Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis

Vrijdagmorgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen en dit in het teken van de dag van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.

Eerder deze week waren reeds enkele initiatieven in het kader van IDAHOT. Afgelopen maandag werd in het Lokaal Dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard een voordracht gehouden die de titel droeg ‘Het ABC van gender en seksuele diversiteit’. Deze was gericht op ouderen, om hen te sensibiliseren en hun vele vragen hierover te beantwoorden.

Dinsdag werd het derde regenboogzebrapad in Kuurne ingehuldigd, gelegen bij de kerk in Sente en vrijdag werd de IDAHOT-vlag gehesen bij het gemeentehuis om de steun van de gemeente aan de LGBTI+ gemeenschap te tonen. De vlag blijft tot komende dinsdag hangen.

Ambassadeurs

Vorig jaar deed de gemeente ook al een oproep voor IDAHOT-ambassadeurs. Tot op heden heeft Kuurne zeven ambassadeurs, waaronder Oshin Derieuw. Elien Desloover, diensthoofd zorg en welzijn, ondersteunt deze werkgroep en hoopt in de toekomst samen met de ambassadeurs enkele acties op te zetten.

The post Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »

Gino Gardin is vinkenkeizer bij Koninklijke Vlaamse Zanger in Hooglede

Vinkenvereniging De Koninklijke Vlaamse Zanger kende een fijne laatste zetting van het seizoen onder een stralend zonnetje. Voorzitter Dirk Ramboer was zeer tevreden over het afgelopen seizoen met gemiddeld meer dan 40 vinkeniers per zetting.
The post Gino Gardin is vinkenkeizer bij Koninklijke Vlaamse Zanger in Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

GAIA wil regio’s ertoe aanzetten om wreedheid tegen kuikens aan banden te leggen

Middels de GAIA-zomertoer die dinsdagmiddag afgetrapt werd op het Brusselse Muntplein, wil de dierenrechtenorganisatie een vuist maken tegen het vergassen en levend verbrijzelen van jonge mannelijke kuikens. Om de dagelijkse verbrijzeling en vergassing van kuikens tegen te gaan, eist GAIA dat er verder ingezet wordt op de ingebruikname van in-ovo selectie voor de eierproductie.

Lees meer »

“Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Met enkele concrete voorstellen vraagt Vooruit Plus aandacht voor Oostendse tradities en monumenten. “We willen ze bewaken en sommige tradities terugbrengen”, klinkt het bij John Crombez en Niko Geldhof. Ze willen een aparte schepen voor toerisme die ook waakt over de authenticiteit.
The post “Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Lees meer »

‘La Vie Fit’ organiseert derde Bootcamp Koekelare: “Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo deelnemen”

Bootcamp Koekelare, georganiseerd door ‘La Vie Fit’, vindt al voor het derde jaar plaats, telkens op maandag van 19.15 uur tot 20.15 uur. ‘La Vie Fit’ wordt gerund door Nathasha Van Houtte (42), haar echtgenote Lisa Simoen (30) en een toegewijd team, met als doel mensen te begeleiden naar een gezonde, actieve en gebalanceerde levensstijl.
The post ‘La Vie

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

“We gaan voor het hoogste”: Verschaeren spreekt klare taal nadat Anderlecht scheve situatie omkeert in galamatch tegen Wolfsburg

Een mindere eerste helft en een véél betere tweede. Anderlecht heeft z’n galamatch met 2-1 gewonnen van het Duitse Wolfsburg. De inbreng van het Deense duo Dreyer-Dolberg was nodig. Paars-wit maakt zich wel zorgen om Francis Amuzu, die voor de rust uitviel met een (zware?) blessure. Yari Verschaeren was na de wedstrijd duidelijk over de doelstellingen van Anderlecht komend seizoen.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries lijkt op weg naar eindzege, kan Van Gerwen het tij nog keren?

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »