Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie uitgegroeid tot een ware trekpleister, maar soms loopt het ook mis. Zo liet een Ier op het grote scherm een foto zien van het traumatische moment waarop het tweede vliegtuig zich in de WTC-toren boorde. Een vrouw moest ook al opgepakt worden omdat ze haar kleren uitdeed. 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Vandaag drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Vandaag begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »

Hoe hard zal onweer tekeergaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Dinsdag zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer tekeergaan? Aan wat mogen we ons

Lees meer »

Verstappen onthult dat hij ernstige zichtproblemen had na crash in 2021: “Alsof ik met 300 km/u met een speedboot reed”

Het is een moment dat bij veel Formule 1-liefhebbers nog op het netvlies gebrand staat. Drie jaar geleden, toen Max Verstappen en Lewis Hamilton een zinderend duel uitvochten om de wereldtitel, schoot de Nederlander tijdens de GP van Groot-Brittannië hard van de baan toen hij door zijn grote rivaal werd aangetikt. Nu blijkt dat Verstappen nog een tijdlang kampte met

Lees meer »

Jeline Vandromme strandt in kwartfinales op juniorentoernooi van Wimbledon

Jeline Vandromme heeft zich vrijdag niet weten plaatsen voor de halve finales op het juniorentoernooi van Wimbledon. De zestienjarige Brugse, nummer elf van de wereld bij de junioren, verloor in haar kwartfinale tegen haar Tsjechische leeftijdsgenote Vendula Valdmannova (ITF 36) in drie sets met 3-6, 6-3 en 6-4. De partij duurde twee uur en acht minuten.
The post Jeline

Lees meer »

Genieten van pokébowls en bubble tea kan nu ook in Veurne: broer en zus openen Hakuna Matata op Grote Markt

In navolging van veel grootsteden vind je nu ook in Veurne een zaak waar je pokébowls en ‘bubble teas’ kan verkrijgen. “Wij zijn zelf grote fans van dit concept, waarbij je je maaltijd of drankje volledig naar eigen smaak kan samenstellen. Het is een gezond alternatief voor de traditionele fastfood”, zeggen broer en zus Ke-Shen en Lin-Dsay Lian.
The

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: is de Belgische driekleur in Brussel gemaakt?

Tijdens een EK of WK-voetbal of in de aanloop naar de Belgische feestdag wordt hij van zolder gehaald en zien we hem net iets vaker wapperen aan de Brusselse vensterbanken dan anders. De driekleur, le tricolore, de Belgische vlag. Maar wist je dat de allereerste versie daarvan in volle revolutie aan elkaar werd genaaid in Brussel op een boogscheut van

Lees meer »

Populair dorp voert avondklok in om komaf te maken met massatoerisme

Verschillende plaatsen over de hele wereld kampen met problemen door massatoerisme. Zo ook het historische traditionele dorp Bukchon Hanok Village in het centrum van Seoul. De Zuid-Koreaanse autoriteiten leggen toeristen vanaf oktober een strikte avondklok op en verdelen de wijk in kleurzones om de impact te beperken.

Lees meer »

Sporza-journalist Maarten Vangramberen is geen grote fan van Frankrijk: “Met mijn gezin zal ik er nooit op reis gaan”

Hij mag er jaarlijks dan wel weken doorbrengen, maar Frankrijk is allesbehalve het favoriete vakantieland van Maarten Vangramberen (45). Waar hij dan wel graag z’n zomers spendeert? Primo zoekt het uit in een interview over benarde situaties tijdens fietsvakanties , z’n sportdromen en de allesomvattende liefde voor z’n kinderen. “Mijn moeder maakt zich nu nog zorgen, als ik op de

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Supporters van beide landen maken het gezellig in München – Fabián Ruiz is de talisman van ‘La Roja’

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. De fans verzorgen alvast de sfeer.

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem

Afgelopen zaterdag vierden Christiane Brysse (79) en Fernand Vandaele (85) hun diamanten huwelijk. Hoewel ze dat aanvankelijk zouden vieren met een etentje met hun dochter en schoonzoon, hadden die laatsten andere plannen met het koppel.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wordt souschef van Boury ‘Eerste Kok van België 2025’?

Een van vijf finalisten, onder wie drie West-Vlamingen, van het concours Eerste Kok van België 2025 is Neal Descheemaecker (32), souschef van driesterrenrestaurant Boury. Hij werd door de leesjury van Club Prosper Montagné geselecteerd op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool.
The post Wordt souschef van Boury ‘Eerste Kok van België 2025’? appeared first on KW.be.

Lees meer »