Nederland viert Koningsdag

10:03 De Nederlanders vieren vandaag Koningsdag met traditionele feestelijkheden en ‘vrijmarkten’. Ook het traditionele protest tegen de dotaties van koning Willem-Alexander weerklinkt. 

Meer krantenkoppen in België

Oostkamp Three kampioen?

Weinig competities blijven tot het eind zo spannend, maar in derde provinciale A kan pas na de slotwedstrijd de kampioen aangeduid worden. Oostkamp Three staat er het beste voor en heeft zijn lot in eigen handen. Ze kennen er echter ook het verhaal van de beer en zijn vel…
The post Oostkamp Three kampioen? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Turkije bevestigt dat het handelsbetrekkingen met Israël opschort

Turkije heeft alle handelsbetrekkingen met Israël opgeschort. Dat heeft het Turkse ministerie van Handel bevestigd, nadat het financiële nieuwsagentschap Bloomberg hierover eerder al had bericht. Zolang Israël geen ononderbroken toevoer van humanitaire hulp naar Gaza toelaat, blijven de maatregelen van kracht, aldus het ministerie in een communiqué.

Lees meer »

LIVEBLOG. Spelers van Club komen aan aan Jan Breydel

Club Brugge staat voor dé match van de waarheid tegen Fiorentina. Blauw-zwart moet in de halve finale van de Conference League in het eigen Jan Breydel een 3-2-achterstand uit de heenmatch in Firenze goedmaken. Krijgen we eindelijk nog eens een Belgische club in een Europese finale? In onderstaande liveblog zit u een hele dag op de eerste rij voor alle

Lees meer »

Dirk (48), die tienerdochter aan zelfdoding verloor, haalt opvallend kunstwerk naar Vlaanderen: “Erover zwijgen helpt niemand”

Een metershoog kunstwerk dat aandacht vraagt voor zelfdoding bij jongeren, is aan een opmerkelijke tocht door Vlaanderen bezig. Overal waar het passeert, beroert het de gemoederen. Dirk Degelaen, die zijn dochter verloor aan zelfdoding, haalde het naar België. “Ik heb mijn dochter niet kunnen redden. Hiermee wil ik iets terugdoen.”

Lees meer »

IN BEELD – 36ste uitgave van het Labadoux Festival in Ingelmunster begon goéd met de groep Dirk., vanavond Noordkaap én morgenavond Axelle Red

Op vrijdagavond was het al heel druk op de festivalweide van Labadoux in Ingelmunster. Dat kwam ongetwijfeld ook door de opener de groep Dirk., met frontman Jelle Denturck die in Ingelmunster opgroeide.
The post IN BEELD – 36ste uitgave van het Labadoux Festival in Ingelmunster begon goéd met de groep Dirk., vanavond Noordkaap én morgenavond Axelle Red appeared first

Lees meer »

Zet kant-en-klare nieuwbouw de Vlaamse vastgoedsector op zijn kop? “Mensen willen zo snel mogelijk verhuizen”

Gedaan met eindeloos een gevelsteen, dakpan of badkamertegel kiezen. Steeds minder Vlamingen kopen nog een nieuwbouwwoning op plan waarvan de eerste steen nog moet worden gelegd. Waarom verkopen projectontwikkelaars en vastgoedmakelaars nog bijna uitsluitend nieuwbouwwoningen ‘op voorraad’? Makelaar Cedric Vanhencxthoven van Heylen Vastgoed ziet dat het mensen vooral te doen is om hun portemonnee: “Een kijkwoning is voor je het

Lees meer »

370 aanwezigen op eerste reünie van het GO! Atheneum in Veurne

De grote turnzaal van het GO! Atheneum in Veurne liep op zaterdagavond vol met 370 oud-leerlingen, partners en leraars van de school. Maxim Lebrun, mede-organisator van de reünie, en directeur Eddy Caluwaerts waren buitengewoon tevreden met de grote opkomst.
The post 370 aanwezigen op eerste reünie van het GO! Atheneum in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jabbeke eert overleden componist Patrick Peire met postuum ereburgerschap

Patrick Peire is postuum gevierd als ereburger van Jabbeke. Daarmee komt de vorig jaar overleden componist in het illuster lijstje van onder andere Hugo Broos en Hubert Minnebo. Momenteel loopt in de bibliotheek een tentoonstelling over zijn carrière.
The post Jabbeke eert overleden componist Patrick Peire met postuum ereburgerschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Songfestival-expert Peter Van de Veire geeft laatste update na mentale crash Mustii: “Daar heeft hij zich door laten nekken”

Zal Mustii ons land een ticket voor de finale van Eurovisiesongfestival bezorgen? Dat is de hamvraag van vandaag. Zijn voorbereidingen in Zweden liepen niet van een leien dakje, maar expert Peter Van de Veire (52) gelooft in hem. “Hij heeft voor het Songfestival optredens gedaan die hij beter niet deed, dat klopt. Maar nu staat hij er én is hij

Lees meer »

Kroning Charles samengevat in “Coronation scroll”: 11.500 handgeschreven woorden op rol vegan papier van 21 meter

Een papieren rol van 21 meter lang, met daarop 11.500 elegant met de hand geschreven woorden en prachtige illustraties. Zo ziet de officiële Coronation scroll van de Britse kroning Charles eruit. Het document is een officiële registratie van de gebeurtenissen op 6 mei 2023, de dag dat Charles officieel tot koning werd gekroond. Voor het eerst is er ook een

Lees meer »

OLVA De Meersen uit Assebroek zamelt meer dan 1.000 euro in voor Tanzania

Met de opbrengst van de acties macaroni met kaas en hesp en een actiedag Sober Maal konden de leerlingen en directeur Karel Scherpereel van OLVA De Meersen in Assebroek een cheque van 1.177 euro overhandigen aan Joris Allaert, leerkracht van het VTI-Brugge.
The post OLVA De Meersen uit Assebroek zamelt meer dan 1.000 euro in voor Tanzania appeared first

Lees meer »

Stijn (43) verloor zijn vrouw in auto-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”

Een kind van acht dat bij mama in de auto crasht en zelf de hulpdiensten belt om haar proberen te redden: heldhaftiger kon Otis Kimpe niet zijn. “En al kon zijn mama niet meer gered worden, ik ben zo trots op onze zoon”, zegt papa Stijn, die vorige week afscheid nam van zijn flamboyante, immer goedlachse vrouw Karla Demyttenaere (43).

Lees meer »

Nieuwe gymhal ‘Rings’ van 4 miljoen euro geopend in Hasselt

In Runkst (Hasselt) is de nieuwe gymhal ‘Rings’ geopend. In de ruime hal staan 40 turntoestellen, verschillende oefenruimtes zijn uitgerust met video-analyse. Alle turnclubs mogen de zaal gebruiken, ook turnkring Sta Paraat waar Nina Derwael heeft getraind. Morgen kan het brede publiek de nieuwe gymhal bezichtigen.

Lees meer »