Kroning Charles samengevat in “Coronation scroll”: 11.500 handgeschreven woorden op rol vegan papier van 21 meter

Een papieren rol van 21 meter lang, met daarop 11.500 elegant met de hand geschreven woorden en prachtige illustraties. Zo ziet de officiële Coronation scroll van de Britse kroning Charles eruit. Het document is een officiële registratie van de gebeurtenissen op 6 mei 2023, de dag dat Charles officieel tot koning werd gekroond. Voor het eerst is er ook een digitale versie van de kroningsrol én is de papieren rol vegan. 

Meer krantenkoppen in België

Gedetineerde ontkent wekenlange verkrachting celgenoot in Brugse gevangenis

Een 21-jarige Marokkaan ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij zijn celgenoot herhaaldelijk verkrachtte tijdens een medische isolatie. Nochtans stak zijn sperma op het gezicht van het slachtoffer. Maar daar had Zohir K. een opvallende uitleg voor.
The post Gedetineerde ontkent wekenlange verkrachting celgenoot in Brugse gevangenis appeared first on KW.be.

Lees meer »

In pand van Boudoir Boutique wordt nu chocolade verkocht

Home Sweet Home, de bekende chocoladehandel met eigen productie in Brugge van Christiaan Contant en Barbara Roelens, heeft onlangs een ruime nieuwe winkel in de Wollestraat geopend.
The post In pand van Boudoir Boutique wordt nu chocolade verkocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bepaalde eiwitten in het bloed kunnen aantonen of iemand kanker zal krijgen, maar “geen mirakeloplossing”

Bepaalde eiwitten in het bloed kunnen lang voordat kanker wordt vastgesteld, aantonen of een patiënt het risico loopt om de ziekte te ontwikkelen. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Oxford die gepubliceerd werd in vakblad Nature. Kankerspecialist Filip Lardon (UAntwerpen) nuanceert: “Een doorbraak in het lab is nog niet meteen een doorbraak voor patiënten”.

Lees meer »

Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis

Vrijdagmorgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen en dit in het teken van de dag van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.
The post Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

PORTRET. Wie is schutter Juraj Cintula (71), de man die Slovaakse premier neerschoot? “Iedere normale mens verwerpt geweld”

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »