Mugge van Brugge selecteert best cursiefjes van Willy Lustenhouwer voor boek

In aanloop naar twee hommageshows rond zijn grote idool Willy Lustenhouwer selecteerde komiek De Mugge van Brugge vijftig van diens beste cursiefjes. De leuke tekstjes die in de jaren 70 in Brugsch Handelsblad verschenen, worden gebundeld in het boekje ‘Zie je van Brugge’.

Op 19 mei en 9 juni brengt De Mugge van Brugge, in het dagelijkse leven bekend als Kevin Rombaux, zijn tweede grote hommageshow aan zijn idool Willy Lustenhouwer op de planken. Tien jaar geleden bracht ‘De Mugge’ al een hommage naar aanleiding van zijn twintigste sterfdag en nu hij dertig jaar overleden is, komt er dus een nieuwe show. Organisator en promotor Comedyshows sloeg met De Mugge van Brugge de handen in elkaar voor een bijkomend project om de nagedachtenis van deze legendarische Brugse conferencier te eren.

Met dank aan Lustenhouwer-fans

Op 19 mei rolt namelijk het boekje ‘Zie je van Brugge’ van de drukpersen. De eerste druk van 500 exemplaren zal online kunnen worden besteld maar zal later ook beschikbaar zijn in de boekhandels in Brugge en omgeving. “Het boekje brengt een bundeling van cursiefjes van Willy Lustenhouwer die in de jaren 70 gepubliceerd werden in de krant Brugsch Handelsblad”, vertelt De Mugge. “Alles samen schreef hij er wel enkele honderden maar we selecteerden er voor het boekje op de kop vijftig die destijds gepubliceerd werden tussen 1974 en 1979.”

De cursiefjes werden gespaard, verzameld en samengebracht door diverse grote Lustenhouwer-fans, zoals onder meer Koen De Brabander, die regelmatig publiceert over Brugse geschiedenis en populaire cultuur. “We hebben de cursiefjes, die wel allemaal in het Brugs geschreven zijn, geselecteerd op basis van tijdloosheid. Ze moeten ook bij de hedendaagse lezer nog kunnen ontroeren of een glimlach op het gezicht brengen”, legt De Mugge uit. “Tekstjes over toenmalige politici die niemand nu nog kent lieten we dus achterwege.”

‘Zonder Lustenhouwer geen Mugge van Brugge’

Hoewel De Mugge in zijn comedyloopbaan al heel wat verschillende wegen heeft verkend, blijft hij regelmatig teruggrijpen naar zijn idool Lustenhouwer. “Ik heb in mijn kinderjaren via mijn ouders met zijn onemanshows en liedjes kennisgemaakt en dat heeft me nooit meer losgelaten”, vertelt De Mugge. “Toen ik op vraag van mijn ‘marène’ op de salontafel kroop en zijn typetje ‘Molviene’ speelde, was dat de eerste keer dat ik een publiek entertainde. Ik mag dus wel zeggen dat er zonder Lustenhouwer geen Mugge van Brugge zou geweest zijn.”

Het boekje ‘Zie je van Brugge’ kost 17,50 euro, telt 144 pagina’s en kan nu al besteld worden via https://shop.groep24.be/

The post Mugge van Brugge selecteert best cursiefjes van Willy Lustenhouwer voor boek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijsuitreiking ‘Maand van de Markt’

Op de Eernegemse vrijdagmarkt werden op 3 mei de prijzen uitgeloot in het kader van de Maand van de Markt-actie. Kocht je in april op de vrijdagmarkt? Dan ontving je een unieke code of een invulformulier, en maakte je kans op één van de vijf hoofdprijzen, namelijk een Ichtegembon ter waarde van 100 euro. Daarnaast
The post Prijsuitreiking ‘Maand

Lees meer »

LIVEBLOG FULHAM-MAN CITY. City door dubbele voorsprong virtueel aan de leiding, De Bruyne met assist van grote waarde

Manchester City trekt deze namiddag naar het Craven Cottage van Fulham in de Premier League. Concurrent Arsenal hoopt alvast dat de Citizens in Londen dure punten laten liggen in de titelstrijd. De ploeg van Guardiola kwam op assist van De Bruyne al vroeg op voorsprong. Breiden ze hun voorsprong in de tweede helft uit? Volg de wedstrijd op de voet

Lees meer »

Opnieuw een Gudjohnsen in België? AA Gent onderhandelt met Andri (zoon van Eidur), topschutter in Denemarken

AA Gent is in z’n zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Andri Gudjohnsen (22), de zoon van Eidur (ex-Barcelona, Cercle en Club Brugge onder meer) en de kleinzoon van Arnór (ex-Lokeren en Anderlecht onder meer). De IJslander is momenteel actief bij het Deense Lyngby en zit daar aan 13 goals. Daarmee is de spits topschutter in Denemarken. Gudjohnsen is

Lees meer »

Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart bracht in samenwerking met onder andere de gemeenten Lichtervelde en Hooglede het boek ‘Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst’ uit. Auteur van het boek is oud-Lichterveldenaar Marijn Follebout.
The post Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht overleeft Genks slotoffensief en komt voorlopig aan de leiding

Anderlecht blijft uitzicht behouden op de landstitel. Paars-wit won de levensbelangrijke wedstrijd tegen Racing Genk en maakt zich op voor een – beslissend? – duel tegen Club Brugge. Als álles meezit, kan het zondag z’n 35ste landstitel vieren. Anderlecht moet maandag hopen op een gelijkspel tussen Club Brugge en Union én Union mag komende zondag niet winnen tegen Cercle Brugge.

Lees meer »

Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist, Marc Coucke en Ben Van den Keybus brengen deze zomer de grote dagen van Knokke-Heist opnieuw tot leven in het Grand Casino Knokke.
The post Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welke partij is goed voor de gepensioneerden en wie laat werken echt meer lonen? De kostprijs van de verkiezingsbeloftes uitgelicht

Het Federaal Planbureau dook in de programma’s van onze partijen en berekende wat de verschillende plannen zouden opbrengen én kosten. En wat dat voor jou – als werknemer, zelfstandige, gepensioneerde… – persoonlijk kan betekenen. Van zij die de begroting in toom willen houden tot zij die liever gul uitdelen. Soms zijn de conclusies verrassend, andere klinken bekend in de oren.

Lees meer »

LIVE GAZA. Grensovergang bij Kerem Shalom weer open voor humanitaire hulp

De grensovergang bij Kerem Shalom is vanmorgen opengegaan voor vrachtwagens met humanitaire hulp voor de Gazastrook. Alle strijdende partijen in het Israëlisch-Palestijns conflict zijn bereid om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Dat meldt de Egyptische zender ‘Al-Qahera News’, die dicht bij de inlichtingendiensten staat. En de aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook

Lees meer »