Ngo’s slepen scheepvaartbedrijf voor rechter voor “illegale wapenhandel naar Israël via Antwerpen”

Op de 76ste herdenking van de ‘Nakba’, daagt een coalitie van ngo’s het scheepvaartbedrijf ZIM voor de rechter. Het bedrijf heeft via de haven van Antwerpen bijna 250 ton aan munitie naar Israël doorgevoerd. “Die wapens worden waarschijnlijk ingezet in het huidige conflict.”

 

Meer krantenkoppen in België

Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen

Op het kruispunt van de Roeselarestraat en de Polderinstraat in Oostnieuwkerke gebeurde er woensdag omstreeks 17.15 uur een ongeval waarbij een jonge motorrijder ernstig gewond geraakte.
The post Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minister Crevits bezoekt grootste recyclagefabriek van Europa in Diksmuide

Donderdag mocht de firma Deceuninck Compound/Recycling in de Cardijnlaan in Diksmuide minister Hilde Crevits ontvangen voor een werkbezoek. “De minister komt samen met burgemeester Lies Laridon op werkbezoek. Wij willen als firma aantonen dat we op Europees gebied de grootste recyclagefabriek zijn”, vertelt Ellen Molly, Group Communications Manager van de firma Deceuninck.
The post Minister Crevits bezoekt grootste recyclagefabriek

Lees meer »

KIJK. Dochter Rumer deelt hartverwarmende moment tussen Bruce Willis en kleindochter Louetta

Rumer Willis (35) heeft voor Moederdag een videomontage gedeeld van haar tweejarige dochter Louetta. En daarbij kan grootvader Bruce Willis (69)zeker ook niet ontbreken. Op bovenstaande beelden is de acteur te zien terwijl hij zijn kleindochter op zijn schoot heeft. Hij geniet duidelijk van het moment. Ook zijn ex-vrouw en de grootmoeder van Louetta, actrice Demi Moore (61), is op

Lees meer »

“Ik ken vaders en zonen die niet meer met elkaar praten, puur om de politiek”: Vlamingen in Slovakije na aanslag op premier Fico

Landgenoten die in Slovakije wonen en werken, reageren vol ongeloof op de aanslag op premier Fico. “Dit land is extreem verdeeld. Twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar”, getuigen ze bij HLN. Hoe uit zich dat? Wie worden als de schuldigen aangewezen? En hoe geraakt het land hieruit? “‘Als je meeheult met de Russen, krijg je het in je gezicht terug’,

Lees meer »

20 procent minder kans op hartaanval dankzij Ozempic, Pedro Brugada legt uit waarom

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan NSC-leider Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »