Turkije bevestigt dat het handelsbetrekkingen met Israël opschort

Turkije heeft alle handelsbetrekkingen met Israël opgeschort. Dat heeft het Turkse ministerie van Handel bevestigd, nadat het financiële nieuwsagentschap Bloomberg hierover eerder al had bericht. Zolang Israël geen ononderbroken toevoer van humanitaire hulp naar Gaza toelaat, blijven de maatregelen van kracht, aldus het ministerie in een communiqué. 

Meer krantenkoppen in België

VillaVip-bewoners uit Bredene brengen ‘WIK for specials’: “Drummen is er voor iedereen”

Showkorps WIK Oostende ondersteunde de voorbije maanden het project ‘WIK for specials’, het afstudeerproject van Hélène Deklerck haar educatieve masteropleiding. Zij gaf drumworkshops aan de bewoners van VillaVip in Bredene. Op pinkstermaandag volgt de apotheose met een toonmoment in Duin & Zee in Oostende.
The post VillaVip-bewoners uit Bredene brengen ‘WIK for specials’: “Drummen is er voor iedereen” appeared

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven in: “We behouden het mooie authentieke interieur”

De Ieperse duikers van Ieper Dives hebben in het leegstaand café De Kerselaar een nieuw clublokaal gevonden. Het is de bedoeling dat de herberg als vergaderruimte wordt gebruikt. Achteraan de site komt een opslagplaats voor het duikmateriaal. “Er is in Ieper een tekort aan plaatsen waar verenigingen kunnen vergaderen.”
The post Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven

Lees meer »

Dwergvinvis die aanspoelde in Oostende kwam om door onderkoeling en verhongering: “Eens ze de moeder kwijtraken, zijn ze ten dode opgeschreven”

De jonge dwergvinvis die maandagmorgen in Oostende aangespoeld is, is volgens de autopsie door dierenartsen van de faculteit geneeskunde gestorven aan uitputting, onderkoeling en ondervoeding. “Onze vermoedens worden daarmee bevestigd”, zegt Jan Haelters van het Instituut voor Natuurwetenschappen.
The post Dwergvinvis die aanspoelde in Oostende kwam om door onderkoeling en verhongering: “Eens ze de moeder kwijtraken, zijn ze ten

Lees meer »

Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse premier Robert Fico ondergaat “moeilijke operatie” na schietpartij en hij verkeert in levensgevaar

De Slovaakse premier Robert Fico is na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova neergeschoten. Na de vergadering schudde hij de handen van verschillende aanhangers. Er zijn vijf schoten afgevuurd en een verdachte is opgepakt. De 59-jarige Fico is in levensgevaar. "Het gaat om een heel moeilijke operatie en de komende uren zouden kritiek zijn", meldt correspondent Charlotte Waaijers vanuit Bratislava

Lees meer »

Nieuwe operator DIGI lanceert deze zomer mobiele, fiber en tv-abonnementen: “Meer dan 10 procent goedkoper dan huidige prijzen”

In de loop van deze zomer lanceert DIGI als vierde nationale telecomoperator zijn aanbod met abonnementen voor mobiel internet, vast internet via fiber en televisie. “Onze prijzen zullen meer dan tien procent lager liggen dan de huidige prijzen”, verklapt Jeroen Degadt van DIGI België in een interview met HLN. Wat wil DIGI nu al vertellen over de abonnementen? En zullen

Lees meer »

Na dodelijke raid op gevangenentransport in Frankrijk: “Die cipiers waren compleet kansloos”

Op klaarlichte dag werd Mohamed Amra bevrijd uit een gevangenentransport. Kompanen reden het busje waarin de gangster na een verhoor door de onderzoeksrechter terug naar zijn cel in het Franse Evreux werd gebracht, en openden het vuur. Twee cipiers overleden, drie anderen raakten gewond, de daders vluchtten weg, samen met Amra. Hoe uitzonderlijk is dit? En kan het ook bij

Lees meer »

To Lam aangesteld als nieuwe president Vietnam

De Vietnamese Communistische partij heeft minister van Openbare Veiligheid To Lam aangesteld als nieuwe president. Dat hebben de staatsmedia zaterdag gemeld. Zijn voorganger Vo Van Thuong moest in maart ontslag nemen na een groot anticorruptieonderzoek. Hij was een jaar eerder president geworden.

Lees meer »