Koning Albert en koningin Paola wonen Te Deum bij op Koningsdag

Koning Albert II, koningin Paola, prins Laurent en prinses Astrid hebben in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel het Te Deum bijgewoond voor Koningsdag. Aartsbisschop Luc Terlinden focuste tijdens de eredienst op de actualiteit. "Zonder gerechtigheid geen vrede."

Meer krantenkoppen in België

Waarom heel Europa kijkt naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Ninove kan het eerste dominosteentje zijn dat valt”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Vorig weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

“Mijn verwachtingen zijn heel laag gezakt”: stevent ‘Blind gekocht’ af op een fiasco?

“Ik kan dit moeilijk plaatsen.” Nee, ‘Blind gekocht’-deelnemers Heleen en Balder lopen niet over van enthousiasme wanneer ze hun nieuwe woning voor het eerst zien. Makelaar Kinga Kantorska en interieurarchitecte Dorien Boven zullen dus serieus hun best moeten doen om de mening van het koppel bij te stellen. En ook de wensen van nieuwe kandidaten Seppe en Niels vormen een

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. Welke invloed heeft regeerakkoord Wilders op onze verkiezingen? “Er wordt met argusogen naar gekeken”

Het is dan toch gebeurd. In Nederland is er een regeerakkoord bereikt onder leiding van Geert Wilders, met een zeer rechtse inslag. Wat betekent dat voor onze verkiezingen, en verandert dat de perceptie rond het cordon sanitaire? “Vlaams Belang zal dit zeker gebruiken als succesverhaal”, klinkt het in onze politieke podcast. “Vraag is hoe lang het duurt voor er problemen

Lees meer »

Een Hart voor West-Vlaanderen schenkt € 5.000 aan project Be-Strong van vzw Habbekrats

Een Hart voor West-Vlaanderen steunt projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren. Uit de nieuwe projecten die zich kandidaat stelden voor 2024 werden er 33 geselecteerd, waaronder Be-Strong van vzw Habbekrats. Het wekelijks project dompelt Kortrijkse kinderen en jongeren via een kwalitatieve training onder in de wereld van boksen en fitnessen om zo fysiek en mentaal weerbaarder te

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne

PepsiCo wil zijn chipsfabriek in het West-Vlaamse Veurne uitbreiden. Het Amerikaanse voedingsconcern kondigt plannen aan om meer dan 200 miljoen euro te investeren, goed voor 150 extra jobs.
The post PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat ik ook schilder”

In de Sint-Janskapel op de Steenakker in Wervik exposeert Willy Degryse (71) uit Geluwe een week lang zijn schilderijen. Hij stelt voor de allereerste keer zijn werken alleen tentoon. “Er zullen 95 schilderijen te zien zijn, van realistisch tot abstract”, zegt Willy.
The post Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat

Lees meer »

Terwijl Voeren de schade opmeet, voorspelt het KMI nog meer regen

Terwijl de inwoners van Voeren nog volop aan het opruimen zijn na de wateroverlast van vrijdagavond, voorspelt het KMI nog meer regen de komende dagen. De neerslaghoeveelheden zouden lager moeten liggen dan de afgelopen dagen, maar door de hoge grondwaterstanden loert het gevaar op wateroverlast om de hoek. Weervrouw Sabine Hagedoren verwacht de komende decennia overigens nog meer "extreme" periodes.

Lees meer »

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »