in Charkiv: “Russen namen dezelfde plek als doelwit 20 minuten na aankomst van hulpverleners”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. Zondag vielen bij Russische bombardementen in de regio van Charkiv zeker tien doden. Er vielen ook nog 25 gewonden. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 19 mei terug.

Lees meer »