Matthieu Bonne (30) moet wereldrecordpoging staken: “Voor een check-up naar het ziekenhuis”

Ultrasporter Matthieu Bonne (30) heeft vrijdag zijn wereldrecordpoging gestaakt. Op de piste in Merelbeke wou hij in zes dagen 1.038 kilometer afwerken, maar de hevige rukwinden speelden hem parten.

 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig skatepark in Roeselare wordt extra groene zone

In het stadspark zijn de werken gestart op de plek waar vroeger een klein skatepark was. De skate-infrastructuur is er al enkele jaren verdwenen. De verharding wordt er opgebroken. Daarna wordt de site ingezaaid met gras.
The post Voormalig skatepark in Roeselare wordt extra groene zone appeared first on KW.be.

Lees meer »

PORTRET. Michel Leclercq (84), de man achter Decathlon: hoe zijn ontslag het begin werd van z’n miljardensucces

Over en uit voor het depot van Decathlon in Willebroek: de sportketen schrapt tegen het einde van dit jaar 132 jobs. Dat terwijl de sportartikelenverkoper al vijftien jaar enorme winsten boekt: zo’n 17 miljoen euro per jaar in ons land alleen. Geniet daar ook van: oprichter Michel Leclercq (84). Met 4,8 miljard euro een van de rijkste mensen van Frankrijk.

Lees meer »

Eerste bouwstenen Belgisch energie-eiland in de maak

In de haven van Vlissingen verrijzen de eerste bouwstenen van wat later het Prinses Elisabeth Eiland moet worden: een Belgisch miljardenproject in de Noordzee om ons land massaal te voorzien van groene stroom.
The post Eerste bouwstenen Belgisch energie-eiland in de maak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (21) riskeert celstraf nadat hij slachtoffer op hoofd en in rug schopt na discussie aan café De Viking

Een 21-jarige jongeman riskeert een celstraf voor zinloos geweld aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. G.G. ging daarbij brutaal te keer. Zo schopte hij zijn slachtoffer in de rug en zelfs op het hoofd. “Hij mag van geluk spreken dat het slachtoffer niet ernstig gewond raakte”, sprak de procureur.
The post Man (21) riskeert celstraf nadat hij slachtoffer op hoofd

Lees meer »

Mugge van Brugge selecteert best cursiefjes van Willy Lustenhouwer voor boek

In aanloop naar twee hommageshows rond zijn grote idool Willy Lustenhouwer selecteerde komiek De Mugge van Brugge vijftig van diens beste cursiefjes. De leuke tekstjes die in de jaren 70 in Brugsch Handelsblad verschenen, worden gebundeld in het boekje ‘Zie je van Brugge’.
The post Mugge van Brugge selecteert best cursiefjes van Willy Lustenhouwer voor boek appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Thuis’-actrice Tine Priem kijkt uit naar komst van kindje: “In ‘t echt zwanger zijn is andere koek dan op het scherm”

“Ik ben 35, we konden niet blijven wachten.” Lange tijd had Tine Priem (35) geen kinderwens, maar nu telt de ‘Thuis’-actrice af naar de geboorte van haar eerste kindje in augustus. De komst van de baby en het herstel na haar burn-out hebben Tines prioriteiten en kijk op het leven scherpgesteld, vertelt ze in ‘Story’. “Mensen die mijn energie afpakken,

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Beelden tonen hoe tv-toren in Oekraïense Charkiv instort na luchtaanval: “Rusland wil stad onbewoonbaar maken”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zegt in een interview dat Rusland de stad Charkiv in het oosten van Oekraïne wil innemen bij een nieuw offensief. De pas goedgekeurde Amerikaanse hulp van 57 miljard euro voor Oekraïne die lang op zich liet wachten, zal volgens NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op tijd komen. “De Oekraïners zijn al maanden benadeeld als

Lees meer »

Nederland viert Koningsdag

10:03 De Nederlanders vieren vandaag Koningsdag met traditionele feestelijkheden en ‘vrijmarkten’. Ook het traditionele protest tegen de dotaties van koning Willem-Alexander weerklinkt.

Lees meer »