Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis

Vrijdagmorgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen en dit in het teken van de dag van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.

Eerder deze week waren reeds enkele initiatieven in het kader van IDAHOT. Afgelopen maandag werd in het Lokaal Dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard een voordracht gehouden die de titel droeg ‘Het ABC van gender en seksuele diversiteit’. Deze was gericht op ouderen, om hen te sensibiliseren en hun vele vragen hierover te beantwoorden.

Dinsdag werd het derde regenboogzebrapad in Kuurne ingehuldigd, gelegen bij de kerk in Sente en vrijdag werd de IDAHOT-vlag gehesen bij het gemeentehuis om de steun van de gemeente aan de LGBTI+ gemeenschap te tonen. De vlag blijft tot komende dinsdag hangen.

Ambassadeurs

Vorig jaar deed de gemeente ook al een oproep voor IDAHOT-ambassadeurs. Tot op heden heeft Kuurne zeven ambassadeurs, waaronder Oshin Derieuw. Elien Desloover, diensthoofd zorg en welzijn, ondersteunt deze werkgroep en hoopt in de toekomst samen met de ambassadeurs enkele acties op te zetten.

The post Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Noodtoestand in zuiden Florida wegens extreme regenval

Gouverneur Ron DeSantis van de Amerikaanse staat Florida heeft in delen van het zuiden de noodtoestand uitgeroepen. Extreme regenbuien verstoorden vluchten op de grote luchthavens van Miami en Fort Lauderdale en leidden tot de gedeeltelijke sluiting van de snelweg I-95.

Lees meer »

Zus van vermiste Mina (47) en dochtertje Houda (10) reageert na ontploffing in Hoboken: “De onwetendheid knaagt. We kunnen alleen maar bang afwachten”

“We kunnen helemaal niets doen. Dat gevoel is vréselijk.” De familie van Mina Marc (47) en Houda (10) weet met hun onzekerheid geen blijf. De moeder en haar dochtertje bevonden zich vanochtend in hun appartement in Hoboken op de derde verdieping toen de zware ontploffing plaatsvond. Fouziya, de zus van Mina, getuigt over de bange uren die de familie doormaakt.

Lees meer »

Zitting in dossier zaakvoerster verdacht boekhoudkantoor in Houthalen uitgesteld naar dinsdag, partner is al aangehouden

In het onderzoek naar het Houthalens boekhoudkantoor dat criminele organisaties zou bijstaan, blijft de zaakvoerster uit Pelt nog zeker tot dinsdag in de cel. Haar advocaat vroeg uitstel van de raadkamer om het dossier te bestuderen. Ook de partner van de vrouw werd eerder deze week aangehouden, en zijn aanhouding is vandaag wel bevestigd door de raadkamer.

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Kopgroep spat uiteen, Kuypers haakt af

In de Ronde van Zwitserland staat vandaag de eerste bergrit op het programma. De renners leggen 171 kilometer af tussen Rüschlikon en de Gotthardpass. Naast de slotklim van acht kilometer aan bijna zeven procent moet het peloton onderweg nog twee beklimmingen verteren, een van derde en een van tweede categorie. Op deze pagina zit u op de goeie plek om

Lees meer »

“De kandidaten slapen in tenten, wij hebben wél douche en bed”: achter de schermen van ‘Special Forces’

Zeven dagen lang filmen onder een brandende zon en nauwelijks vier uur slaap per dag. Ook voor de crew is ‘Special Forces’ een ware beproeving. Maar hoe verlopen die opnames nu precies? Eindredacteur Oliver en showrunners Arne en Tanja gunnen ons een blik achter de schermen. “Tijdens de milling verstoppen we ons in de bosjes. Het is zo’n emotionele proef

Lees meer »

Geslaagd verbindingsmoment van Ginger House en Co in Kuurne lokt honderdtal bezoekers

Op zaterdag 15 juni vond in de onmiddellijke omgeving van het jeugdcentrum het eerste verbindingsmoment plaats, georganiseerd door Ginger House en Co. De initiatiefnemers van dit netwerkmoment waren de zussen Asma Diwan Ali, Rukhsana Zubair en Razwana Zubair, allen geboren in Pakistan maar al vele jaren woonachtig in Kuurne en Bredene. Hun doel was om een prachtige namiddag vol verbinding

Lees meer »

Sam Van Rossom beëindigt zijn indrukwekkende carrière met de dubbel: “Kans bestaat dat ik in de basketbalsport blijf”

Sam Van Rossom zette woensdagavond op 38-jarige leeftijd een punt achter zijn basketbalcarrière. Van Rossom deed dat op het veld van het Nederlandse Leiden, waar Filou Oostende zijn eerste BNXT-titel veroverde. Vorige week pakte de kustploeg ook al een nieuwe landstitel in België. “Ik ben heel blij mijn carrière met deze groep spelers af te sluiten”, zei Van Rossom na

Lees meer »

Dag van Kringlooptuinieren in recyclagepark van Pittem

Op zaterdag 15 juni organiseren de Pittemse kringloopkrachten opnieuw een Dag van het Kringlooptuinieren op het demoveld in het recyclagepark. Dit jaar zullen ze de bezoekers vooral wegwijs maken in de werking van het thuiscomposteren.
The post Dag van Kringlooptuinieren in recyclagepark van Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Die brief kwam echt als een verrassing”: Ruben kon huis en grond van overgrootouders terugkopen

Vorige week besliste de Vlaamse regering dat een deel van de bewoners van Doel de kans krijgt om de huizen die ze moesten verkopen voor de havenuitbreiding terug te kopen nu het dorp blijft bestaan. In Verrebroek, twaalf kilometer verderop, gebeurde dat eerder al. Ruben (22) kocht vorig jaar het huis van zijn overgrootouders terug via datzelfde ‘recht van wederoverdracht’.

Lees meer »

Turbulent ‘Thuis’-seizoen eindigt met dubbelaflevering: “Afspiegeling van realiteit, maar het blijft fictie”

Vanavond valt met een dubbelaflevering het doek over seizoen 29 van ‘Thuis’. Via sociale media is er de voorbije maanden kritiek geweest op de verhaallijnen rond drugs en de seksscènes. En met een moordproces, een geveinsde kankerdiagnose, een driehoeksverhouding, en de ontvoering van 2 kinderen was het op zijn zachtst gezegd een pittig seizoen. "Een dagelijkse reeks als ‘Thuis’ moet

Lees meer »

Dit weekend kan je in Roeselare genieten van een pianoconcert op 46 meter hoogte: “Prachtige muziek én een uniek zicht”

Het Roslar Collective heeft nog maar pas een zeer succesvolle Klub Lokal achter de rug en daar is de eerste van een reeks Sessions al. Pianiste Barbara Van Eeckhoutte speelt een pianoconcert op de twaalfde verdieping van Roelevard.
The post Dit weekend kan je in Roeselare genieten van een pianoconcert op 46 meter hoogte: “Prachtige muziek én een uniek

Lees meer »

Politie-inspecteur niet vervolgd na dodelijke schietpartij in centrum Brugge

De politie-inspecteur die vorig jaar een 41-jarige man neerschoot in het centrum van Brugge wordt niet vervolgd. Volgens het parket gaat het om wettelijke zelfverdediging en kan hem strafrechtelijk niets verweten worden. Bij het schietincident kwam Alexander B. (41), geen onbekende voor de politie, om het leven.
The post Politie-inspecteur niet vervolgd na dodelijke schietpartij in centrum Brugge appeared

Lees meer »

N-VA Cultuurschepen Griet Vanryckegem naar Vlaams Parlement: “Ik ben de Menenaar zo enorm dankbaar voor zijn stem”

De Wieltjesstad kent haar ondertussen al 12 jaar als Cultuurschepen, maar binnenkort zal ook in het Vlaams Parlement de naam Griet Vanryckegem (N-VA) een belletje doen rinkelen. De Meense lerares-politica neemt ons terug naar haar jeugd en het cultuurbeleid en blikt (een beetje) vooruit. Een belangrijke schakel in deze goed geoliede machine is haar gezin: “Dat is mijn steunpilaar.”

Lees meer »

Organisator van Offerfeest geeft tekst en uitleg bij gerucht dat er een moskee komt in Menen: “We zijn met veel, heel veel zelfs!”

Komt er een moskee in Menen? In de straten van de grensstad gonst het van de geruchten en daarbij wordt vooral in de richting van de voormalige serres Fournier gekeken. De plaats, gelegen langs de Oostkaai ondergaat een complete metamorfose, al klinkt het sussend bij de initiatiefnemers. “Dit is geen moskee, maar een tijdelijke gebedsplaats voor het Offerfeest!”
The

Lees meer »